Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
M1MED
 

Otex Akva

Vesiohenteinen tartuntapohjamaali

Otex Akva on nopeasti kuivuva vesiohenteinen vaihtoehto tiukkaa tartuntaa vaativille ongelmapinnoille. Tuotteella on erittäin hyvä tartunta ja tasoittuminen. Sopii erityisesti koville, tasaisille pinnoille.

KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäseiniinTuote soveltuu ulkoseiniinTuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
6
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
8
m2/l

Ongelmapinnoille

Otex Akva tarttuu hyvin erikoistartuntaa vaativiin pintoihin kuten lasiin, kuivien tilojen kaakeliin, lasikuituun, PVC-muoviin, alumiiniin, melamiiniin, sinkittyyn peltiin sekä alkydi- ja katalyyttimaalilla maalattuihin pintoihin.

Uusille sekä aiemmin maalatuille pinnoille

Otex Akva soveltuu pohja- ja välimaaliksi sekä uusille että aikaisemmin maalatuille pinnoille. Sillä on hyvä peittokyky mutta tuote ei sovellu läpilyöntien estoon.

Kevyt sivellä, helppo telata

Otex Akva on mietohajuinen ja sitä on helppo sivellä tai telata.  Tuotteella on M1-sisäilmaluokitus sekä MED-paloluokitus.


Kontaktibanneri_2018
Kaipaatko lisätietoa tuotteesta? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme >>
TUOTESELOSTE
12.7.2016
(entinen pvm. 17.3.2015)
 

Otex Akva tartuntapohjamaali

TYYPPI
Nopeasti kuivuva vesiohenteinen tartuntapohjamaali.
SOVELTUVUUS
Soveltuu pohja- ja välimaaliksi sekä uusille että aikaisemmin maalatuille pinnoille. Otex Akva tarttuu hyvin erikoistartuntaa vaativiin pintoihin kuten lasiin, kaakeliin, lasikuituun, melamiiniin, PVC-muoviin, alumiiniin, sinkittyyn peltiin sekä alkydi- ja katalyyttimaalilla maalattuihin pintoihin. Soveltuu myös puu-, puukuitulevy-, lastulevy- ja metallipinnoille kuivissa sisätiloissa. Ei sovellu nitroselluloosalakalla käsiteltyjen pintojen uudelleenmaalaukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Pinnoille, joille tarvitaan tavanomaista parempaa tartuntaa sisätiloissa sekä polyuretaani- ja katalyyttimaalatut ikkunapuitteet ulkona.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu ulkoseiniin Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
6
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
8
m²/l
Maalaustuoteryhmä 2012
215 Ovien, ikkunoiden ja kalusteiden vesiohenteiset pohjamaalit sisäkäyttöön RL 03 (RT-luokitus)
216 Vesiohenteiset tartuntapohjamaalit RL 03...05
Perusmaalit
A
Värisävyt
Tikkurilan Symphony 2436-värikartta.
Kiiltoryhmä
Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus
6-8 m2/l
Pakkaukset
0,9 l, 2,7 l, 9 l
Ohenne
Vesi
Työtapa

Sively, telaus tai ruiskutus

Korkeapaineruiskutus
- suutin 0,013" - 0,015"
- ohennemäärä 0-5 til.-%
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Kosketuskuiva noin yhden tunnin kuluttua.

Päällemaalattavissa Otex Akvalla noin 2 tunnin kuluttua.

Päällemaalattavissa pintamaalilla noin 5 tunnin kuluttua.

Kiinteäainetilavuus
n. 35%
Tiheys
n. 1,3 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +8°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila (n. +15°C) ja korkeahko kosteuspitoisuus (50-70 % RH) pidentävät maalin aukioloaikaa ja helpottavat työskentelyä.
Esikäsittely
Puhdista pinta liasta ja pölystä. Pese erikoistartuntaa vaativat pinnat Maalipesu-pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio pinta himmeäksi. Poista hiontapöly.

Ennen maalattu pinta:
Pese pinta Maalipesu-pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio pinta himmeäksi. Poista hiontapöly.
Pintakäsittely

Sekoita Otex Akva huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä siveltimellä, telalla, maalaustyynyllä tai ruiskulla. Suurille pinnoille maali kannattaa levittää ensin esim. kalustemaalitelalla ja tasoittaa sen jälkeen siveltimellä. Parhaiten maalaukseen soveltuvat keinokuitusiveltimet, joiden harjasten päät ovat monihaaraiset.

Päällemaalaus voidaan tehdä 5 tunnin kuluttua Unica Akvalla tai Helmi-pintamaalilla.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta: puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla tai nihkeällä puhdistusliinalla.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/i) 140g/l(2010)
Otex Akva VOC max. 140 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Sisältää 1,2-bentsisotiatsol-3(2H)-onia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Käytä suojakäsineitä. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa laita ne lajittelemattomaan sekajätteeseen. Toimita nestemäinen maalijäte vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen.
KULJETUS
ei luokiteltu
ivk / 190914 / akk071217 / mkv060815 / 43V

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!