Idea työhuoneeseen: seinät ja hyllyt vihreällä Vuonolla


Valkoisen vuoren rinteillä -blogin Katja uudisti työhuoneen seinät, listat ja hyllyt smaragdinvihreällä Vuonolla. Seinän värien rohkea muutos saatiin aikaan päivässä ja lopputuloksen viimeistelee maalatut hexagon-hyllyt. Näin toteutat Katjan tavoin energisoivan muutoksen työtilaan.Smaragdinvihreä värisävy löytyi ison A4-värimallin avulla

Katja halusi työhuoneen seinien sävyksi ajankohtaisen vihreän M442 Vuonon ja värin valinta varmistui Tikkurilan ison A4-värimallin avulla. Seinämaaliksi valikoitui himmeä Joker-sisustusmaali. Jokerilla maalattu pinta on helppo pyyhkiä ja tuotteella on Allergia- ja astmaliiton tunnus. Jalkalistat, kehykset ja hyllyt maalattiin puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla, jonka pintaan sormenjäljet eivät tartu niin helposti.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

VINKKI! Helpota värin valintaa. Nyt voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä.Työhuone ennen ja jälkeen muutoksen

Aiemmin valkoinen työtila muuntui intensiiviseksi Vuono-sävyllä ja huonetta koristaa daybed sekä vaalea työpiste.Näin toteutat idean

Jos haluat tehdä työhuoneeseesi bloggaajan ideat, esikäsittele ensin kalusteet (hyllyt ja jalkalistat) ja pohjamaalaa ne. Sen jälkeen siirry seinän esikäsittelyyn ja maalaamiseen. Kun seinä on maalattu, voit jatkaa kalusteiden pintamaalaamiseen. Näin työtilan muutos valmistuu helposti parissa päivässä.


Seinän maalaus

1. PUHDISTA JA SUOJAA

Pyyhi seinän pinta. Jos pinta on selvästi likainen, pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua. Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä. Jos jouduit tasoittamaan seinäpintaa tai aiempi maalipinta on tumma väriltään, maalaa pinta ensin Varma-pohjamaalilla. Varma-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

2. MAALAA

Sekoita Joker-sisustusmaali ja maalaa seinä 2 kertaan. Joker on päällemaalattavissa 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta, joten saat seinän muutamassa tunnissa valmiiksi.

Lue Maalilinjan neuvot tasaisen seinäpinnan maalaamiseen >>


Jalkalistan ja hyllyjen maalaus

PUHDISTA, HIO JA MAALAA

Puhdista kalusteen pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua. Hio aiempi maalipinta himmeäksi ja poista hiontapöly pölyharjalla tai pölynsidontaliinalla.

Pohjamaalaa kertaalleen kaluste Helmi Pohjamaalilla kalustemaalitelalla tai siveltimmellä. Anna kuivua 5 tuntia ennen pintamaalausta.

Pintamaalaa 1-2 kertaa puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla. Helmi-kalustemaali on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.


Tarvikkeet

Katjan työhuoneen seinät ovat pinta-alaltaan 15 neliötä, joten Joker-maalia tarvittiin kaksi 2,7 litran purkkia. Kalusteisiin käytettiin Helmi Pohjamaalia ja -kalustemaalia 1 litra. Maalit muutokseen maksoivat alle 150 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Helmi Pohjamaali
 
Maalipesu
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Yleistela S10
 
Kalustemaalitela S14
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Valkoisen vuoren rinteillä

Valkoisen vuoren rinteillä -blogin kautta pääset tutustumaan valokuvausta ja sisustamista rakastavan Katjan kotiin, josta löytyy kaikkea kaunista ja inspiroivaa. Erityisen lähellä sydäntä on skandinaavinen sisustustyyli, jota höystetään vanhoilla, uniikeilla esineillä, rehellisellä lapsiperheen arjella sekä ripauksella kiinnostavia ratkaisuja.

Lue Katjan mietteet projektista blogissa >>


Mietitkö sävyä? Varmista värin valinta ja tilaa Tikkurilan iso A4-värimalli!


UUTUUS: A4-värimalli

Nyt Tikkurilan suosituista Tunne Väri -kartan sävyistä on saatavilla kätevät, A4-kokoiset aidot värimallit. Niillä on helpompi nähdä, miltä tuleva värisävy näyttää kodin seinäpinnalla ja koemaalausta ei tarvita. Voit olla nimittäin varma, että lastu ja seinän maalipinta ovat samaa sävyä valaistuksesta riippumatta. Tilaa värimalli 1,90 € kappalehintaan + palvelumaksu.