Idea makuuhuoneeseen: seinät ja yöpöytä sävy sävyyn


Maiju Saw -blogin Maiju maalasi trendikkäästi makuuhuoneen päätyseinän, koristelistan ja yöpöydät samaan sävyyn. Väriksi valikoitui Valamon harmaa, joka luo pesämäisen tunnelman makuutilaan. Uusi ilme syntyi viikonlopun aikana - näin toteutat Maijun tavoin makuuhuoneeseen tyylikkään muutoksen.Värisävy kerralla nappiin ison A4-värimallin avulla

Maiju toivoi makuuhuoneen sävyksi savenharmaata V487 Valamoa ja värin valinta varmistui Tikkurilan ison A4-värimallin avulla. Seinämaaliksi valikoitui täyshimmeä Harmony-sisustusmaali, joka on kiiltoasteeltaan paras valinta tunnelmalliseen makuuhuoneeseen. Yöpöydät ja koristelista maalattiin kiiltäviksi Helmi-kalustemaalilla, jolloin kalusteet korostuvat kauniista matasta seinäpinnasta.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

VINKKI! Helpota värin valintaa. Nyt voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä.Makuuhuone ennen ja jälkeen muutoksen

Aiemmin valkoinen makuuhuoneen päätyseinä sai harmaan värikylvyn ja kokonaisuus on aiempaa intensiivisempi. Kauniin koristelistan ja yöpöydän päälle on aseteltu tärkeät sisustusesineet.

"Sävy onnistui minusta ihan nappiin eli se on sopivan greige. Huoneeseen tuli ihana pesämäinen tunnelma!"

Maiju Saha, sisustusbloggaajaNäin toteutat idean

Jos haluat tehdä makuuhuoneeseesi bloggaajan ideat, esikäsittele ensin kalusteet (yöpöydät js koristelista) ja pohjamaalaa ne. Sen jälkeen siirry seinän esikäsittelyyn ja maalaamiseen. Kun seinä on maalattu, voit jatkaa kalusteiden pintamaalaamiseen. Näin makuuhuoneen muutos valmistuu helposti parissa päivässä.


Seinän maalaus

1. PUHDISTA

Pyyhi seinän pinta. Jos pinta on selvästi likainen, pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

2. SUOJAA

Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä. Jos jouduit tasoittamaan seinäpintaa tai aiempi maalipinta on tumma väriltään, maalaa pinta ensin Varma-pohjamaalilla. Varma-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

3. MAALAA

Sekoita Harmony-sisustusmaali ja maalaa seinä 2 kertaan täyshimmeäksi. Harmony on päällemaalattavissa 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta, joten saat seinän muutamassa tunnissa valmiiksi.

Lue Maalilinjan neuvot tasaisen seinäpinnan maalaamiseen >>


Yöpöydän ja koristelistan maalaus

1. PUHDISTA JA HIO

Puhdista kalusteen pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

Hio aiempi maalipinta himmeäksi ja poista hiontapöly pölyharjalla tai pölynsidontaliinalla.

2. ESIKÄSITTELE

Pohjamaalaa kertaalleen kaluste Helmi Pohjamaalilla kalustemaalitelalla tai siveltimmellä. Anna kuivua 5 tuntia ennen pintamaalausta.

3. MAALAA

Pintamaalaa 1-2 kertaa kiiltävällä Helmi-kalustemaalilla. Helmi-kalustemaali on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.


Tarvikkeet

Maijun makuuhuoneen seinät ovat pinta-alaltaan 18 neliötä, joten Harmony-maalia tarvittiin kaksi 2,7 litran purkkia. Kalusteisiin käytettiin Helmi Pohjamaalia ja -kalustemaalia 1 litra. Muutos maksoi alle pari sataa euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Helmi Pohjamaali
 
Maalipesu
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Maalarinteippi
 
Sivellin S1
 
Yleistela S10
 
Kalustemaalitela S14
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Maiju Saw

"Olen intohimoinen sisustusharrastaja ja kirppishamsteri, jonka blogi täyttyy designista ja halvoista kirppislöydöistä. Seuraan trendejä enkä pelkää muutosta."

Lue Maijun mietteet projektista blogissa >>


Mietitkö sävyä? Varmista värin valinta ja tilaa Tikkurilan iso A4-värimalli!


UUTUUS: A4-värimalli

Nyt Tikkurilan suosituista Tunne Väri -kartan sävyistä on saatavilla kätevät, A4-kokoiset aidot värimallit. Niillä on helpompi nähdä, miltä tuleva värisävy näyttää kodin seinäpinnalla ja koemaalausta ei tarvita. Voit olla nimittäin varma, että lastu ja seinän maalipinta ovat samaa sävyä valaistuksesta riippumatta. Tilaa värimalli 1,90 € kappalehintaan + palvelumaksu.