IDEA PIHASISUSTAMISEEN

Daybed terassikaudelle


Stailisti ja valokuvaaja Riikka Kantinkoski maalasi daybedin kesän terassikautta varten. Terassikalusteen voi maalata säätä kestäväksi Tikkurilan Unica Akva -maalilla. Kaunis sävy löytyi suositusta Deco Grey -värikartasta.Riikan veli nikkaroi daybedin ja Riikka maalasi kalusteen Tikkurilan Unica Akva -maalilla. Unica Akva on ensisijaisesti tarkoitettu ikkunoiden ja ovien käsittelyyn, mutta sillä voi maalata myös ennen maalatut, lakatut tai puupuhtaat pihakalusteet. Unica Akva tarttuu erinomaisesti alustaan, kestää säärasitukset ja sopii niin sisälle kuin ulos. Riikka valitsi daybedin sävyn Tikkurilan suositusta Deco Grey -värikartasta, josta löydät 94 hurmaavaa harmaata sisälle ja ulos. Tällä kertaa väriksi valikoitui kuulas beige 1910.

Daybed ennen ja jälkeenIdea on toteutettu osana Tikkurilan Tuunauskoulua, jossa nyt toukokuussa aiheena ajankohtainen pihasisustaminen. Tikkurila järjestää pihasisustusillan kotimaalareille koulutuskeskus Paletissa Vantaalla 11. ja 12. toukokuuta 2016. Mukana illoissa ovat myös bloggaajat Riikka Kantinkoski ja Annika Vihreä talo -blogista. Tervetuloa mukaan! Lisää tietoa koulutuksista ja niihin ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta www.meilläkotona.fi/tikkurila.


Työohje


Daybedin maalaus

2. Kittaa kolot ja naarmut tarvittaessa Presto Kalustekitillä, hio kitatut kohdat.


3. Pohjamaalaa kertaalleen Otex-tartuntapohjamaalilla. Otexia käytettäessä on hyvä huomioida, että pinta on arka parin viikon ajan. Tartunta pintamaaliin muodostuu kunnolla vasta tämän ajan jälkeen.

4. Pintamaalaa Unica Akvalla 1-2 kertaa. Käytä maalaustyössä kalustemaalitelaa ja viimeistele siveltimellä.


Tarvikkeet

Daybediin kului Unica Akva -maalia 1 litra ja Otex-tartuntapohjamaalia 1 litra. Muutos maksoi alle sata euroa.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Unica Akva Maali
 
Otex tartuntapohjamaali
 
Maalipesu
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Kalustemaalitela S14
 
Telavarsi S18
 
Telakaukalo S19
 
Sivellin S1
 


IDEAN TOTEUTTAJA: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>