Mintunvihreä sävy houkuttelee uudenlaisiin kohtaamisiin Helsinki Design Weekillä

Huomiota herättävä väri voi ohjata tuntemattomat uudenlaiseen kohtaamiseen Helsingin keskustassa.

Tikkurila on mukana Helsinki Design Weekin Chatroulette-kaupunki-installaatiossa, jonka leikkisä muotoilu ohjaa vuorovaikutukseen Keskuskadulla. Veistoksellisen puuinstallaation on suunnitellut palkittu kansainvälinen muotoilutoimisto NEON yhdessä lasten kanssa.

Mintunvihreällä maalattu puuinstallaatio koostuu suuresta määrästä kotelomaisia osia, joihin kuka tahansa voi astua sisään. Puukoteloa kierrättämällä saattaa kohdata muita installaatioon osallistuvia. Yhdessä Arabian peruskoulun 4. luokan oppilaiden kanssa suunnitellun teoksen tarkoituksena on haastaa normaalia käyttäytymistä julkisissa tiloissa ja rohkaista ihmisiä keskusteluun turvallisessa ympäristössä.

Installaatioon toivottiin valovoimaista sävyä, joka innostaa osallistumaan.

”Halusimme teokseen tietyn kirkkaan mintunvirheän sävyn, mutta emme olleet varmoja, löytyisikö sellaista ulkomaaleista. Tikkurilan Facade 760 -värikokoelmasta löytyi kuitenkin juuri oikea sävy installaatioomme. Väri U233 on kylläinen ja meille riitti yksi kerros maalia, mikä oli onni kiireisen rakennusrupeaman keskellä”, kuvailee Vilina Koivisto, installaation suunnitellut taiteilija.

Teos on rakennettu PEFC-sertifioidusta puusta, joka on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä, ja installaation raidat on maalattu Tikkurilan vesiohenteisella Patio Pihakalustemaalilla sääolosuhteita kestäväksi. Esteetön installaatio on osa HDW HOP -kaupunki-installaatioiden sarjaa 6.–16.9.2018 klo 10-20  ja sisäänpääsy on ilmainen.


Kuvat: Suunnittelutoimisto NEON


Kontaktibanneri_2018
Tarvitsetko apua värien kanssa? Ota yhteyttä Värineuvontaan >>
Tutustu tuotteisiin

Tikkurila_Patio_Pihakalustemaali_1L

Patio Pihakalustemaali - UUTUUS

 

Soveltuu käsittelemättömälle, aikaisemmin maalatuille tai lakatuille pinnoille sekä lämpökäsitellylle ja painekyllästetylle puulle.

Tuote on puolikiiltävä
Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
7
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
9
m²/l