TUOTESELOSTE
23.2.2012
(entinen pvm. 16.6.2011)
 

Ventti Puuöljy

TYYPPI
Pellavaöljypohjainen puuöljy ulkokäyttöön. Suojaa puuta kosteudelta ja lialta sekä vähentää puupinnan halkeilua.
SOVELTUVUUS
Soveltuu puupinnan öljyämiseen ulkona. Sopii kesto- (painekyllästetty), kova-, (hardwood), jalo-, lämpökäsitellylle ja käsittelemättömälle puulle.
KÄYTTÖKOHTEET
Pihakalusteet, terassit, portaat, aidat, kaiteet, laiturit, kukkalaatikot ja ovet.

TEKNISET TIEDOT
Tuote on liuoteohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
5
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
741 Liuoteohenteiset öljyt ulkokäyttöön RL 11...14
Maalaustarvikeryhmä 2001
89.4 Puuöljy ulkokäyttöön (RT-luokitus)
Värisävyt
Väritön. Ei sävytettävissä.
Kiiltoryhmä
Ei määriteltävissä
Riittoisuus
n. 5 m2/l, riippuu puupinnan huokoisuudesta.
Pakkaukset
1 L
Ohenne
Lakkabensiini 1050
Työtapa
Sively tai sienilevitys.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Pintakuiva n. 4 tunnin kuluttua. Kuivumiseen vaikuttavat pinnan huokoisuus ja käytetyn puuöljyn määrä. Seuraava käsittely voidaan suorittaa pinnan kuivuttua.
Säänkestävyys
Suosittelemme koko vuoden ulkona ilmastorasitukselle alttiina olevien pintojen käsittelyä 1-2 kertaa vuodessa.
Kiinteäainetilavuus
23 %.
Tiheys
0,8 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Kestää kylmävarastoinnin ja -kuljetuksen. Huonosti suljettu, vajaa astia ei kestä pitkäaikaista varastointia.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään + 5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % käsittelyn ja kuivumisen aikana.
Esikäsittely
Uusi kestopuupinta annetaan kuivua ennen käsittelyä puoli vuotta. Puhdista puupinta liasta, pölystä ja irtoavasta aineksesta. Pese vanha, tummunut puupinta Homeenpoistoliuoksella tai Tehopesulla käyttöohjeen mukaan. Pohjusta painekyllästämätön puupinta Valtti-Pohjusteella ennen käsittelyä.
Käsittely
Sekoita Ventti Puuöljy hyvin ennen käyttöä. Levitä Puuöljyä 1-2 kertaa siveltimellä tai sienellä. Levitä öljy siveltimellä tai sienellä tiukkaan siten, että kaikki öljy imeytyy puuhun. Pyyhi tarvittaessa imeytymätön öljy pois. Sivele tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko laudan pituudelta.
Työvälineiden puhdistus
Lakkabensiinillä 1050 tai Tikkurilan Pensselipesulla.
Hoito-ohjeet
Pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 viikossa. Käsittelyn jälkeen n. 2 vrk:n kuluttua pintaa voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.

Likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Haitallinen
Haitallinen
Sisältää: Tisleet, vetykäsitellyt kevyet (alifaattinen liuotinbensiini) ja tolyylifluanidia SYTTYVÄÄ. HAITALLISTA: VOI AIHEUTTAA KEUHKOVAURION NIELTÄESSÄ. HAITALLISTA VESIELIÖILLE, VOI AIHEUTTAA PITKÄAIKAISIA HAITTAVAIKUTUKSIA VESIYMPÄRISTÖSSÄ. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Vältettävä liuotehöyryn hengittämistä. Huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Valmistetta ei saa päästää viemäriin, vesistöön eikä maaperään. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Huom! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit tai tuotteen hiontapöly voivat syttyä itsestään, joten ne on säilytettävä vedellä kostutettuna ennen hävitystä, kuivattava mieluiten ulkona avoimessa tilassa tai poltettava välittömästi.
KULJETUS
VAK/ADR 3 III
IVK160611 / hsa29122011 / 005_0427