Lyhyesti
Järjestelmät
Menetelmät
Tuoteseloste
Värit
Käyttöturvallisuustiedote
 

Magnetic

Magneettista pintaa

Magnetic on vesiohenteinen erikoismaali, jolla maalataan  suosittuja, magneettisia pintoja sisätiloihin.


KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäseiniinTuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
1,5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
1,5
m2/l

Vetovoimainen erikoistuote

Magnetic-magneettimaalilla ehostettu pinta toimii julkisissa ja yksityistiloissa muistiinpano- tai ilmoitustauluna. Voimakkaat magneetit tarttuvat pinnoille parhaiten.

Erikoistoteutus sisäseinille

Magnetic soveltuu betoni-, tasoite-, kipsilevy ja lastulevyalustoille.

Sävy ei ole kynnyskysymys

Magneettipinnan saat haluamassasi sävyssä, kun sisäseinä maalataan 1-2 kertaa vesiohenteisella pintamaalaukseen tarkoitetulla Tikkurilan sisäseinämaalilla. Vältä paksuja pintamaalikerroksia, sillä ne heikentävät magneettien tarttuvuutta.


TUOTESELOSTE
22.12.2016
(entinen pvm. 12.7.2016)
 

Magnetic

TYYPPI
Magnetic on vesiohenteinen erikoismaali. Maalin ominaisuuksien vuoksi magneetit saadaan tarttumaan Magneticilla maalatuille pinnoille. Voimakkaat magneetit tarttuvat pinnoille parhaiten.
SOVELTUVUUS
Betoni-, tasoite-, kipsilevy ja lastulevyalustat. Magnetic voidaan pintamaalata 1-2 kertaa vesiohenteisella pintamaalaukseen tarkoitetulla Tikkurilan sisäseinämaalilla, mikäli pinnoille halutaan jotakin muuta väriä kuin harmaa. Paksut pintamaalikerrokset heikentävät magneettien tarttuvuutta.
KÄYTTÖKOHTEET
Seinäpinnat kuivissa sisätiloissa.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
1,5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
1,5
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
319 Muut vesiohenteiset seinä- ja kattomaalit sisäkäyttöön
Maalaustarvikeryhmä 2001
39.9 Muut vesiohenteiset dispersiomaalit (RT-luokitus)
Värisävyt
Harmaa.
Kiiltoryhmä
Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus
n. 1,5 m²/l kolmeen kertaan levitettynä.
Pakkaukset
0,5 l ja 3 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa
Telaus tai sively
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
n. 24 tuntia
Tiheys
n. 2,60 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva ja lämpötilan vähintään +10 °C. Ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Poista pinnalta pöly, lika ja irtonainen aines. Tasoita tarvittaessa kolot ja halkeamat kohteeseen soveltuvalla Presto tasoitteella.
Pohjusta maalaamattomat alustat esim. Varma pohjamaalilla.

Ennen maalattu pinta:
Pese pinta laimennetulla Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kiiltävät pinnat himmeiksi hiomapaperilla, jotta tarttuvuus olisi mahdollisimman hyvä. Poista hiontapöly.
Laimennus
Ei ohenneta.
Maalaus
Sekoita Magnetic ennen käyttöä tasaiseksi (jopa useita minuutteja) ja aika ajoin käytön aikana. Maalaa pinta 3 kertaa käyttäen runsaasti Magnetic- maalia ja lyhytkarvaista telaa tai suorita maalin levitys siveltimellä. Yritä telata pinta niin, että telakuvio olisi mahdollisimman tasainen. Magneetit tarttuvat paremmin sileään alustaan.

Voit suorittaa Magneticin levityksen myös telaamalla ja tasoittaa maalin heti teräslastalla, jolloin pinnasta saadaan vieläkin sileämpi. Anna maalatun pinnan kuivua maalauskertojen välillä noin vuorokauden ajan.

Käytä noin 1 litra maalia noin 1,5 neliömetrin alalle kolmen kerran käsittelynä. Tällöin saadaan riittävä määrä maalia varmistamaan magneettien tarttuvuus alustaan. Pintamaalaus voidaan suorittaa tarvittaessa vuorokauden kuluttua vesiohenteisella pintamaalaukseen tarkoitetulla Tikkurilan sisäseinämaalilla.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen maali ja pese työvälineet vedellä. Pesuallas tulee huuhtoa huolella, sillä maalin sisältämä rauta voi aiheuttaa värjäytymistä.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n. 1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä.

Pinnat puhdistetaan mieluimmin kuivapuhdistuksena käyttäen imuria, pehmeää harjaa tai pölypyyhettä. Nihkeäpuhdistusta käytettäessä pintaan voi jäädä puhdistuksesta jälki.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista pinta mieluimmin kuivapuhdistuksena käyttäen imuria, pehmeää harjaa tai pölypyyhettä.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/i) max. 140 g/l (2010).
Magnetic sisältää VOC max. 140 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS
VAK/ADR -
joa100112 / keh270504 / mkv241016 / 0015800

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!