Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
Avainlippu
 

Yki Rouhepinnoite

Sävytettävä sokkelipinnoite

Alkalinkestävä silikonimodifioitu vettähylkivä akrylaattipinnoite ulkomaalaukseen. Hyvin peittävä rappausmainen pinta helposti. 


KiiltäväMatta
Tuote soveltuu ulkoseiniinTuote soveltuu sokkeliinTuote on vesiohenteinenTyöväline: ruiskuTyöväline: teräslasta
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
0,5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
0,9
m2/l

Lähes rajaton värivalikoima

Yki Rouhepinnoite on sävytettävissä lähes rajattomasti ulkoväreihin.

Rappausmainen pinta yksinkertaisesti

Hyvin peittävä rouhepinnoite on suunniteltu erityisesti uusille ylitasoitetuille harkkopinnoille sekä betonipinnoille. Rouhepinnoite estää kosteuden tunkeutumisen rakenteeseen ja on vesihöyryä läpäisevä.

Kustannussäästöjä

Tuote on käyttövalmis ja pinnoitus on helppoa ilman pölyäviä ja aikaavieviä työvaiheita. Teet sen helposti itse kustannuksia säästäen – levitä rouhepinnoite teräslastalla ja viimeistele pinta Tikkurilan muovihiertimellä.TUOTESELOSTE
19.9.2018
(entinen pvm. 14.7.2016)
 

Yki Rouhepinnoite

TYYPPI
Vesiohenteinen, alkalinkestävä silikonimodifioitu, vettä hylkivä akrylaattipinnoite. Maksimiraekoko n. 2 mm.
SOVELTUVUUS
Betonirakenteiden ja sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitettujen betoni- ja harkkopintojen sekä levypintojen pinnoitukseen sokkeli- ja seinäpinnoille ulkona.
KÄYTTÖKOHTEET
Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu ulkoseiniin Tuote soveltuu sokkeliin Tuote on täyshimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: teräslasta
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
0,5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
0,9
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
426 Dispersiopinnoitteet RL 11...13
Maalaustarvikeryhmä 2001
34.1 Betonipintojen maalit ja pinnoitteet (RT-luokitus)
Perusmaalit
RPA ja RPC
Värisävyt
Tikkurilan Puutalot-, Kivitalot- ja Facade-värikartta, Kaunis Talo värilastujen sokkelivärit.
Kiiltoryhmä
Täyshimmeä (6/RT-luokitus)
Riittoisuus
0,6 -0,8 m²/l lastalla levitettynä ja 0,5 - 0,9 m²/l ruiskutustyönä. Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus ja huokoisuus.
Pakkaukset
9 l
Ohenne
Vesi
Työtapa
Lastalevitys, ruiskutus laastipumpulla, min. suutinkoko 5 mm, tai suppiloruiskulla. Lastalla levitetty pinnoite viimeistellään Tikkurilan muovihiertimellä. Ruiskutettu pinnoite voidaan jättää ruiskupinnalle tai viimeistellä Tikkurilan muovihiertimellä.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kosketuskuiva seuraavana päivänä.
Vesihöyrynvastus (EN ISO 7783)
sD,H2O < 0,2 m
Vedenläpäisevyys (EN 1062-3)
w24 < 0,2 kgm-2h-0,5
Tartuntalujuus (EN 1542)
> 0,8 N/mm² (betonilla)
Säänkestävyys
Hyvä, myös meri- ja teollisuusilmastossa. Estää sade- ja roiskeveden tunkeutumista rakenteeseen. Päästää sisäpuolelta höyrynä tulevan kosteuden lävitseen ja vähentää suolojen kulkeutumista rakenteen pintaan .
Kiinteäainetilavuus
n. 70 %.
Tiheys
n. 1,8 - 1,9 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta. Tuotteen tai astian lämpötila ei saa ylittää +35 ºC. Ei saa varastoida auringonpaisteessa edes suojapeitteen alla. Sävytetty tai huonosti suljetussa tai vajaassa astiassa oleva pinnoite ei kestä pitkäaikaista varastointia.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnoitustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.
Esikäsittely
Alustan tulee olla riittävän kiinteä, kuiva ja kova ennen pintakäsittelyä.

Maalaamaton pinta:
Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. Ylitasoita harkkopinnat ja epätasaiset betonipinnat Yki Värilaastilla tai Yki Oikaisulaastilla tuoteselosteen ohjeen mukaan.

Aikaisemmin maalattu pinta:
Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu).

Tarvittavat ylitasoitukset tehdään Yki Värilaastilla tai Yki Oikaisulaastilla tuoteselosteen ohjeen mukaan.
Pohjustus
Alusta suositellaan pohjustettavaksi Tikkurilan Silikonipohjusteella mm. suolojen läpilyönnin vähentämiseksi tuoteselosteen ohjeen mukaan.
Pinnoitus
Sekoita Yki Rouhepinnoite perusteellisesti ennen käyttöä. Yki Rouhepinnoitetta voidaan tarvittaessa ohentaa vedellä max. 1%.

Levitys teräslastalla:
Levitä teräslastalla pinnoitteen raekoon paksuinen kerros kerrallaan noin 1 m² alueelle. Hierrä pinta välittömästi (max. 15 min kuluttua) Tikkurilan muovihiertimellä kevyesti painaen. Jos hierrin ei liiku kevyesti, pinnoitetta on liikaa. Poista levitetyltä alueelta liian paksu pinnoitekerros teräslastalla pinnoitetta myöten vetäen. Pyri järjestämään työ niin, että työtaukojen ja eri purkkien rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan.

Levitys ruiskutustyönä esim. laastipumpulla tai suppiloruiskulla:
Levitä pinnoite ruiskuttaen noin 1 m etäisyydeltä pyörivin liikkein kohtisuoraan pintaa vasten. Yhtenäiset pinnat ruiskutetaan yhtäjaksoisesti. Ruiskutettu pinta voidaan jättää sellaisekseen tai se voidaan hiertää Tikkurila muovihiertimellä (kts. levitys teräslastalla). Hiertotyö aloitetaan välittömästi (max. 15 min kuluttua) ruiskutuksen jälkeen painaen kevyesti Tikkurilan muovihiertimellä.

HUOMIOITAVAA:
Uuden ja vanhan maalierän rajakohta pinnoitetaan seoksella 1 osa vanhaa pinnoite-erää ja 1 osa uutta pinnoite-erää, mikäli joudutaan käyttämään eri valmistuseriä. Pyri järjestämään työ niin, että uuden ja vanhan pinnoite-erän rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan.

Suojaa ikkunat ennen pohjustusta ja pinnoitusta. Pyyhi mahdolliset roiskeet välittömästi pois ikkunoista.

Yki Rouhepinnoite ei sovellu esim. kylmien tukimuurien vaakapintojen tai muiden vastaavien vaakapintojen pinnoittamiseen.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä heti käytön jälkeen. Hieman kovettuneen pinnoitteen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua maalaamisesta. Pintaan saattaa jäädä pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta.

Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua käyttöohjeen mukaisesti. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.
Huoltokäsittely
Yki Rouhepinnoitteen huoltomaalaukseen soveltuu Yki-sokkelimaali, julkisivujen huoltomaalaukseen soveltuvat Kivisil-julkisivumaali tai ruiskutettuna Yki Rouhepinnoite, kts. kohdat Esikäsittely, Pohjustus ja Pinnoitus.
EU VOC -raja-arvo
(Cat A/c) 40 g/l(2010)
Yki Rouhepinnoite sisältää VOC max. 40 g/l.


KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote


YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS
VAK/ADR ei luokiteltu
jar221211 / lehte140716 / 745-s


CE
CE logo
Tikkurila Oyj
Kuninkaalantie 1
FI-01300 Vantaa
13
TIK-0745-5001
EN 15824:2009
Orgaanisiin sideaineisiin pohjautuva pinnoite ulkokäytössä
Vaaralliset aineet
NPD
Vesihöyryn läpäisevyys
V2
Veden läpäisevyys
W2
Tartuntalujuus vetokokeessa
≥ 0,3 MPa
Palokäyttäytyminen
A2-s1,d0

Värit

Puutalot-värikartta

Puutalot-värikarttaamme on koottu 120 ulkokäyttöön soveltuvaa väriä. Voit muuttaa talosi ilmettä huomattavasti värejä vaihtamalla.

Facade 760

Tikkurila Facade 760 -ulkovärikokoelma sisältää nimensä mukaisesti 760 peittävää ulkoväriä kaikille ulkopinnoille, alustamateriaalista riippumatta ─ niin puu-, metalli- kuin myös kiviainespinnoille.