Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
M1Avainlippu
 

Parketti-Ässä, puolihimmeä

Parasta parketille!

Tikkurilan vesiohenteisella Parketti-Ässällä suojaat puulattiasi kestäviksi – käyttäjäystävällisesti. Uudistunut Parketti-Ässä antaa entistä paremman suojan iskuille ja kulutukselle.KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisälattiaanTuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: sivellinTyöväline: teräslasta
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
7
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
25
m2/l

Ei vaadi erillistä pohjalakkaa

Helpota ja nopeuta työtäsi puolihimmeällä Parketti-Ässällä. Lattialakka voidaan levittää myös telalla. Parketti-Ässä on helppokäyttöinen tuote, joka ei vaadi erillistä pohjalakkaa.


Kestävä lattialakka

Parketti-Ässä on kestävä, vähäpäästöinen M1-luokan tuote, jolla on Avainlippu-alkuperämaamerkki.

Ei kellastu

Parketti-Ässä lattialakkojen väri on neutraali. Lattialakka suojaa puupintaa niin, että lattia näyttää upealta ja pinta ei kellastu.


TUOTESELOSTE
13.7.2016
(entinen pvm. 19.12.2014)
 

Parketti-Ässä 20 Lattialakka

TYYPPI
Vesiohenteinen polyuretaani-akrylaattilakka sisäkäyttöön.
SOVELTUVUUS

Hiotulle puupinnalle pohja-, pinta- sekä huoltolakkaukseen sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen puulattioiden huoltokäsittelyyn. Varmista ennen käsittelyä tuotteen soveltuvuus kyseiselle puupinnalle pienellä koelakkauksella.

KÄYTTÖKOHTEET
Parketti- ja lautalattiat sekä muut puupinnat sisätiloissa, joihin kohdistuu lievää mekaanista ja kemiallista rasitusta.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on puolihimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: sivellin Työväline: teräslasta
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
7
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
25
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
641 Asuinhuoneistojen puu- ja parkettilattioiden vesiohenteiset lakat
Maalaustarvikeryhmä 2001
71.3 Vesiohenteiset lattialakat (RT-luokitus)
Värisävyt
Ei sävytettävissä.
Kiiltoryhmä
Puolihimmeä (4/RT-luokitus)
Riittoisuus
Sively 7-10 m2/l.
Telaus 8-10 m2/l.
Huopalastalla 10-12 m2/l.
Teräslastalla 20-25 m2/l.
Pakkaukset
1 l, 5 l, 10 l.
Ohenne
Vesi
Sekoitussuhde
Tarvittaessa voidaan ohentaa vedellä.
Työtapa

Puolihimmeä ja puolikiiltävä: Lastalevitys, sively tai telaus lyhytnukkaisella telalla

Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Kuivumisajat lakkauskertojen välillä ilmenevät käyttöohjeesta.

Käyttöönottokuiva n. 12 tunnin kuluttua viimeisestä lakkauksesta. Vältä kovaa rasitusta ensimmäisen viikon aikana. Vältä painavien ja kuivumista estävien tavaroiden, kuten mattojen, asettamista lattialle ensimmäisen viikon aikana.
Pesunkestävyys
Hyvä kaikilla tavallisilla pesuaineilla, SFS 3755.
Kemikaalienkestävyys
Kestää pyyhkimistä esim. lakkabensiinillä, ei kestä tinneriä.
Kiinteäainetilavuus
n. 30 %.
Tiheys
1,0 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Puupinnan on oltava kuiva ja puhdas liasta, vahasta ja rasvoista. Ilman ja pinnan lämpötilan on oltava vähintään +15 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden 30 - 80 %
Esikäsittely
Hionta ja kittaus:
Hio lattiat puun kuvioinnin tai ikkunan valon suuntaisesti (hioma¬paperi n:o 100 tai 120). Poista hiontapöly huolellisesti pölyn¬imurilla.
Lakkaus
Pohjalakkaus puupuhtaaksi hiotuille lattioille:

Sekoita Parketti-Ässä -lattialakka hyvin pohjaa myöten ravistamalla ennen käyttöä ja ajoittain käytön aikana. Kaada lattialakka lattialle ja levitä se ruostumattomalla teräslastalla kireästi puun syiden tai kuvioinnin suuntaisesti. Anna pinnan kuivua n. tunti ja hio pinta tarvittaessa sileäksi (hiontapaperi n:o 150). Poista hiontapöly huolellisesti pölynimurilla. Suorita vielä 1-2 teräslasta-vetoa lattialakalla antaen pinnan kuivua 30-60 minuuttia lakkauskertojen välillä.

Pintalakkaus pohjalakatulle tai petsatuille lattioille:

Sekoita Parketti-Ässä -lattialakka hyvin pohjaa myöten ravistamalla ennen käyttöä ja ajoittain käytön aikana. Pintalakkaa Parketti-Ässä -lattialakalla 2-3 kertaa käyttäen flotex- tai mohairlastaa tai 1-2 kertaa telalla.

Huoltolakkaus: Tehdaslakatut tai aiemmin lakatut/maalatut parketti- ja puulattiat

Sekoita Parketti-Ässä -lattialakka hyvin pohjaa myöten ravistamalla ennen käyttöä ja ajoittain käytön aikana. Puhdista tehtaalla lakattu tai aikaisemmin lakattu/maalattu lievästi kulunut puulattia liasta, vahasta ja rasvoista. Pahoin kulunut lattiapinta hiotaan puhtaalle puulle ja lakataan, kuten edellä on neuvottu. Hio pinta himmeäksi välihiomakoneella (hiomapaperi n:o 120 tai 150). Poista hiontapöly huolellisesti pölynimurilla ja pyyhi pinta lopuksi kostutetulla, nukkaamattomalla ja puhtaalla rievulla. Varmista ennen lakkausta Parketti-Ässän soveltuvuus vanhalle lattiapinnalle pienellä koelakkauksella. Lakkaa Parketti-Ässä -lattialakalla 2-3 kertaa käyttäen mohair- tai flotexlastaa tai 1-2 kertaa telalla.

Epätasaiset lautalattiat:

Sekoita Parketti-Ässä -lattialakka hyvin pohjaa myöten ravistamalla ennen käyttöä ja ajoittain käytön aikana. Epätasaiset lautalattiat lakataan Parketti-Ässä -lattialakalla käyttäen sivellintä. Tee ensimmäinen lakkaus ohuelti ja anna pinnan kuivua vähintään 1 tunti. Etene puunsyiden suuntaisesti muutama lauta kerrallaan. Liikuta lakkaa rauhallisesti saattamalla, vältä pyörittäviä/hankaavia liikkeitä. Välihio pinta ja poista hiontapöly huolellisesti. Lakkaa lattia toiseen kertaan ja anna sen kuivua n. 3 tuntia ennen kolmatta lakkauskertaa. Kolmas lakkaus suoritetaan paksuna kerroksena.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen lakan poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Lakattu pinta saavuttaa lopullisen kulutus- ja kemikaalikestävyytensä noin viikon kuluttua pintakäsittelystä. Vältä puhdistuskäsittelyä tänä aikana. Puhdista pinta harjalla, mopilla tai pölypyyhkeellä. Likaiset pinnat voit puhdistaa neutraalilla (pH 6-8) pesuaineella kostutetulla siivousvälineellä.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/i) 140g/l(2010)
Parketti-Ässä sisältää VOC max. 140 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR : ei luokiteltu
garta181214 / niear020810 / mkv04092015 / 005 3914

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!