Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
 

Unica Ikkunakitti

Nopea, vesiohenteinen ikkunakitti 

Unica Ikkunakitti on vesiohenteinen, maalattava ja elastinen kitti ikkunoiden lasituskittauksiin ja esimerkiksi pienten halkeamien paikkauksiin sisällä ja ulkona. Unica Ikkunakitti voidaan pintamaalata vesi- ja liuotinohenteisilla maaleilla.Tuote on vesiohenteinen

Ikkunoiden kittauksen uudet tuulet

Perinteinen Pellavaöljykitti on saanut rinnalleen nykyaikaisen vesiohenteisen Unica Ikkunakitin. Presto Ikkunakitti on erinomainen ikkunoiden ja muiden lasitusten kittaamiseen.

Maalia pintaan

Päällemaalaukseen soveltuvat sekä vesi- että liuotinohenteiset tuotteet, ulkona esimerkiksi Unica Akva tai Teho Ikkunamaali. Sisäpuolella pintamaalaus tehdään kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan maalilla.

Helppo työstää

Unica Ikkunakitti kuivuu nopeasti. Se on pintakuiva jo 1-2 tunnin kuluttua. Päällemaalattavissa ikkunakitti on aikaisintaan 8 tunnin kuluttua levityksestä.


TUOTESELOSTE
23.3.2018
(entinen pvm. 16.1.2013)
 

Unica Ikkunakitti (ent. Presto Ikkunakitti)

TYYPPI
Vesiohenteinen, päällemaalattava nopeasti kuivuva erikoiskitti ikkunoiden ja ovien lasituskittaukseen ulko- ja sisätiloissa.
SOVELTUVUUS

Ikkunanpuitteet sisä- ja ulkotiloissa. Kitattu pinta voidaan maalata mm. Unica Akvalla, Teho Ikkunamaalilla, Helmi Kalustemaalilla tai Maalarin Valkolakalla.


Soveltuu myös sisäseinien ja -kattojen saumaukseen ja pienien halkeamien täyttöön. Voidaan päällemaalata Tikkurilan sisäseinä- ja kattomaaleilla.
KÄYTTÖKOHTEET
Ikkunoiden lasitus sekä pienehköjen rakojen ja halkeamien täyttö puualustoilla. Soveltuu myös lasi-, maali-, PVC ja sinkityille teräspinnoille.

TEKNISET TIEDOT
Tuote on vesiohenteinen
Maalaustuoteryhmä 2012
82 Vesiohenteiset tasoitteet, kitit ja silotteet RL 01...04 , 83 Vesiohenteiset tasoitteet, kitit ja silotteet RL 05 (RT-luokitus)
87 Elastiset maalipinnoitettavat kitit sisätiloissa
Värisävyt
Lähes valkoinen.
Riittoisuus
Ikkunoiden lasituksessa n. 100 g/m.
Pakkaukset
300 ml tuubi.
Ohenne
Vesi
Työtapa

Levitys kittipistoolilla.

Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Kitti on pintakuiva 1-2 tunnin kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 8 tunnin kuluttua levityksestä. Lopullinen kovettuminen tapahtuu olosuhteista ja kerrospaksuudesta riippuen 2-10 päivässä.

Tiheys
1,6 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Poista kittiurasta ja puupinnalta irtoava ja lohkeileva kitti ja maali kaavinraudalla. Hio tai teräsharjaa pinta puhtaaksi.
Käsittely
Pohjusta kittiurien paljaat puupinnat ulkona Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Basella. Pohjamaalaa kittiurat ulkona Unica Akva Maalilla tai Teho Ikkunamaalilla, sisällä Unica Akva Maalilla, Helmi Pohjamaalilla, Jehulla tai Otexilla. Leikkaa tuubin kärki viistoksi veitsellä riittävän suureksi, jotta kitti täyttää kertalevityksellä koko kittiuran. Aseta tuubi kittipistooliin ja levitä Presto Ikkunakitti suoraan tuubista kittiuraan.

Pintamaalaa kittipinta ulkona Unica Akva Maalilla tai Teho Ikkunamaalilla, sisällä Unica Akva Maalilla, Helmi Kalustemaalilla tai Maalarin Valkolakalla 2 kertaa aikaisintaan 8 tunnin kuluttua kittauksesta. Maalauksen on ulotuttava 1–2 mm lasin päälle.
Työvälineiden puhdistus
Puhdista työvälineet vedellä ja saippualla.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräilypisteeseen.
KULJETUS
VAK/ADR: ei luokiteltu
joa280812 / kmm080113 / hsa230318 / 001 6569