Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
 

Terassi- ja Kalustepesu

Tehopuhdistaja

Terassi- ja Kalustepesu takaa patentoitua pesuvoimaa ulkokalusteille ja terassipinnoille. Tuote poistaa tehokkaasti pinttymät ja kirkastaa tummuneen puun väriä.

Tuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: sivellin

Helppoa pesemistä

Terassi- ja Kalustepesu on valmiiksi yhtä käyttökertaa varten annosteltu jauhe, joka sekoitetaan veteen. Saat purkkikoosta riippuen joko 5 tai 10 litraa vaahtoavaa puhdistusvoimaa, joka varmistaa pintakäsittelyn onnistumisen.

Varmistaa tartunnan

Oli kohde ennaltaan käsittelemätön, puhtaaksi kaavittu tai aiemmin käsitelty, pinnasta lähtee yleensä likaa ja hometta tai vanhaa pintakäsittelyainetta, joka pesemättä jää häiritsemään tartuntaa. Tuotteella voidaan varmistaa uuden käsittelyn tarttuvuus.


TUOTESELOSTE
10.3.2017
 

Terassi- ja Kalustepesu

TYYPPI
Hapettava puhdistusaine. Maalaustarvikeryhmä 01 (RT-luokitus MaalausRYL 2001). Maalaustarvikeryhmä 012 (RT-luokitus MaalausRYL 2012). Patentoitu tuote, FI120542, SE529353
SOVELTUVUUS

Pintakäsitellyt ja käsittelemättömät puu- ja muovipinnat.

KÄYTTÖKOHTEET
Puisten terassien ja ulkokalusteiden puhdistukseen ja uudistamiseen ennen huoltokäsittelyä. Terassi- ja Kalustepesulla on tummentunutta/harmaantunutta puuta valkaiseva vaikutus.

TEKNISET TIEDOT
Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: sivellin
Maalaustuoteryhmä 2012
012 Puupintojen pesuaineet ulkokäyttöön
Ominaisuudet
Käyttöliuoksen pH-arvo n. 10.
Riittoisuus
0,5 l pesuainejauhetta (= 5 litraa valmista seosta) riittää n. 15 neliölle ja 1 l pesuainejauhetta (= 10 litraa valmista seosta) riittää n. 30 neliölle riippuen alustan imevyydestä ja puhdistustarpeesta.
Pakkaukset
0,5 l ja 1 l:n astiat
Ohenne
Vesi
Sekoitussuhde
Sekoita purkillinen (0,5 l) Terassi- ja Kalustepesua 5 litraan tai 1 l 10 litraan viileää vettä avoimessa muoviastiassa. Käytä kerralla koko purkin sisältö. Anna seistä noin 15 min. Sekoita vielä ennen käyttöä. Liuoksen käyttöaika on noin 2-4 tuntia viimeisten rakeiden liuettua. Tuotteen valmis käyttöliuos on emäksinen (pH >10).
Työtapa
Sivellin, tela.
Tiheys
1,0 kg/l ISO 2811
Varastointi
Huom. Tuote on hapettavaa, katso varoitusteksti. Säilytä jauhetta auringolta suojattuna viileässä (alle 30°C) ja kuivassa paikassa alkuperäisastiassa.

KÄYTTÖOHJEET
Suojaus
Käytettävä sopivaa suojavaatetusta, suojakäsineitä ja silmien- tai kasvonsuojainta. Suojaa kasvit mahdollisilta roiskeilta. Vältä roiskeita vaatteisiin ja esim. käsittelemättömiin kalusteisiin. Tuote on lievästi valkaisevaa.
Käsittely

Levitä liuosta runsaasti siveltimellä tai telalla kohteeseen ja anna vaikuttaa 15-30 min. Jalopuupinnoilla ja kalusteissa anna vaikuttaa n. 10 min. Pidä käsiteltävä kohde pesuaineliuoksella kostutettuna lisäämällä tarvittaessa liuosta, jotta saat tasaisen lopputuloksen. Lämpimällä ja aurinkoisella ilmalla voit kostuttaa alustan ensin vedellä, jotta tuote ei kuivuisi niin nopeasti. Hyvin likaiset/tummuneet pinnat voi käsitellä useampaan kertaan. Vältä roiskeita vaatteisiin, kasvoihin ja kasveihin.

Harjaa tai pese pinta painepesurilla ja huuhdo huolellisesti vedellä. Vältä suurta painetta painepesurilla pestäessä, sillä etenkin vanha kauhtunut puu tikkuuntuu helposti. Käytä naarmuttamatonta pesintä (esim. juuriharja, ”karhunkieli”, ruostumattomasta teräksestä valmistettu hieno punos tai vastaava). Käsittelyn jälkeen puupinnoille nousee puukuitua, joka voidaan kätevästi poistaa pinnan kuivuttua yllä mainituilla työkaluilla.
Jälkikäsittely
Suosittelemme maalatuille tai öljytyille pinnoille uusintakäsittelyä pesun jälkeen.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
GHS03
GHS03
GHS05
GHS05
GHS07
GHS07
Sisältää: Natriumkarbonaattiperoksihydraattia. Vaara. Voi edistää tulipaloa; hapettava. Haitallista nieltynä. Vaurioittaa vakavasti silmiä. Säilytä lasten ulottumattomissa. Jos tarvitaan lääkinnällistä apua, näytä pakkaus tai varoitusetiketti. Käytä suojakäsineitä/vaatteita ja silmän/kasvonsuojainta. Suojaa lämmöltä. Varo sekoittamasta syttyvien materiaalien ja happojen tai emäksien kanssa. JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Ota välittömästi yhteys MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN tai lääkäriin. Sisältää < 5 % anionisia pinta-aktiivisia aineita ja > 30 % happipohjaisia valkaisuaineita. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Hävitä tuote antamalla kaikkien rakeiden liueta kokonaan veteen. Sen jälkeen voit hävittää liuoksen normaalisti jätevetenä. Tuote on biologisesti hajoava.
KULJETUS
VAK/ADR 5.1 III
/ hsa271216 / akk271216 / 0061908