Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
 

Pensselipesu

Mietohajuinen pesuaine työvälineiden puhdistamiseen

Tikkurilan Pensselipesulla voi puhdistaa pensselit ja telat nopeasti ja vaivattomasti. Pensselipesu irrottaa tehokkaasti vesi- ja liuoteohenteisen maalin, se on mietohajuinen, eikä sisällä liuotteita.


Työvälineille pitkää ikää

Pensselipesu pitää siveltimen harjakset pehmeänä ja notkeana, joten nyt kannattaa hankkia kunnolliset siveltimet ja telat maalaustyöhön.

Biologisesti hajoava

Pensselipesu on biologisesti hajoava aine, jota on helppo käyttää. Riittää, kun kastat puhdistettavat pensselit pesuaineeseen, annat aineen vaikuttaa ja huuhtelet pensselit vedellä. Seos on valmis käytettäväksi sellaisenaan.

Apu kuivanneelle maalille

Pensselipesu pehmentää myös jo vähän kuivahtaneen maalin.


TUOTESELOSTE
30.1.2012
(entinen pvm. 1.1.2006)
 

Pensselipesu

TYYPPI
Liuotteeton puhdistusaine maalaustyövälineiden pesuun.
SOVELTUVUUS
Maalaustyövälineiden puhdistukseen laimentamattomana heti maalauksen jälkeen. Soveltuu öljy-, alkydi- maalien tai lakkojen sekä vesiohenteisten dispersiomaalien poistamiseen maalaustyövälineistä. Käsittely Pensselipesulla irrottaa helposti maalin esim. siveltimestä ja pitää harjakset pehmeinä. Puhdistaa myös hieman kuivuneetkin siveltimet. Ei vahingoita puuta, lasia, muovia, tai kumia.
KÄYTTÖKOHTEET
Maalaustyövälineet kuten erilaiset siveltimet, maalaustelat, rajaajat jne.

TEKNISET TIEDOT
Maalaustuoteryhmä 2012
019 Muut pesuaineet
Maalaustarvikeryhmä 2001
01.9 Muut pesuaineet (RT-luokitus)
Pakkaukset
1 l, 5 l
Tiheys
1,0 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Asennus
Puhdista työvälineet heti käytön jälkeen. Poista ylimääräinen maali siveltimestä esim. puristamalla se purkin reunaa vasten. Upota sivellin laimentamattomaan pesuaineeseen. Anna aineen vaikuttaa (noin 10 min). Poista ylimääräinen Pensselipesun ja maalin seos siveltimestä ja huuhdo hyvin vedellä. Käytä apuna tarvittaessa saippuaa. Myös hieman kuivuneet siveltimet voit puhdistaa Pensselipesulla liottamalla niitä pesuaineessa n. 24 h suljetussa astiassa. Toista käsittely tarvittaessa. Voit käyttää Pensselipesua uudelleen; anna pesujätteen seistä suljetussa astiassa kunnes sakka on laskeutunut pohjalle. Kaada kirkas Pensselipesu varovasti toiseen astiaan. Maalausvälineet säilyvät hyvänä suljetussa astiassa Pensselipesuliuoksessa.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Ärsyttävä
Ärsyttävä
Sisältää: Alkoholietoksylaattia VAKAVAN SILMÄVAURION VAARA. Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. Käytettävä silmien- tai kasvonsuojainta. Jos ainetta on nielty, hakeuduttava heti lääkärin hoitoon ja näytettävä tämä pakkaus tai etiketti. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Sisältää 15 - 30 % ionittomia pinta-aktiivisia aineita ja < 5 % fosfaatteja. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Ota huomioon, että pesujäte sisältää maalijäämiä joita ei saa kaataa viemäriin, vesistöön tai maaperään. Pesujäte tulee hävittää asianmukaisesti toimittamalla jäte ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
ivk251104 / lko291105 / akk020905 / 001 6607