TUOTESELOSTE
12.3.2019
 

Intact Primer - Yleis- ja tartuntapohjamaali

TYYPPI
Nopeasti kuivuva vesiohenteinen yleis- ja tartuntapohjamaali.
SOVELTUVUUS
Soveltuu pohja- ja välimaaliksi sekä uusille että aikaisemmin maalatuille pinnoille. Intact Primer tarttuu hyvin erikoistartuntaa vaativiin pintoihin kuten melamiiniin, lasikuituun, teollisesti maalipinnoitettuihin pintoihin (ei PVDF) pinnat, kovaan PVC-muoviin, kaakeliin, alumiiniin, sinkittyyn peltiin sekä alkydi- ja katalyyttimaalilla maalattuihin pintoihin. Soveltuu myös puu- ja metallipinnoille kuivissa sisätiloissa
KÄYTTÖKOHTEET
Erityisesti sileät ja kovat alustat sisätiloissa.

TEKNISET TIEDOT
Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
6
m²/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
8
m²/l
Maalaustuoteryhmä 2012
215 Ovien, ikkunoiden ja kalusteiden vesiohenteiset pohjamaalit sisäkäyttöön RL 03 (RT-luokitus)
216 Vesiohenteiset tartuntapohjamaalit RL 03...05
Perusmaalit
A
Värisävyt
Tikkurilan Symphony 2436 värikartan mukaan sävytettävät vaaleat värit.
Kiiltoryhmä
Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus
6-8 m2/l
Pakkaukset
0,9 l, 2,7 l, 9 l
Ohenne
Vesi
Työtapa

Sively, telaus tai ruiskutus

Korkeapaineruiskutus
- suutin 0,013" - 0,015"
- ohennemäärä 0-5 til.-%
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

Kosketuskuiva noin yhden tunnin kuluttua.

Päällemaalattavissa Intact Primerilla noin 2 tunnin kuluttua.

Päällemaalattavissa pintamaalilla noin 5 tunnin kuluttua.

Kiinteäainetilavuus
n. 35%
Tiheys
n. 1,3 kg/l, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
MED-Sertifikaatti

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +8°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila (n. +15°C) ja korkeahko kosteuspitoisuus (50-70 % RH) pidentävät maalin aukioloaikaa ja helpottavat työskentelyä.
Esikäsittely
Puhdista puupinnat liasta ja pölystä. Pese ennen maalatut ja erikoistartuntaa vaativat pinnat Maalipesu-pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio pinta himmeäksi. Poista hiontapöly.
Pintakäsittely

Sekoita Intact Primer huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä siveltimellä, telalla tai ruiskulla. Suurille pinnoille maali kannattaa levittää ensin telalla tai ruiskulla ja tasoittaa sen jälkeen siveltimellä. Parhaiten maalaukseen soveltuvat keinokuitusiveltimet, joiden harjasten päät ovat monihaaraiset.

Päällemaalaus voidaan tehdä 5 tunnin kuluttua Intact 8 tai 40 pintamaaleilla.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta:
Puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla tai nihkeällä puhdistusliinalla.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/i) 140g/l(2010)
Intact Primer VOC max. 140 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Sisältää 1,2-bentsisotiatsol-3(2H)-onia. Voi aiheuttaa allergisen reaktion. Käytä suojakäsineitä. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa laita ne lajittelemattomaan sekajätteeseen. Toimita nestemäinen jäte vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen.
KULJETUS
ei luokiteltu