Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
Avainlippu
 

Miranol Metallack

Metallipintojen kestävä uudistaja

Miranol Metallack uudistaa ulko- ja sisätilojen metallipinnat. Käyttökohteita ovat esimerkiksi pihakalusteet, metalliesineet, työkalut, polkupyörät ja auton vanteet.

KiiltäväMatta
Tuote on liuoteohenteinenTyöväline: telaTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
6
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
8
m2/l

Helppo työstää

Miranol Metallack on helppo sivellä, se tasoittuu hyvin, eikä valu.


Neljä vakioväriä

Miranol Metallack -maalia saa neljässä vakiovärissä: valitse valkoinen, musta, punainen tai hopea.

Iskunkestävää pintaa

Miranol Metallack muodostaa täyskiiltävän, iskunkestävän pinnan. Valmis pInta on vesitiivis, joka antaa pitkäaikaisen suojan säärasituksia vastaan.


TUOTESELOSTE
30.1.2012
(entinen pvm. 15.6.2011)
 

Miranol Metallack

TYYPPI
Vesitiivis alkydimaali, joka käy myös ruostuneille metallipinnoille. Antaa pitkäaikaisen suojan säärasituksia vastaan.
SOVELTUVUUS
Metallipinnat sisällä ja ulkona. Katso käyttöohje. Miranol Metallack on helppo sivellä. Se ei valu ja tasoittuu hyvin.
KÄYTTÖKOHTEET
Pihakalusteet, metalliesineet, työkalut, polkupyörät, auton vanteet, ym.

TEKNISET TIEDOT
Tuote on täyskiiltävä Tuote on liuoteohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
6
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
8
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
332 Irtokalusteisiin soveltuvat liuoteohenteiset maalit RL 03...05, 459 Muut peltikattojen ja metallipintojen liuoteohenteiset maalit (RT-luokitus)
479 Muut puupintojen liuoteohenteiset tuotteet ulkokäyttöön
Maalaustarvikeryhmä 2001
40 Alkydimaalit sisäkäyttöön RL 1...3 (RT-luokitus), 40.9 Muut alkydimaalit sisäkäyttöön (RT-luokitus) ja 41 Alkydimaalit ulkokäyttöön RL 3, 5...7 (RT-luokitus)
Värisävyt
Valkoinen 0201, musta 0202, punainen 0274, hopea 7702
Kiiltoryhmä
Täyskiiltävä (1/RT-luokitus)
Riittoisuus
6-8 m2/l
Pakkaukset
0,3 l, 1 l
Ohenne
Lakkabensiini 1050
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Kosketuskuiva 3-4 tunnissa, uudelleen maalattavissa n. 24 h jälkeen.
Kemikaalienkestävyys
Kestää kasvi- ja eläinrasvoja sekä voiteluöljyjä ja –rasvoja, tärpättiä, lakkabensiiniä ja talousspriitä, ei kestä esim. tinneriä, SFS 3636. Polttoaineroiskeet pyyhittävä heti pois.
Pesunkestävyys
Hyvä kaikilla tavallisilla pesuaineilla, SFS 3755.
Kiinteäainetilavuus
n.50 %.
Tiheys
0,9-1,1 kg/l sävystä riippuen, ISO 2811
Varastointi
Huonosti suljettu tai vajaa astia ei kestä pitkäaikaista säilytystä Kestää kylmävarastoinnin ja -kuljetuksen.
Tuotekoodi
621-s

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Huom! Kuivuminen edellä mainituissa rajaolosuhteissa on selvästi hitaampaa kuin standardiolosuhteissa (23 ºC, suht. kosteus 50 %).Tummien sävyjen kuivuminen hidastuu eniten.
Esikäsittely
Puhdista pinnat pölystä, liasta, rasvoista, öljyistä ja vesiliukoisista suoloista Panssaripesulla. Huuhtele huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Karhenna kiiltävä metallipinta ja vanha, kiiltävä maalipinta hiomapaperilla, poista hiontapöly. Poista irtoava ruoste ja maali kaapien ja teräsharjaten. Pohjamaalaa sinkitty-, kupari-, messinki- ja karhennetut alumiini-,ja kromipinnat Rostex Super pohjamaalilla. Myös teräspinnat voidaan haluttaessa maalata Rostex Superilla.
Maalaus
Ensimaalaus:
Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa sivellinmaa¬laukseen Lakkabensiinillä 1050 ja ruiskumaalaukseen Ruiskuohenteella 1032. Levitä maali siveltimellä tai ruiskulla 1-2 kertaa.

Huoltomaalaus:
Miranol Metallackilla maalatut pinnat voit huoltomaalata samalla tai samantyyppisellä liuoteohenteisella maalilla. Katso kohta esikäsittely.
Työvälineiden puhdistus
Pese työvälineet Lakkabensiinillä 1050 tai Tikkurilan Pensselipesulla.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n. 1 kk:n kuluttua maalaamisesta: Puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella siivousliinalla, pesumopilla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Ympäristölle vaarallinen
Ympäristölle vaarallinen
Valkoinen 0201, musta 0202, punainen 0274: Sisältää: Teollisuusbensiiniä, vetykäsitelty raskas (alifaattinen liuotinbensiini) SYTTYVÄÄ. Vältettävä liuotehöyryn/ ruiskutussumun hengittämistä. Huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta. Jos ainetta on nielty, hakeuduttava heti lääkärin hoitoon ja näytettävä tämä pakkaus tai etiketti. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Sisältää etyylimetyyliketoksiimia ja kobolttioktoaattia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Hopea 7702: Sisältää: Teollisuusbensiiniä, rikitön, raskas (liuotinbensiini, arom.pit. n. 17 %) SYTTYVÄÄ. HÖYRYT VOIVAT AIHEUTTAA UNELIAISUUTTA JA HUIMAUSTA. MYRKYLLISTÄ VESIELIÖILLE, VOI AIHEUTTAA PITKÄAIKAISIA HAITTAVAIKUTUKSIA VESIYMPÄRISTÖSSÄ. Vältettävä liuotehöyryn/ ruiskutussumun hengittämistä. Huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta. Ei saa tyhjentää viemäriin. Jos ainetta on nielty, hakeuduttava heti lääkärin hoitoon ja näytettävä tämä pakkaus tai etiketti. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Sisältää isobutyylimetakrylaattia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Tuotteista on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Valmistetta ei saa päästää viemäriin, vesistöön eikä maaperään. Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
Valkoinen 0201, musta 0202, punainen 0274: VAK/ADR 3(III). Alle 450 l astiat vapautettu VAK/ADR-säännöksistä korkean viskositeetin takia. Hopea 7702: VAK/ADR 3(III)
ivk16062011 / hsa29122011 / niear011210

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!