Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
Avainlippu
 

Panssari Akva

Puolihimmeä, kestävä peltikattomaali

Panssari Akva on vesiohenteinen akrylaattimaali, jonka voi levittää joko sivellen tai ruiskuttaen. Sen värin ja kiillon säilyvyys ovat erinomaisia.  Panssari Akva soveltuu sekä sinkittyjen peltikattojen että useimpien maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen maalaamiseen.

KiiltäväMatta
Tuote soveltuu ulkokattoonTuote on vesiohenteinenTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin

Kestää uv-säteilyn rasitukset

Panssari Akvan modifioidut akrylaattisideaineet ovat erittäin kestäviä uv-säteilyn rasitusta vastaan. Siksi sen värin ja kiillon kestävyys on erittäin hyvä. Pinta myös hylkii likaa ja on helppo pitää puhtaana.

Kestävä, joustava maalipinta

Vesiohenteisen akrylaattimaalin pinta on joustava ja se elää mukana pellin liikkeissä. Rostex Super Akva -pohjamaalia käytettäessä menetelmästä tulee täysin vesiohenteinen.

Monipuolinen soveltuvuus

Panssari Akva soveltuu sinkityille peltikatoille ja useimmille maalipinnoitetuille ohutlevypinnoille (ei pvdf-pinnat). Vanhat alkydimaalipinnat voidaan maalata Panssari Akvalla ilman pohjamaalausta.


Lisää tuotteesta:TUOTESELOSTE
9.5.2012
(entinen pvm. 30.1.2012)
 

Panssari Akva -peltikattomaali

TYYPPI
Akrylaattimaali.
SOVELTUVUUS

Soveltuu suoraan aikaisemmin alkydi- tai akrylaattimaalilla maalatuille pinnoille ja teollisesti maalipinnoitetuille teräsohutlevyille (PVC, PURAL, POLYESTERI, AKRYYLI).

Maalaamattomat sinkityt teräskatteet sekä alumiini-,  ja teräspinnat tulee ensin pohjamaalata Rostex Super Akva tai Rostex Super pohjamaalilla. Alumiinipinnat tulee karhentaa ennen pohjamaalausta.

Lisätietoja löytyy Tikkurilan Kattopintojen käsittelyoppaasta.

KÄYTTÖKOHTEET
Peltikatot ja -seinät, sekä teräsrakenteet kuten vesikourut, syöksytorvet ja suojapellit.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu ulkokattoon Tuote on puolihimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Maalaustuoteryhmä 2012
442 Peltikattojen vesiohenteiset pintamaalit RL 11...13 , 443 Metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit RL 11...13 , 446 PVC-pinnoitettujen teräsohutlevyjen vesiohenteiset huoltomaalit RL 11...13 (RT-luokitus)
448 PUR-, polyesteri- ja akryylipinnoitettujen teräsohutlevyjen vesiohenteiset huoltomaalit RL 11...13
Maalaustarvikeryhmä 2001
36.1 Rakennusmaalaukseen soveltuvat vesiohenteiset metallialustan maalit RL 5...7 (RT-luokitus)
Perusmaalit
A ja C
Värisävyt
Sävytettävissä Tikkurilan Peltikattomaalit värikartan mukaan, saatavissa myös suurin osa Puutalot-värikartan sävyistä, sekä Ruukin värikartan mukaiset värit.

Vakiovärit: Musta (0202), Vanha kupari (0296), Raudanpuna (0384), Grafiitinharmaa (0514).
Kiiltoryhmä
Puolihimmeä (4/RT-luokitus)
Riittoisuus
n. 8 m2/l/kertalevitys. (Ruiskutettaessa vastaa n. 100-125 μm märkäkalvonpaksuutta).
Pakkaukset
A- ja C-perusmaalit 0,9 l, 2,7 l, 9 l ja 18 l.
Vakiovärit 10 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa

Sively (sivellin T6), ruiskutus. Ruiskutuksessa käytetään suurpaineruiskusuutinta 0,013" - 0,017" (nimelliskulma 40° - 50°) ja tuotetta ohennetaan tarvittaessa max 10 til.-%.

Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
1-3 tuntia. Päällemaalauskuiva 24 tunnin kuluttua.
Kiinteäainetilavuus
n. 40 %.
Tiheys
n. 1,0 kg/l, ISO 2811.
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva ja ympäröivää ilmaa lämpimämpi. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana pitää ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Ilman suhteellinen kosteus, lämpötila ja tuulen nopeus vaikuttavat voimakkaasti kuivumisnopeuteen.

Pinnan lämpötila ei saa olla yli +40 °C, ettei vesi haihdu liian nopeasti. Tällöin maalipintaan saattaa muodostua huokosia, tarttuvuus heikentyä, ilmentyä kuplia ym. Huoltomaalatessa tulee välttää olosuhteita, joissa maali kuivuu nopeasti (kuumat ja tuuliset olosuhteet).

Panssari Akvan sivelyaikaa voidaan pidentää jonkin verran ohentamalla maalia vedellä max. 10 %. Liiallinen ohentaminen ja maalaaminen epäsuotuisissa olosuhteissa voivat aiheuttaa maalin valumista. Ajoita maalaustyö niin, että maalikalvo ehtii kuivua ennen iltakasteen laskeutumista. Älä maalaa, jos sateen riski on suuri.
Esikäsittely
Maalatut pinnat/teollisesti maalipinnoitetut pinnat:
Puhdista mahdolliset ruosteiset kohdat (puhdistusaste St2) ja poista irtoava pinnoite/maali kaapien ja teräsharjaten. Puhdista maalattavat pinnat Panssaripesulla epäpuhtauksista, kuten liasta, rasvasta, öljystä, vahasta jne., tuotteen käyttöohjeiden mukaisesti. Käytä harjaa apuna. Huuhdo pinnat huolellisesti, mieluiten painepesulla. Pohjamaalaa metallipaljaat pinnat Rostex Super Akva tai Rostex Super ruosteenestopohjamaalilla.

Maalaamattomat sinkityt, teräs- ja alumiinipinnat:
Uusi sinkitty peltikatto suositellaan maalattavaksi aikaisintaan yhden talven jälkeen. Paras tartunta saadaan jo sääolosuhteissa himmentyneelle, mekaanisesti tai kemiallisesti karhennetulle sinkitylle pinnalle. Puhdista ensin mahdolliset ruosteiset kohdat kaapien ja teräsharjaten puhdistusasteeseen St2. Poista mahdollinen valkoruoste harjaten tai hioen. Poista pinnalta lika, vesiliukoiset suolat, rasvat ja öljyt Panssaripesu-pesuaineella harjaa apuna käyttäen. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua hyvin. Alumiinipinnat on karhennettava ennen maalausta. Pohjamaalaa sinkityt pinnat sekä karhennetut alumiini- ja teräspinnat kertaalleen Rostex Super Akvalla tai Rostex Superilla.

Teollisesti maalipinnoitetut pinnat:
Selvitä alkuperäisen pinnoitteen tyyppi, kunto ja tarttuvuus. Tarkista pinnoitteen valmistajalta myös huoltomaalattavuus ja erillisen pohjamaalin tarve. Katso tarkemmat ohjeet Kattopintojen käsittelyoppaasta, Tikkurilan internetsivuilta tai soita Tikkurilan Maalilinjalle.
Maalaus
Esikäsitellyt pinnat (ks. esikäsittely) maalataan Panssari Akvalla 1-2 kertaan siten, että saavutetaan 50-80 µm kuivakalvonpaksuus. Kiinnitä huomiota oikean siveltimen valintaan. Suositus: Tikkurilan kattomaalisivellin T6. Kattotiiliprofiilipinnat suositellaan maalattavaksi ruiskuttamalla.

Maalipinnan liukkautta voidaan vähentää lisäämällä 10 litraan maalia 1/3 litraa Liukueste-jauhetta. Liukuestettä käytettäessä on käsittely-yhdistelmässä oltava kaksi maalikerrosta, joista jälkimmäinen sisältää liukuesteen.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.
Huoltokäsittely
Panssari Akva peltikattomaalilla maalattu pinta voidaan huoltomaalata Panssari Akva peltikattomaalilla.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/i) 140g/l(2010)
Panssari Akva sisältää VOC max. 140 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ymparistoseloste
KULJETUS
VAK/ADR: ei luokiteltu
ivk080512 / hsa08052012 / ome200509 / 4446001 / 3-

Värit

Peltikattomaalit-värikartta

Peltikattomaalit-värikartasta löydät 12 suosituinta suomalaista kattoväriä, joista voit valita sopivan vaihtoehdon katollesi ja rakennuksen muihin metalliosiin.

Puutalot-värikartta

Puutalot-värikarttaamme on koottu 120 ulkokäyttöön soveltuvaa väriä. Voit muuttaa talosi ilmettä huomattavasti värejä vaihtamalla.

Facade 760

Tikkurila Facade 760 -ulkovärikokoelma sisältää nimensä mukaisesti 760 peittävää ulkoväriä kaikille ulkopinnoille, alustamateriaalista riippumatta ─ niin puu-, metalli- kuin myös kiviainespinnoille.