Metallinen look kuitusementtilevyihin

Cembrit Structure -kuitusementtilevyyn on nyt saatavilla kolme uutta design-värisävyä, joiden innoittajana ovat olleet metallit. Metallinhohtoisen pintansa alla Cembrit Structure Design -levyt ovat täyttä kuitusementtiä: kiviainesta, joka on immuuni mikrobeille, ilmansaasteille ja säänvaihtelulle. Erikoisvalmistettu Structure-pinnoite antaa sadeveden huuhtoa lian pois ja pitää levyn puhtaana pitkään.

Metallisävyjä on kolme, ruosteisen näköinen Corten Steel, patinoituneen kuparin näköinen Old Copper ja rautaa muistuttava Black Iron. Näiden kolmen designsävyn lisäksi Cembrit Structure -levyistä on saatavilla 35 vakioväriä. Levyt ovat CE-hyväksyttyjä Avainlippu-tuotteita.

– Idea on lähtöisin Tikkurilasta, ja osallistuimme myös tuotteen suunnitteluun sekä värisävyjen että pintojen struktuurin ja efektien osalta. Pintakäsittelyyn valittiin vesiohenteinen alkydimodifioitu akryylimaali, jolla saadaan aikaan kovempi ja kestävämpi kalvo kuin perinteisillä akrylaattimaaleilla. Tuotetta voidaan levittää myös paksuina kerroksina. Lisäksi maali kuivuu nopeasti, jolloin sillä käsitellyt levyt voidaan turvallisesti pakata, kertoo Tikkurila Oyj:n puuteollisuusmaalien avainasiakaspäällikkö Jussi Kemppi. Hän kehitteli ideaa yhdessä julkisivutuotteiden asiakasryhmäpäällikön Mikko Auerin kanssa.

– Tuotteen markkinointi arkkitehdeille on aloitettu, ja arkkitehdit ovat olleet uudesta tuotteesta todella kiinnostuneita. Varmaan saamme ensimmäiset kohteet asennettua tämän kevään aikana, kertoo Cembrit Oy:n toimitusjohtaja Jari Paukkonen.

Teksti Riitta Eskelinen

Kuva Cembrit Oy


Lisätietoa ja tuoteselosteet englanniksi:

www.tikkurila.com/fontefacade


Lisätietoa Cembritin sivuilla:

www.cembrit.fi > Tuotteet > Julkisivut

www.cembritstudio.fi