Idea pukeutumistilaan: toteuta kennokuvio murretuilla pastellisävyillä


At home -blogin Jaana maalasi hauskan kuusikulmaisen kennokuvion vaatehuoneen seinään.  Seinän sävyiksi valittiin harmoninen harmaan skaala ja piristykseksi vaaleanpunaista. Näin toteutat päivässä Jaanan tavoin kennokuvion seinälle.Kennokuvion värisävyt löytyivät isojen A4-värimallien avulla

Jaana halusi pukeutumistilan seinien sävyksi neutraalin vaalean harmaan Y487 Piazzan ja värin valinta varmistui Tikkurilan ison A4-värimallin avulla. Kuvioihin löydettiin intensiivisemmät sävyt: M499 Mantteli, K499 Graniitti ja Y411 Pirtelö. Seinämaaliksi valikoitui täyshimmeä Harmony-sisustusmaali.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

VINKKI! Helpota värin valintaa. Nyt voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä.
Vaatehuone ennen ja jälkeen muutoksen

Valkoinen vaatehuone muuntui trendikkääksi pukeutumistilaksi ajankohtaisella kenno-kuviolla ja murretuilla sävyillä.Näin toteutat idean

Maalaa ensin seinä kokonaan haluamaasi sävyyn.  Sen jälkeen tee rajaukset ja maalaa kuviot täydentävillä sävyillä. Kauniin kuvion toteutat yhdessä päivässä.


Seinän maalaus

1. PUHDISTA JA SUOJAA

Pyyhi seinän pinta. Jos pinta on selvästi likainen, pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua. Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä. Jos jouduit tasoittamaan seinäpintaa tai aiempi maalipinta on tumma väriltään, maalaa pinta ensin Varma-pohjamaalilla. Varma-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

2. MAALAA

Sekoita Harmony-sisustusmaali ja maalaa seinä 2 kertaan. Harmony on päällemaalattavissa 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta, joten saat seinän muutamassa tunnissa valmiiksi.

Lue Maalilinjan neuvot tasaisen seinäpinnan maalaamiseen >>


Koristemaalaus

1. RAJAA JA MAALAA

Piirrä ensin mallia käyttäen lyijykynällä hennot ääriviivat ja teippaa kuvion reunat. Mallina Jaanalla oli kennon muotoinen hylly.

Sekoita kuvioihin käytettävät maalit ja maalaa kuviot helposti Harmony-maalilla kapeampaa yleistelaa käyttäen.

2. VIIMEISTELE

Ota teipit pois heti maalaamisen jälkeen, niin saat siistin lopputuloksen.


Tarvikkeet

Jaanan pukeutumishuoneen seinät ovat pinta-alaltaan 22 neliötä, joten Harmony-maalia Piazza-sävyssä tarvittiin kaksi 2,7 litran purkkia. Lisäksi kennokuvion sävyjä jokaista käytettiin 1 litra. Tarvikkeet muutokseen maksoivat alle 200 euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Maalipesu
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Yleistela S10
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Jaana at home

At home on Jaana Karhun sisustus- ja lifestyleblogi, jonka ydin on ”kotona” ja kauniissa arjessa. Blogissa seurataan oman kodin sekä asiakaskohteiden sisustamista, jaetaan DIY ideoita ja kirjoitellaan rennolla otteella. Blogi täynnä inspiraatiota, elämää ja kaikkea kaunista.

Lue Jaanan mietteet projektista blogissa >>


Mietitkö sävyä? Varmista värin valinta ja tilaa Tikkurilan iso A4-värimalli!


UUTUUS: A4-värimalli

Nyt Tikkurilan suosituista Tunne Väri -kartan sävyistä on saatavilla kätevät, A4-kokoiset aidot värimallit. Niillä on helpompi nähdä, miltä tuleva värisävy näyttää kodin seinäpinnalla ja koemaalausta ei tarvita. Voit olla nimittäin varma, että lastu ja seinän maalipinta ovat samaa sävyä valaistuksesta riippumatta. Tilaa värimalli 1,90 € kappalehintaan + palvelumaksu.