Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
M1Avainlippu
 

Taika Glow

Pimeässä hohtava efektilakka

Taika Glow on uusi efektilakka, jolla käsitelty pinta hohtaa pimeässä. Se tarjoaa luovan ja yllättävän tavan herättää tilat eloon myös valojen sammuttua. Monien mahdollisuuksien Taika Glow soveltuu useimmille maalattaville sisäpinnoille.


KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäseiniinTuote soveltuu sisälattiaanTuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l

Lisää tilojen turvallisuutta

Taika Glow tarjoaa helpon ja tehokkaan tavan lisätä tilojen turvallisuutta. Sen avulla voit merkitä kodin kulkureitit helpommiksi kulkea maalaamalla vaikkapa portaat, sähkörasiat ja valokatkaisimet pimeässä näkyviksi.

Hohtaa jopa 6 tuntia

Taika Glow voi hohtaa valojen sammuttua jopa 6 tuntia. Hohdon pituus riippuu valonlähteiden tehokkuudesta.

Vain mielikuvitus rajana

Himmeän Taika Glown avulla voit luoda pimeässä hohtavia seinäja kattomaalauksia, tai herättää yksittäiset sisustusesineet valojen sammuttua eloon. Lakka sopii suojalakattuna myös kalusteille ja lattiapinnoille.


Kontaktibanneri_2018
Kaipaatko lisätietoa tuotteesta? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme >>
TUOTESELOSTE
22.9.2014
 

Taika Glow

TYYPPI
Pimeässä hohtava vesiohenteinen erikoislakka.
SOVELTUVUUS

Käytetään maalatulla pinnalla. Efekti tulee parhaiten esille valkoisella/ vaalealla alustalla täysin valottomassa tilassa. Vaatii toimiakseen riittävän valonsaannin ennen pimeää. Jälkiloisto jopa 6 h.

KÄYTTÖKOHTEET
Efektit kuivissa sisätiloissa. Seinäpinnat, suojalakattuna myös kalusteet, lattiat, esineet. Voidaan käyttää kulkureittien merkitsemiseen hyväksyttyjen poistumistieopasteiden ohella.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m²/l
Maalaustuoteryhmä 2012
319 Muut vesiohenteiset seinä- ja kattomaalit sisäkäyttöön
Värisävyt
Läpikuultava, hieman kellertävä. Pimeässä hohtaa vihertävänä.
Kiiltoryhmä
Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus
8 - 12 m²/l, työtavasta riippuen.
Pakkaukset
1/3 l ja 1 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa
Levitys lyhytnukkaisella telalla, siveltimellä, sablonitöppärillä tai ruiskulla (esim. sivuilmaruisku, suutinkoko 1,4-1,8 mm, ohennus 0-5%).
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Uudelleen käsiteltävissä noin 6 h kuluttua.
Märkähankauskestävyys
SFS-EN 13300 luokka I, ISO 11998.
Lämmönkestävyys
85 °C, ISO 4211-3.
Kiinteäainetilavuus
n. 19 %.
Tiheys
n. 1,1 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden 30 - 70 %.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly.

Ennen maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu-pesuaineella etiketin ohjeen mukaan. Anna kuivua. Poista irtonainen maali. Hio kovat, kiiltävät maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly. Silota kolot ja syvennykset Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly.

Pohjamaalaus:
Maalaa valkoisella tai vaalealla kohteeseen sopivalla Tikkurilan pohja- tai pintamaalilla. Taika Glow toimii useampien maalilaatujen päällä.
Käsittely

Sekoita Taika Glow hyvin ennen käyttöä. Levitä lakka reilusti sileille pinnoille tarkoitetulla lyhytnukkaisella telalla, siveltimellä tai sablonitöppärillä. Pyri mahdollisimman sileään pintaan ja yritä saada lakkaa tasaisesti yhtä paljon joka kohtaan. Käytä rajaukseen maalarinteippiä ja poista teippi heti maalauksen jälkeen. Voimakkaamman hohtoefektin saat kahden (tai useamman kerran) käsittelyllä. Taika Glow pinta voidaan suojalakata esim. Parketti-Ässä -lattialakalla tai Kiva-kalustelakalla.

Huom. Varmista käsittelyn onnistuminen pimeässä. Työstöjälki jää helposti näkyville, etenkin jos tuotetta on levitetty ohuelti.

Lisää ideoita ja tarkemmat ohjeet löydät Tikkurilan www-sivulta.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen lakka työvälineistä ja pese ne heti saippualla ja vedellä. Hieman kovettuneen aineen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Lakka saavuttaa lopullisen kestävyytensä noin 1 kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Vältä puhdistuskäsittelyä tänä aikana.

Tarvittaessa pinta voidaan puhdistaa neutraalilla (pH 6 – 8) astianpesuliuoksella esim. pehmeää siivouspyyhettä käyttäen. Huuhtele ja kuivaa pinta välittömästi tämän jälkeen.
Huoltokäsittely
"Ennen maalattu pinta" -ohjeen mukaan. Halutessasi voit peittää efektipinnan maalaamalla sen vesiohenteisella maalilla kahteen kertaan.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/l) 200g/l(2010)
Taika Glow sisältää VOC max. 200 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Sisältää 1,2-bentsisotiatsol-3(2H)-onia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Käytä suojakäsineitä. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen.
KULJETUS
VAK/ADR: ei luokiteltu
mkv240214 / akk020614 / garta040614

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!