IDEA PIHASISUSTAMISEEN

Hiilenharmaat piharuukut


Stailisti ja valokuvaaja Riikka Kantinkoski tuunasi terrakottaruukuille uuden ilmeen rouhealla Yki-sokkelimaalilla. Näyttävä ruukkukokoelma saatiin aikaan yhdessä iltapäivässä.Piharuukut käsiteltiin Tikkurilan Yki-sokkelimaalilla. Sokkelimaali antaa ruukuille säätä kestävän ja näyttävän karhean mattapinnan. Riikka valitsi ruukkujen värit Tikkurilan suositusta Deco Grey –värikartasta, josta löydät 94 hurmaavaa harmaata niin sisälle kuin ulos. Tällä kertaa väreiksi valikoitui mustaan palettiin sopivat 1934 ja 1935.

Ruukut ennen ja jälkeen!

Idea on toteutettu osana Tikkurilan Tuunauskoulua, jossa nyt toukokuussa aiheena ajankohtainen pihasisustaminen. Tikkurila järjestää pihasisustusillan kotimaalareille koulutuskeskus Paletissa Vantaalla 11. ja 12. toukokuuta 2016. Mukana illoissa ovat myös bloggaajat Riikka Kantinkoski ja Annika Vihreä talo -blogista. Tervetuloa mukaan! Lisää tietoa koulutuksista ja niihin ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta www.meilläkotona.fi/tikkurila.


Työohje


Ruukun maalaus

1. Puhdista irtolika uusien ruukkujen pinnasta harjaamalla.


2. Jos haluat maalata vanhoja ruukkuja, pese pinta huolellisesti, varsinkin valkoinen suola- tai kalkkihärmä on puhdistettava pinnasta pois. Kuivata pinnat hyvin ennen maalaamista.


2. Maalaa pinta 1-2 kertaa Yki-sokkelimaalilla. Parhaan lopputuloksen saat aikaan telalla.


Tarvikkeet

Ruukkuihin kului Yki-sokkelimaalia molemmissa sävyissä yksi litra ja muutos maksoi muutaman kympin.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Yki Sokkelimaali
 
Pölyharja
 
Kalustemaalitela S14
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>