Idea jouluun: askartele leijuva joulukuusi


Joulukuusen voi myös askarrella. Luo omannäköisesi joulukuusi Taika Helmiäismaalilla käsitellyistä puutikuista ja läpinäkyvästä siimasta. Siiman päissä leijuvat kauniit puupalikat ja upea helmiäishohde luovat juhlavan tunnelman joulukotiin ja tämä kuusi sopii myös allergikolle.
Luo näyttävä, leijuva joulukuusi

Tarvitset tähän helmiäishohtoiseen joulukuuseen 30 kpl puutikkuja (tässä käytetty vanhoja maalisekoitustikkuja), maalia ja keinokuitusiveltimen, läpinäkyvää siimaa sekä uuniritilän, johon saat siimat kiinnitettyä. Puutikut on ensin maalattu Helmi-kalustemaalilla, 15 kpl sävyllä M384 Basilika-sävyllä ja 15 kpl sävyllä M448 Jaava -sävyllä. Sen jälkeen puurimoihin on sivelty kevyesti Taika Helmiäismaalin sävyjä 2025 Galatea KM ja 2070 Mars KM. Vanhat joulukoristeet on käsitelty Taika Helmiäismaalin samoilla sävyillä.

Taika-värikartassa on nyt 16 uutta, herkullista helmiäishohtoista väriä. Nyt jouluna trendikkäitä sävyjä ovat pastellit, metallinhohto ja sinivihreät.


Näin toteutat idean

Poraa puutikkujen päihin siiman mentävä reikä. Maalaa puutikut ensin Helmi-kalustemaalilla ja siirry sitten joulukoristeiden pariin. Maalaa joulukoristeet Taika Helmiäismaalilla. Kun puutikut ovat kuivuneet, maalaa siveltimellä toinen pää kevyesti Taika Helmiäismaalilla. Kun puutikut ovat kuivaneet, kiinnitä ne siimalla uuniritilään eri korkeuksille. Näin saat joulukuuseen kauniin muodon. Persoonallisen joulukuusen toteutat viikonlopussa.


Puutikkujen maalaus


Hio rimojen pinnat kevyesti. Puhdista hiontapöly ja maalaa kertaalleen Helmi 10 -kalustemaalilla. Maalaa 15 kpl M384 Basilika -sävyllä ja 15 kpl M448 Jaava -sävyllä. Anna kuivua seuraavaan päivään.


Maalaa puutikun toinen pää Taika Helmiäismaalilla, 15 kpl sävyllä 2025 Galatea KM ja 2070 Mars KM. Anna kuivua 6 tuntia.


Tarvikkeet

Joulukuusen puutikkuihin ja koristeisiin riitti 1 litra Taika Helmiäismaalia ja Helmi 10 -kalustemaalia mainituissa sävyissä.


VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.
Helmi 10 kalustemaali, himmeä
 
Taika Helmiäismaali
 
Hiontapaperi
 
Pölyharja
 
Sivellin S1