Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
M1
 

Paneelikatto Valkoinen

Peittävä täsmätuote paneelikatoille

Paneelikatto Valkoinen on vesiohenteinen akrylaattimaali vanhojen ja uusien puisten paneelikattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa.

KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäkattoonTuote on vesiohenteinenTyöväline: sivellin

Uusille ja vanhoille paneelikatoille

Paneelikatto Valkoinen antaa vaalean pinnan uusille ja vanhoille paneelikatoille. Jos vanha paneelikatto on erittäin tummunut, pohjamaalaus voidaan tehdä Multistop-eristyspohjamaalilla.

Helppo työstää

Paneelikatto Valkoinen on kehitetty nimenomaan sisäkattojen maalaamiseen. Himmeäpintainen maali tasoittuu helposti siveltimellä levitettynä, tuote ei valu eikä roisku herkästi.

Kestävä, M1-luokan tuote

Paneelikatto Valkoinen vähäpäästöinen ja erittäin kestävä M1-luokan tuote.


TUOTESELOSTE
4.5.2016
(entinen pvm. 17.1.2011)
 

Paneelikatto Valkoinen

TYYPPI
Vesiohenteinen akrylaattimaali.
SOVELTUVUUS
Vanhojen ja uusien paneelikattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen ja lakattujen paneelikattojen uudelleenmaalaukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Paneelikatto.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Maalaustuoteryhmä 2012
311 Vesiohenteiset sisäkatto- ja seinämaalit RL 01
Maalaustarvikeryhmä 2001
31 Vesiohenteiset dispersiomaalit RL 2 (RT-luokitus)
Värisävyt
Valkoinen.
Kiiltoryhmä
Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus
6 m2/l
Pakkaukset
3 l ja 10 l
Ohenne
Vesi
Työtapa
Sively
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kosketuskuiva noin 1 h kuluttua.
Päällemaalauskuiva noin 2 h kuluttua.
Kiinteäainetilavuus
36 %
Tiheys
1,3 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +8°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila (n. +15°C) ja korkeahko kosteuspitoisuus (50-70 % RH) pidentävät maalin aukioloaikaa ja helpottavat työskentelyä.
Esikäsittely
Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä parhaan mahdollisen tarttuvuuden varmistamiseksi. Pohjamaalaa oksaiset ja tummuneet paneelit Multistop-eristyspohjamaalilla 1-2 kertaa.

Pese aikaisemmin maalatut tai lakatut pinnat Maalipesulla etiketin ohjeen mukaan. Anna kuivua. Poista heikosti kiinni oleva maali tai lakka kaavinraudalla ja hio koko pinta. Poista hiontapöly. Kittaa pinta tarvittaessa Presto Pikasilotteella ja hio kitatut kohdat. Poista hiontapöly.
Maalaus
Sekoita Paneelikatto Valkoinen huolellisesti ennen käyttöä. Tuotetta käytetään ohentamattomana. Levitä runsaasti keinokuitusiveltimellä kahteen kertaan. Maalaa uudet paneelit ensimmäisen kerran irrallaan ennen asentamista. Maalaa pontit ohuelti.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta: puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla, pesumopilla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/d) max. 130 g/l (2010).
Paneelikatto Valkoinen sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä on noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
hok090312 / akk090606 / mkv040915 / 0065680

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!