Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
Avainlippu
 

Multistop

Tehokas puupintojen eristyspohjamaali

Multistop on monipuolinen, vesiohenteinen eristyspohjamaali puupinnoille. Se estää puun uuteaineiden kulkeutumisen maalipintaan.KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäseiniinTuote soveltuu sisälattiaanTuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin

Kellastumat kuriin

Multistop torjuu oksakohtien ja muiden tummentumien läpilyönnit, sekä peittää kellastuneen ja tummentuneen vanhan puupinnan. Erityinen teknologia sitoo puun uuteaineet pohjamaalikerrokseen, jolloin pintamaali jää puhtaaksi.

Uusille sekä aiemmin maalatuille pinnoille

Multistop soveltuu niin uusille kuin aiemmin maalatuille tai lakatuille, oksaisille ja kellastuneille
puupinnoille kuivissa sisätiloissa. Voit käsitellä sillä
paneeliseinät ja -katot, lautalattiat, puiset huonekalut, listat, ovet ja ikkunat.


Parasta pohjalle, parasta pintaan

Parhaan tuloksen saat, kun pintamaalaat katot Paneelikatto Valkoisella, lattiat Betolux Akvalla ja kalusteet sekä seinäpaneelit, listat, ovet ja ikkunat Helmi-maalilla.


TUOTESELOSTE
11.4.2017
 

Multistop Eristyspohjamaali

TYYPPI
Eristyspohjamaali värjääntymien estoon sisäpuupinnoilla.
SOVELTUVUUS
Soveltuu pohja- ja välimaaliksi sekä käsittelemättömille että aikaisemmin maalatuille tai lakatuille (poikkeuksena tietyt parkettilakat) uusille tai vanhoille puupinnoille kuivissa sisätiloissa. Estää värjääviä puun uuteaineita ja kellastumista aiheuttavia muita aineita, kuten tervaa yms. tunkeutumasta pintamaaliin. Torjuu oksakohtien aiheuttamat värjäytymät
KÄYTTÖKOHTEET
Katto- ja seinäpaneelit ja puulattiat sekä listat, ovet, ikkunat ja huonekalut.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Maalaustuoteryhmä 2012
214 Sisäseinien ja sisäkattojen vesiohenteiset läpilyöntiä estävät pohjamaalit RL 01...03 , 215 Ovien, ikkunoiden ja kalusteiden vesiohenteiset pohjamaalit sisäkäyttöön RL 03 (RT-luokitus)
311 Vesiohenteiset sisäkatto- ja seinämaalit RL 01
Värisävyt
Valkoinen F497
Kiiltoryhmä
Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus
7 m2/l (minimilevitysmäärä 260 g/m², märkäkalvonpaksuus 200 µm, kuivakalvonpaksuus 75 µm).
Pakkaukset
1 l, 3 l ja 10 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa

Sively, telaus, ruiskutus.

Korkeapaineruiskutuksessa suutin 0,013", ei ohenneta.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Kosketuskuiva noin yhden tunnin kuluttua.

Päällemaalattavissa seuraavana päivänä.

Kiinteäainetilavuus
38 %.
Tiheys
1,3 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila (n. +15°C) ja korkeahko kosteuspitoisuus (50-70 % RH) pidentävät maalin aukioloaikaa ja helpottavat työskentelyä.
Esikäsittely
Puhdista uudet puupinnat liasta ja pölystä parhaan mahdollisen tarttuvuuden varmistamiseksi.
Pese aikaisemmin maalatut tai lakatut pinnat tarpeen mukaan neutraalilla pesuaineella. Anna kuivua. Poista heikosti kiinni oleva maali tai lakka ja hio koko pinta - erityisesti lattiapinnat ja kalusteet. Poista hiontapöly. Kittaa pinta tarvittaessa Presto Pikasilotteella ja hio kitatut kohdat. Poista hiontapöly. Paikkapohjamaalaa puupuhtaat pinnat.

Huom. Multistopin tartunta tiettyihin parkettilakkoihin on heikko, joten parkettilakka on hyvä poistaa kokonaan, mikäli Multistopia käytetään koko pinnalle.
Laimennus
Käytetään ohentamattomana.
Maalaus

Sekoita Multistop huolellisesti ennen käyttöä. Tuotetta käytetään ohentamattomana. Levitä runsaasti 1-2 kertaan, mieluiten pitkänukkaisella telalla ja tasoita keinokuitusiveltimellä välittömästi. Parhaan eristystuloksen saat kahden kerran käsittelyllä. Anna tuotteen kuivua seuraavaan päivään ennen toista käsittelykerrosta. Näin se muodostaa tehokkaamman suojan läpilyöntejä vastaan.

Pintamaalaa paneelikatot Paneelikatto Valkoisella, paneeliseinät sopivalla Helmi-kalustemaalilla ja lattiat Betolux Akvalla. Kattopinnoilla voit jättää eristyspohjamaalin myös ilman pintamaalia, kunhan käsittelet pinnat kaksi kertaa

Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua.

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta:
puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla, pesumopilla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/a) 30g/l(2010)
Multistop sisältää VOC max. 30 g/l
(cat A/g) 30g/l(2010)
Multistop sisältää VOC max. 30 g/l

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä on noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
mkv111115 / akk100915