Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
M1Avainlippu
 

Unica Akva

Monikäyttöinen ja turvallinen ovi- ja ikkunamaali

Nopeasti kuivuva, vesiohenteinen Unica Akva soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön. Käyttökohteita ovat esimerkiksi ovet, ikkunat, ulkokalusteet, lasitettujen parvekkeiden paneeliseinät sekä kaiteet ja pylväät.

KiiltäväMatta
Tuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
7
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
9
m2/l

Uusille ja vanhoille pinnoille

Unica Akva kestää koviakin olosuhteita halkeilematta eikä se haalistu tai kellastu. Ensimaalauksen lisäksi se on erinomainen huoltomaali teollisesti maalatuille tai lakatuille puuoville ja -ikkunoille.

Turvallinen ja helppokäyttöinen

Unica Akva kuuluu parhaaseen rakennusmaalien päästöluokkaan M1, liuotepäästöt eivät rasita tekijää eikä ympäristöä.

Myös ulkokalusteisiin

Unica Akva soveltuu ovien ja ikkunoiden lisäksi ennen maalatuille, lakatuille ja puupuhtaille ulkokalusteille. Metallikalusteet ruosteenestopohjamaalataan Rostex Super Akvalla ennen pintamaalausta Univa Akavalla.


TUOTESELOSTE
2.5.2014
(entinen pvm. 18.10.2013)
 

Unica Akva Maali

TYYPPI
Akrylaattimaali.
SOVELTUVUUS
Uusien ja aikaisemmin maalattujen tai lakattujen puupintojen ja pohjamaalattujen metallipintojen maalaukseen ulkona ja sisällä. Soveltuu erinomaisesti teollisesti maalattujen, -lakattujen ja kuullotettujen puupintojen huoltomaalaukseen. Ei suositella polttomaalattujen alumiinipintojen maalaukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Ikkunanpuitteet , ovet ja karmit sekä ulkokalusteet. Myös lasitettujen parvekkeiden puiset paneelipinnat.

TEKNISET TIEDOT
Tuote on puolikiiltävä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
7
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
9
m²/l
Maalaustuoteryhmä 2012
321 Puu- ja metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit sisäkäyttöön RL 03...04 , 322 Puu- ja metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit sisäkäyttöön RL 05, 449 Muut vesiohenteiset peltikattojen ja metallipintojen maalit RL 11...13 ja 466 Puupintojen vesiohenteiset ovi- ja ikkunamaalit ulkokäyttöön RL 11...13
Perusmaalit
A ja C
Värisävyt
Valkoista A-perusmaalia voidaan käyttää sellaisenaan tai sävyttää Tikkurilan Puutalot- värikartan mukaan. Myös Symphony-värikartan sävyt.

C-perusmaali on väritöntä ja aina sävytettävä ennen käyttöä. Sävytettyä maalia ei vaihdeta.
Kiiltoryhmä
Puolikiiltävä (3/RT-luokitus)
Riittoisuus
7-9 m2/l.
Pakkaukset
A-perusmaali: 0,9 l, 2,7 l, 9 l.
C-perusmaali: 0,9 l, 2,7 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa

Sively keinokuitusiveltimellä tai levitys lyhytnukkaisella telalla ja tasoitus sivelemällä.


Ruiskutus:
- Sivuilmaruiskutus: suutin 1,4-1,8 mm ohennus 0-10 til.-%
- Suurpaineruiskutus: suutin 0,009"-0,013", ohennus 0-5 til.-%

Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Pölykuiva 0,5 tunnissa. Päällemaalattavissa seuraavana päivänä. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua. Ikkunat voidaan sulkea sääolosuhteista ja kerrospaksuudesta riippuen 1-3 vuorokauden kuluttua . Kovettuu täysin ja saavuttaa kestävyysominaisuutensa n. 2 viikon kuluessa.


Alhaisemmassa lämpötilassa ja kostealla säällä kuivumisaika on pidempi.
Valonkestävyys
Ei kellastu.
Säänkestävyys
Hyvä myös teollisuusilmastossa.
Kiinteäainetilavuus
n. 40 % väristä riippuen.
Tiheys
n. 1,20 kg/l väristä riippuen, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta. Huonosti suljettu tai vajaa astia ei kestä pitkäaikaista varastointia.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.
Esikäsittely
Poista nukkaantunut tai harmaantunut puupinta mekaanisesti.

Maalaamaton pinta:
Puhdista käsittelemätön puupinta liasta, homeesta ja irtoavista aineksista. Pese pinnat Maalipesulla tai tarvittaessa Homeenpoistolla. Poista irtoava pihka oksankohdista.

Pohjusta paljaat puupinnat ulkona Valtti Plus Basella tai Valtti Pohjusteella. Mahdollisten läpilyöntien estämiseksi paljaalta puupinnalta pohjamaalaus ulkona Öljypohjalla ja sisällä Jehulla on suositeltavaa. Pese metallipinnat Maalipesulla tai Panssaripesulla. Poista mahdollinen ruoste.Pohjamaalaa metallipinnat ulkona Rostex Super Akva tai Rostex Super ruosteenestopohjamaalilla ja sisällä Rostex Super Akvalla tai Otexilla.

HUOM! Jos pohjamaalina käytetään Otexia, niin lopullinen tartunta pohjamaaliin saavutetaan 2 viikon kuluttua pintamaalauksesta. Vältä tänä aikana esim. maalarinteipin liimaamista maalipinnalle

Ennen maalattu pinta:
Poista irtoava maali ja kitti aikaisemmin maalatulta pinnalta. Pese puupinnat Maalipesulla tai tarvittaessa Homeenpoistolla, metallipinnat Maalipesulla tai Panssaripesulla. Hio kiiltävät pinnat himmeiksi ja pyöristä terävät kulmat. Poista hiontapöly. Sisäpuoliset puuosat: kittaa kolot ja syvennykset Presto Kalustekitillä tai Pikasilotteella ja hio kitatut kohdat.

Käsittele puupuhtaat pinnat ulkona Valtti Plus Basella tai Valtti Pohjusteella ja pohjamaalaa kuluneet puupinnat ulkona Öljypohjalla tai Ultra Primerilla. Pohjamaalaus paljaalle puupinnalle on suositeltavaa mahdollisten läpilyöntien hidastamiseksi.

Pohjamaalaa metallipaljaat pinnat Rostex Super Akvalla tai Rostex Superilla ja aikaisemmin teollisesti maalatut metallipinnat Rostex Superilla. Tee lasituskittaus Unica Ikkunakitillä pohjamaalauksen jälkeen.

Huom! Unica Akva Maalilla ei voida maalata silikonikittien päälle tai silikonilla tahriintunutta pintaa.
Maalaus

Kun maalaat kirkkaan punaisella, -keltaisella tai -oranssilla Unica Akva Maalilla, pohjamaalaa ensin vaalealla tai saman sävyisellä pohjamaalilla. Soveltuvat pohjamaalit lueteltu edellä.Sekoita Unica Akva huolellisesti pohjaa myöten ennen käyttöä. Levitä siveltimellä, telalla tai ruiskulla 2 kertaa.
Suurille pinnoille maali kannattaa levittää ensin lyhytnukkaisella telalla ja tasoittaa heti siveltimellä. Älä päästä työrajaa kuivahtamaan.

Unica Akvaa voi tarvittaessa ohentaa sivelyyn vedellä max 5 %. Maali kuivuu nopeasti, joten työ kannattaa tehdä kaistaleina. Parhaiten maalaukseen soveltuvat keinokuitusiveltimet, joiden harjasten päät ovat monihaaraiset.

Ikkunapinnoissa maalauksen on ulotuttava 1-2 mm lasin päälle.
Käsittele näkyvät puun päätypinnat huolellisesti.

Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä.

Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet saippualla ja vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa aikaisintaan 2 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.

Aikaisintaan 2 viikon kuluttua maalaamisesta voidaan likaantunut pinta puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.
Huoltokäsittely
Unica Akva Maali voidaan huoltomaalata suoraan Unica Akva Maalilla ilman pohjamaalia. Katso kohta Esikäsittely.
EU VOC -raja-arvo
cat A/d (130 g/l)(2010). Unica Akva Maali sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Sisältää 3-jodi-2-propynyylibutyylikarbamaattia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräilypisteeseen.
KULJETUS
VAK/ADR -
ofl081113 / niear050612 / hsa281217

Värit

Puutalot-värikartta

Puutalot-värikarttaamme on koottu 120 ulkokäyttöön soveltuvaa väriä. Voit muuttaa talosi ilmettä huomattavasti värejä vaihtamalla.

Symphony 2436 -värikartta

Tikkurila Symphony on markkinoiden laajin ja nykyaikaisin värijärjestelmä. Symphony on räätälöity maalimateriaalin ehdoilla. Käyttäessäsi Symphony-värijärjestelmän värejä voit luottaa siihen, että maalattu kohde on tarkalleen värisuunnitelmasi mukainen.

Facade 760

Tikkurila Facade 760 -ulkovärikokoelma sisältää nimensä mukaisesti 760 peittävää ulkoväriä kaikille ulkopinnoille, alustamateriaalista riippumatta ─ niin puu-, metalli- kuin myös kiviainespinnoille.

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!