TUOTESELOSTE
30.10.2015

Temafloor 310 ESD

 
Tikkurila Industry 9L
TYYPPI
Kaksikomponenttinen, niukkaliuotteinen epoksipohjuste. Maalaustarvikeryhmä 51 (RT-luokitus).
SOVELTUVUUS

Käytetään antistaattisen lattiapinnoitteen Temafloor 4000 ESD pohjusteena. Eristysvastus alle 150kΩ. Huokoiset betonilattiat pohjustetaan
50 % ohennetulla Temafloor 200 Primer epoksilakalla yhteen kertaan ennen Temafloor 310 ESD pohjusteen levitystä.

KÄYTTÖKOHTEET
-

TEKNISET TIEDOT
Värisävyt
Musta.
Kiiltoryhmät
Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus

Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan huokoisuus maalausmenetelmä. Käyttömäärän betonilattialle tulee olla seuraava:

Pohjustus: 0,3 mm kalvonpaksuus = n. 3,3 m2/l.
Ohenne
1029 ja 1031
Sekoitussuhde
Maaliosa 2,5 tilavuusosaa 008 4550
Kovete 1 tilavuusosa 008 4540

Seoksen käyttöaika (+23 °C)
30 - 60 min sekoittamisen jälkeen lattialle kaadettuna.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Pölykuiva 8 h kuluttua

Päällelakattavissa 24 - 48 h kuluttua

Täysin kovettunut 7 vrk:n kuluttua

Alhaisemmassa lämpötilassa tuotteen kovettuminen hidastuu.
Kiinteäainetilavuus
n. 70 tilavuus-%.
Tiheys
1,1 kg/l käyttövalmis seos.
Tuotekoodi
008 4550

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97 %.
Massaustyön ja massan kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja massan lämpötilan olla yli + 10 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Uusi betonipinta
Poista sementtiliimakerros betonin pinnasta pintahiontana, sinkopuhdistuksella tai suolahappopeittauksella. Valitse menetelmäksi parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Imuroi puhdistuksen jälkeen sementtipöly huolellisesti. Tee peittaus laimennetulla suolahappo-liuoksella (1 osa väkevää suolahappoa, 4 osaa vettä). Huuhtele peitattu lattia runsaalla vedellä ja kuivaa.

Vanha betonilattia
Poista rasva, öljy, kemikaalit ja muut epäpuhtaudet MAALIPESU pesuaineella. Poista vanha, hilseilevä maalikalvo hionnalla, jyrsimällä tai sinkopuhdistuksella. Valitse menetelmäksi parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Puhdista lattian kolot ja kuopat terveeseen, puhtaaseen betoniin saakka. Avaa halkeamat esim. kulmahiomakoneella. Poista irtonainen aines ja pöly.
Pohjustus
Tee pohjustuslakkaus 30 - 50 % Ohenteella 1029 (tai 1031) ohennetulla Temafloor 200 Primer tai 400 epoksilakalla. Kaada lakkaseos lattialle ja levitä niin runsaana, että betonipinta kyllästyy. Uusi käsittely tarvittaessa huokosettoman pinnan aikaansaamiseksi. Uusintakäsittely voidaan suorittaa 2 h kuluttua "märkä-märälle" -menetelmällä. Mikäli pohjustus jää huokoiseksi se aiheuttaa reikiä ja ilmakuplia valmiissa pinnoitteessa.
Paikkaukset
Tasoita kuopat, avatut halkeamat ja kolot Colofill kitillä tai ohentamattoman Temafloor 200 Primer epoksilakan ja kuivaan, puhtaan hiekan seoksella. Sekoitussuhde esim. 1 tilavuusosa lakkaseosta ja 1 - 2 tilavuusosaa raekokoa Ø 0,1 - 0,6 mm olevaa hiekkaa. Hio tasoitetut kohdat ennen pinnoitusta.
Huom! Betonilattia on pohjustettava aina ennen paikkauksia.
Pintamaalaus
Maadoitus
Maadoita Temafloor 200 Primer pohjustettu lattia kupariliuskoilla. Kupariliuskojen asennus suunnitellaan kohteen mukaan. Liimaa kupariliuskat, joiden pinta-alan on oltava vähintään 20 cm², Temafloor 200 Primer -pohjusteen pinnalle. Liikuntasaumat ylitetään taipuisalla kupariliuskalla. Kytke maadoitus esim. sähköverkon maajohtimeen tai muuhun sopivaan nollapotentiaali-järjestelmään. Käsittele seinäpintojen maadoitus- ja liitoskohdat eristävällä materiaalilla.

Kaada huolellisesti sekoitettu Temafloor 310 ESD seos lattialle, levitä kumilastalla ja telaa lopuksi. Pinnoitus tulee suorittaa 6 - 24 h kuluessa Temafloor 200 Primer epoksilakkauksen jälkeen. Yli 24 h vanha pohjustettu pinta hiotaan ennen maalausta.
Komponenttien sekoittaminen
Sekoita ensin maaliosa ja kovete erikseen. Lisää kovete maaliosaan oikeassa sekoitussuhteessa ja sekoita huolellisesti (n. 3 - 5 min.) maalinsekoittimella varustetulla porakoneella. Huolimaton sekoitus tai väärä seossuhde aiheuttaa epätasaisen kovettumisen, maalin ominaisuuksien heikkenemisen ja vaarantaa työn onnistumisen. Ohenna seos 20 - 30 % Ohenteella 1029.
Työvälineiden puhdistus
Ohenne 1029 (tai Ohenne 1031).
EU VOC -raja-arvo
VOC 2004/42/EC (cat A/j) 500 g/l (2010)
Temafloor 310 ESD: max. VOC < 500 g/l

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Noudatettava varoitusetiketin ohjeita. Tuotteen käyttöturvallisuustiedotteessa on selostettu tarkemmin käyttöön liittyvät vaarat ja tarpeelliset suojaustoimenpiteet. Käyttöturvallisuustiedote on saatavilla TIKKURILA OYJ:ltä.
Käyttöturvallisuustiedote
Ohenteen KTT
Kovetteen KTTTakaisin