TUOTESELOSTE
24.8.2017

Temafloor PU-UV

 
Temafloor PU-UV
TYYPPI
Elastinen ja säänkestävä, kaksikomponenttinen ja korkeakuiva-aineinen polyuretaanipinnoite.
SOVELTUVUUS
Käytetään UV-säteilyn kestävänä pintamaalina TEMAFLOOR PU-lattioiden päällä pysäköintikansilla ja muilla suoralle auringonvalolle altistuvilla alueilla.
KÄYTTÖKOHTEET
Betonilattiat.

TEKNISET TIEDOT
Maalaustuoteryhmä 2012
665 Lattioiden 2-komponenttiset liuotteettomat polyuretaanipinnoitteet RL 04, 12 ja 666 Lattioiden 2-komponenttiset liuotteettomat polyuretaanilattiamassat RL 06
Ominaisuudet
Erinomainen UV-säteilyn kesto. Hiljainen, ei kutistu eikä halkeile. Kestää kulutusta ja kemiallista rasitusta. Itsestäänsiliävä pinnoite, levitetään hammaslastalla tai teräslastalla.
Värisävyt
TVT 0229. Pinnoitteen värisävy ja kiilto muuttuaTVT 0229. Tilauksesta RAL 3001, RAL 3020, RAL 7032, RAL 7040 ja RAL 7045. Pinnoitteen värisävy ja kiilto muuttuvat ajan mittaan auringonvalon vaikutuksesta.vat ajan mittaan auringonvalon vaikutuksesta.
Kiiltoryhmät
Kiiltävä (2/RT-luokitus)
Riittoisuus

Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan huokoisuus, tasaisuus ja maalausmenetelmä. Riittoisuus betonilattialle on keskimäärin seuraava:

Kerrospaksuudella 0,3 mm riittoisuus n. 2,7 m2/l.

Kerrospaksuudella 1,0 mm riittoisuus n. 0,9 m2/l.

Sekoitussuhde
Maali 2 tilavuusosaa 473-sarja
Kovete 1 tilavuusosa 008 4001
Työtapa
Hammaslasta tai teräslasta.
Seoksen käyttöaika (+23 °C)
40 min lattialle kaadettuna, n. 20 min sekoitusastiassa.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Pölykuiva 6 h kuluttua

Kevyen liikenteen kestävä 24 h kuluttua

Täysin kovettunut 7 vrk:n kuluttua

Alhaisemmassa lämpötilassa tuotteen kovettuminen hidastuu.
Kiinteäainetilavuus
n. 90 tilavuus-%.
Tiheys
1,4 kg / l käyttövalmis seos.
Tuotekoodi
Maali 473-s, Kovete 008 4001

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97%. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +15ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 70%.
Esikäsittely
Uusi betonipinta:
Poista sementtiliimakerros betonin pinnasta pintahiontana, sinkopuhdistuksella tai suolahappopeittauksella. Valitse menetelmäksi parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Imuroi puhdistuksen jälkeen sementtipöly huolellisesti. Tee peittaus laimennetulla suolahappo-liuoksella (1 osa väkevää suolahappoa, 4 osaa vettä). Huuhtele peitattu lattia runsaalla vedellä ja kuivaa.

Vanha betonilattia:
Poista rasva, öljy, kemikaalit ja muut epäpuhtaudet Maalipesu-pesuaineella. Poista vanha, hilseilevä maalikalvo hionnalla, jyrsimällä tai sinkopuhdistuksella. Valitse menetelmäksi parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Puhdista lattian kolot ja kuopat terveeseen, puhtaaseen betoniin saakka. Avaa halkeamat esim. kulmahiomakoneella. Poista irtonainen aines ja pöly.

Aikaisemmin maalatut pinnat:
Hio pinta. Poista lattiapinnoilta pöly ja irtohiukkaset. Poista rasvat, öljyt ym. epäpuhtaudet emulsiopesulla.
Pohjustus
Pohjustuslakkaus tehdään 30–50% Ohenteella 1029 ohennetulla Temafloor 400 tai Fontefloor EP Primerilla ohennettuna noin 40% vedellä. Pohjuste kaadetaan lattialle ja levitetään niin runsaana, että betonipinta kyllästyy. Uusi käsittely tehdään tarvittaessa huokosettoman pinnan aikaansaamiseksi. Uusintakäsittely voidaan suorittaa 2 h kuluttua "märkää-märälle" -menetelmällä. Mikäli pohjustus jää huokoiseksi, aiheuttaa se reikiä ja ilmakuplia valmiissa pinnoitteessa. Kosteaan lakkapintaan sirotellaan kuivaa, raekokoa Ø 0,1–0,6 mm olevaa hiekkaa kiinnitarttuvuuden varmistamiseksi. Irtohiekka imuroidaan pois ennen pinnoitusta Temafloor PU-UV:llä.

Pinnoitettaessa asvalttilattiaa tehdään pohjustus levittämällä ohentamatonta Temafloor PU:ta sopivalla teräs- tai kumilastalla niin, että lattian kolot ja halkeamat täyttyvät.
Paikkaukset
Kuopat, avatut halkeamat ja kolot tasoitetaan ohentamattoman Temafloor 400 epoksilakan ja kuivan, puhtaan hiekan seoksella. Sekoitussuhde esim. 1 tilavuusosa lakkaseosta ja 1–2 tilavuusosaa raekokoa Ø 0,1–0,6 mm olevaa hiekkaa. Tasoitetut kohdat hiotaan ympäröivän lattian tasoon ennen pinnoitusta.
Laimennus
TEMAFLOOR PU-UV polyuretaanipinnoitetta ei ohenneta.
Pinnoitus

Pinnoitustyö voidaan aloittaa, kun pohjustuslakkaus ja paikkaukset ovat kuivuneet vähintään

24 h (+23ºC). Yli 24 h vanha pohjustettu pinta hiotaan ennen pinnoitusta. Kaada pinnoiteseos lattialle ja levitä hammastetulla teräslastalla tai säätölastalla. Levitettäessäsi massaa sileäreunaisella teräslastalla varmista kerrospaksuus tarkkailemalla massan menekkiä ja mittaamalla kalvonpaksuus. Suositeltava kerrospaksuus on 0,3–1,0 mm. Piikkitelaa massan pinta n. 10–20 min kuluttua pinnoitteen levityksestä. Piikkitelaus tasoittaa massakalvon ja poistaa siitä ilmakuplat.

Huom! Älä kaavi astiaan jäävää seosta lattialle vaan lisää se seuraavaan sekoitettavaan erään.
Komponenttien sekoittaminen
Maali ja kovete sekoitetaan huolellisesti erikseen. Lisää kovete maaliosaan oikeassa sekoitussuhteessa ja sekoita huolellisesti (n. 2 min. homogeenisen seoksen aikaansaamiseksi) maalinsekoittimella varustetulla porakoneella. Huolimaton sekoitus tai väärä seossuhde aiheuttaa epätasaisen kovettumisen, maalipinnan ominaisuuksien heikkenemisen ja vaarantaa työn onnistumisen.
Työvälineiden puhdistus
Ohenne 006 1061.
EU VOC -raja-arvo
VOC 2004/42/EC (cat A/j) 500 g/l (2010)
Temafloor PU-UV: max. VOC < 500 g/l

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Noudatettava varoitusetiketin ohjeita. Tuotteen käyttöturvallisuustiedotteessa on selostettu tarkemmin käyttöön liittyvät vaarat ja tarpeelliset suojaustoimenpiteet. Käyttöturvallisuustiedote on saatavilla TIKKURILA OYJ:ltä.
Käyttöturvallisuustiedote
Kovetteen KTT
CE
Eurooppalainen harmonisoitu tuotestandardi EN 1504-2:2004 määrittelee betonirakenteiden suojaus- ja korjausaineiden ja niiden yhdistelmien vaatimukset.

Tämä tuote on testattu ja CE-merkitty liitteen ZA taulukoiden 1d, 1f ja 1g mukaisesti.
CE logo
0809
Tikkurila Oyj
Kuninkaalantie 1
FI-01300 Vantaa
13
TIK-0473-5001
0809-CPD-0773
EN 1504-2:2004
Betonirakenteiden suojaus- ja korjausaineet – Pinnoite
Kulutuskestävyys
< 3000 mg
Voimakkaan kemiallisen rasituksen kestävyys
Luokka II
Säävanhentaminen
ei silmämääräisiä virheitä
Hiilidioksidin läpäisevyys
CO2sD > 50 m
Iskunkestävyys
Luokka I: ≥ 4 Nm
Vaaralliset aineet
NPD
Vesihöyryn läpäisevyys
Luokka II, 5 m < sD < 50 m
Kapillaarinen imeytyminen ja veden läpäisevyys
w < 0,1 kg/m² ∙ h0,5
Tartuntalujuus vetokokeessa
≥ 2,0 N/mm²
Palokäyttäytyminen
Bfl-s1


Takaisin