Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
Avainlippu
 

Rostex Super Akva

Metallipintojen tehokas suoja

Rostex Super Akva on vesiohenteinen ruosteenestopohjamaali, joka suojaa metallipintoja tehokkaasti korroosiolta sisällä ja ulkona. Tuotteella on erinomainen tarttuvuus ja kestävä pinta.


KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäkattoonTuote soveltuu ulkokattoonTuote on vesiohenteinenTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
7
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
9
m2/l

Täysin vesiohenteinen maalausmenetelmä

Käyttämällä Rostex Super Akvaa ja Panssari Akvaa, peltikatot ja muut metallipintaiset kohteet voidaan maalata täysin vesiohenteisella menetelmällä, maalipinnan laadusta ja kestävyydestä tinkimättä.

Soveltuu sekä ulko- että sisäkäyttöön

Rostex Super Akvalla voidaan pohjamaalata peltikatot, syöksytorvet, suojapellit ja muut metallipinnat ulkona. Vesiohenteinen tuote soveltuu mainiosti myös sisäkäyttöön.

Tehokas ja pitävä suoja ruostetta vastaan

Rostex Super Akvan sideaine on erityisesti metallipintoja varten kehitetty funktionaalisesti modifioitu akrylaatti. Sen ansiosta tuotteen tarttuvuus on erinomainen.


TUOTESELOSTE
17.6.2013
(entinen pvm. 21.3.2012)
 

Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaali

TYYPPI
Vesiohenteinen, nopeasti kuivuva erikoissideainetta sisältävä ruosteenestopohjamaali vesiohenteisille pintamaaleille.
SOVELTUVUUS
Sinkittyjen-, teräs-, ja karhennettujen alumiinipintojen pohjamaalaukseen ennen pintamaalausta. Soveltuu myös kupari,- messinki- ja ruostumattoman teräspinnan maalaukseen. Voidaan käyttää vain vesiohenteisten tuotteiden pohjamaalina (esim. Panssari Akva ja Luja).
KÄYTTÖKOHTEET
Peltikatot, syöksytorvet, suojapellit, metallirakenteet sisällä ja ulkona.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote soveltuu ulkokattoon Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
7
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
9
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
216 Vesiohenteiset tartuntapohjamaalit RL 03...05 , 241 Metallipintojen vesiohenteiset pohjamaalit RL 03...06, 11...13 (RT-luokitus)
243 Sinkittyjen teräspintojen vesiohenteiset pohjamaalit RL 11...13
Maalaustarvikeryhmä 2001
11.2 Vesiohenteiset metallipohjamaalit RL 3...7 (RT-luokitus)
Värisävyt
Vaalea harmaa ja tumma harmaa
Kiiltoryhmä
Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus
7-9 m2/l (60 μm kuivakalvo)
Pakkaukset
1/3 l, 1 l, 3 l, 10 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa

Sively tai ruiskutus. Sivellinsuositus: T6 tai vastaava pehmeäharjaksinen sivellin.


Suurpaineruiskutus:
-suutin 0,011" - 0,015" eli 0,280 - 0,380 mm
-ohennemäärä  0 - 10 %
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Kuivakalvonpaksuus 80 μm

+5°C / 80 %

+23°C / 50 %

Pölykuiva

 ei maalattavissa

30 min

Kosketuskuiva

 ei maalattavissa

2 t

Päällemaalattavissa

 ei maalattavissa

4 t

Päällemaalattavissa vesiohenteisilla maaleilla samana päivänä 4 tunnin kuluttua jos ilman lämpötila on vähintään +10°C ja suhteellinen kosteus enintään 80 %. Muussa tapauksessa seuraavana päivänä.
Kemikaalienkestävyys
Kestää talousspriitä. Ei kestä lakkabensiiniä tai voimakkaita liuottimia esim. tinneriä.
Öljyjen ja rasvojen kestävyys
Hyvä.
Kulutuksenkestävyys
Hyvä.
Kiinteäainetilavuus
37 %.
Tiheys
n. 1,2 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva ja ympäröivää ilmaa lämpimämpi, lämpötilan vähintään +10°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Päällemaalattavissa vesiohenteisilla maaleilla samana päivänä 4 tunnin kuluttua jos ilman lämpötila on vähintään +10°C ja suhteellinen kosteus enintään 80 %. Muussa tapauksessa seuraavana päivänä.

Maalattavan pinnan lämpötila ei saa olla yli +40°C, ettei tuotteen sisältämä vesi haihdu liian nopeasti, maalipintaan muodostu huokosia, tarttuvuus heikkenee, tai kuplia ilmenee.

Suunnittele maalaustyö siten, ettei iltakaste pääse kastelemaan kattopintaa tuotteen kuivuessa.
Esikäsittely
Maalaamattomat pinnat:
Poista pinnalta vesiliukoiset valkoruostesuoja-aineet, lika, vesiliukoiset suolat, rasvat ja öljyt Panssaripesu-pesuaineella harjaa apuna käyttäen. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Poista pinnalla mahdollisesti oleva valkoruoste/ruoste hiomalla tai teräsharjaamalla, teräspinnat metallipuhtaiksi (puhdistusaste St 2). Karhenna alumiinipinnat.

Uusi sinkitty peltikatto suositellaan maalattavaksi aikaisintaan yhden talven jälkeen. Paras tartunta saadaan jo sääolosuhteissa himmentyneelle, mekaanisesti tai kemiallisesti karhennetulle sinkitylle pinnalle.

Maalatut pinnat:
Pese pinta Panssaripesu-pesuaineella harjaa apuna käyttäen, huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Poista irtoava maali ja mahdollinen ruoste kaapien tai teräsharjaten pinnat metallipuhtaiksi (puhdistusasteeseen St 2). Puhdistetun alueen ja kiinteän maalikerroksen raja hiotaan tasaiseksi pintamaalin tartunnan varmistamiseksi. Hio vanha maalipinta himmeäksi niiltä osin, jotka pohjamaalataan Rostex Super Akvalla.
Maalaus
Sekoita Rostex Super Akva huolellisesti ennen käyttöä. Levitä maali siveltimellä tai ruiskulla. Kertamaalauksella on pyrittävä 60-80 μm kuivakalvoon. Huomioi peltipinnoilla kulmat ja taitokset - myös näissä kohdissa tulee kuivakalvon paksuuden olla sama kuin muualla. Rostex Super Akva maalataan ensisijaisesti metallipaljaille pinnoille ja voidaan pintamaalata vesiohenteisella Panssari Akvalla tai sisätiloissa esim. Lujalla. Vältä maalausta kuumassa auringon paisteessa, sillä maali kuivuu tällöin liian nopeasti eikä ehdi tasaantua riittävästi.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä tai Tikkurilan Pensselipesulla.
Hoito-ohjeet
Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 2 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla. Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/i) <140g/l(2010)
Rostex Super Akva sisältää VOC max. 140 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Sisältää: Sinkkifosfaattia ja sinkkioksidia. HAITALLISTA VESIELIÖILLE, VOI AIHEUTTAA PITKÄAIKAISIA HAITTAVAIKUTUKSIA VESIYMPÄRISTÖSSÄ. Ei saa tyhjentää viemäriin. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Ei saa päästää viemäriin, vesistöön eikä maaperään. Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräilypisteeseen.
KULJETUS
VAK/ADR: Ei luokiteltu
ivk080312 / hsa170613 / 0065621 / 2

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!