Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
AvainlippuM1MED
 

Taika Helmiäislasyyri

Hopean- tai kullanhohtoista helmiäispintaa

Vesiohenteiset, M1-luokitellut Taika Helmiäislasyyrit ovat kevyitä ja läpikuultavia metallinhohtoisia lasyyreja seinille.


KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäseiniinTuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l

Hohtavia seinäpintoja

Läpikuultavaa helmiäislasyyria käytetään efektinä maalattujen seinäpintojen päällä. Lasyyrin väriä lähellä olevalla pohjavärillä saadaan tasaisin lopputulos. Taika-värikartassa on valmiit pohjaväriehdotukset.

Rajattomat mahdollisuudet

Käytä Taika Helmiäsilasyyriä sellaisenaan tai sävytettynä Taika-värikartan sävyihin. Eri tekniikoita ja tuotteita yhdistelemällä saat rajattomat mahdollisuudet yksilöllisiin lopputuloksiin.

Turvallinen M1-luokan tuote

Taika Helmiäislasyyri kuuluu rakennusmateriaalien parhaaseen päästöluokkaan M1. Niistä ei haihdu sisäilmaan haitallisia aineita.


TUOTESELOSTE
10.1.2012
(entinen pvm. 1.9.2009)
 

Taika Helmiäislasyyri

TYYPPI
Kuultava, vesiohenteinen, sävytettävä erikoislasyyri, jolla saadaan aikaan metallinhohtoinen helmiäisefekti.
SOVELTUVUUS
Käytetään Tikkurilan akrylaattiseinämaalin, esim. Harmony sisustusmaalin päällä. Koska Taika helmiäislasyyri on läpikuultava, niin alla olevan maalin (esim. Harmonyn) väri vaikuttaa ratkaisevasti lopputulokseen. Taika-värikartasta löydät suosituksen maalin värin valintaan. Hyvä valaistus korostaa efektipinnan näyttävyyttä.
KÄYTTÖKOHTEET
Efektiseinäpinnat kuivissa sisätiloissa.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote on puolikiiltävä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
319 Muut vesiohenteiset seinä- ja kattomaalit sisäkäyttöön
Maalaustarvikeryhmä 2001
39.9 Muut vesiohenteiset dispersiomaalit (RT-luokitus)
Perusmaalit
HL ja KL
Värisävyt
Taika-opas ja värikartta.
Kiiltoryhmä
Puolikiiltävä (3/RT-luokitus)
Riittoisuus
8 - 12 m²/l, työtavasta riippuen
Pakkaukset
0,9 l ja 2,7l
Ohenne
Vesi
Työtapa
Levitys lyhytnukkaisella telalla. Pinta voidaan kuvioida kuviointitelalla, siveltimellä yms.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Uudelleen käsiteltävissä noin vuorokauden kuluttua. Pinta on täysin kuiva noin 2 vuorokauden jälkeen. Kosteat ja viileät olosuhteet sekä suuret kerrospaksuudet hidastavat kuivumista.
Pesunkestävyys
Kestää kevyttä pyyhkimistä kostealla rievulla.
Lämmönkestävyys
+85 °C, ISO 4211-3.
Kiinteäainetilavuus
n. 13 %.
Tiheys
n. 1,1 kg/l sävystä riippuen, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
MED-Sertifikaatti

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva. Maalaustyön ja lasyyrin kuivumisen aikana pitää ilman ja käsiteltävän pinnan lämpötilan olla yli +10°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 70 %.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly.

Ennen maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat laimennetulla Maalipesu- pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Anna kuivua. Poista irtonainen maali. Hio kovat, kiiltävät maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly. Silota kolot ja syvennykset Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly.

Pohjamaalaus:
Maalaa Tikkurilan akrylaattiseinämaalilla, esim. Harmony-sisustusmaalilla kahteen kertaan. Käytä sileille pinnoille tarkoitettua lyhytnukkaista telaa ja pyri mahdollisimman matalaan telakuvioon. Pohjamaalatun pinnan tulee olla mahdollisimman tasainen ja sileä, koska Taika Helmiäislasyyri ei enää peitä pinnan virheitä ja epätasaisuuksia (esim. tasoitettuja kohtia), vaan päinvastoin tuo ne korostetusti esille.
Koska Taika Helmiäislasyyri on läpikuultava, alla olevan maalin väri vaikuttaa ratkaisevasti lopputulokseen. Taika-värikartasta löydät suosituksen maalin värin valintaan. Esim. harmaan maalin kanssa hopeanvärinen Taika Helmiäislasyyri luo aidon hopeaefektin, vastaavasti suositellaan kullanvärisen Taika Helmiäislasyyrin kanssa käytettäväksi kullankeltaista sisustusmaalia. Toisaalta valitsemalla rohkeasti selvästi erivärisen maalin saat aikaan hyvinkin erilaisia efektipintoja.
Maalaus
Yhtenäisen ison seinäpinnan maalaus:
Sekoita Taika Helmiäislasyyri hyvin ennen käyttöä. Levitä lasyyriä reilusti sileille pinnoille tarkoitetulla lyhytnukkaisella telalla noin metrin levyiselle kaistaleelle kerrallaan. Tasoita sen jälkeen pinta mahdollisimman sileäksi telaamalla pitkin vedoin alhaalta ylöspäin. Pyri mahdollisimman matalaan telakuvioon ja yritä saada lasyyriä tasaisesti yhtä paljon joka kohtaan. Käytä rajaukseen mieluiten maalarinteippiä ja poista teippi heti maalauksen jälkeen. Näyttävämmän ja täyteläisemmän pinnan saat kahden kerran käsittelyllä. Huom. suuren tasaisen ja sileän pinnan tekeminen Taika Helmiäislasyyrillä vaatii taitoa ja kokemusta, sen sijaan kuviointimaalaus onnistuu aloittelijaltakin.

Kuviointimaalaus:
Etene kuviointimaalauksessa pieni alue (n. 1 m x 1 m) kerrallaan. Levitä ensin maalia reilusti sileille pinnoille tarkoitetulla lyhytnukkaisella telalla. Kuvioi sen jälkeen välittömästi esim. erilaisia kuviointiteloja, sivellintä tai sientä apuna käyttäen. Kokeile kuviointia ensin esim. paksulle pahville tai muulle harjoitusalustalle.

Lisää ideoita ja tarkemmat ohjeet löydät Tikkurilan Taika-oppaasta ja värikartasta sekä Efektimaalausoppaasta.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen lasyyri työvälineistä ja pese ne heti saippualla ja vedellä. Hieman kovettuneen aineen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Taika-lasyyri saavuttaa lopullisen kestävyytensä noin 1 kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Vältä puhdistuskäsittelyä tänä aikana.

Puhdista pinta neutraalilla (pH 6 – 8) astianpesuliuoksella esim. pehmeää siivouspyyhettä käyttäen. Huuhtele ja kuivaa pinta välittömästi tämän jälkeen.
Huoltokäsittely
"Ennen maalattu pinta" –ohjeen mukaan. Halutessasi voit peittää efektipinnan maalaamalla sen vesiohenteisella seinämaalilla.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/l) 200g/l(2010)
Taika Helmiäislasyyri sisältää VOC max. 200 g/l.


KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypistee¬seen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaato¬paikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS
VAK/ADR - ei luokiteltu
joa100112 / ome040609 / pih100112 / 8186075_6076

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!