Muraaleja juhlavuoden kunniaksi

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Tikkurila lahjoitti neljään kaupunkiin muraalin eli ison seinämaalauksen kaunistamaan ja elävöittämään elinympäristöä.

Ouluun, Joensuuhun, Jyväskylään sekä yhtiön kotikaupunkiin Vantaalle maalatut muraalit ovat suomalaisten taiteilijoiden suunnittelemia ja toteuttamia. Kussakin kaupungissa ideoinnissa oli mukana myös paikallisia asukkaita. Muraalit on toteutettu Kivisil-julkisivumaalilla ja värisävyt valittu Facade-värikartasta.

Paikalliset inspiroivat Oulussa

Ensimmäinen Tikkurilan lahjoittamista seinämaalauksista syntyi kesäkuussa Ouluun. Kuvataitelija ja muotoilija Jukka Hakanen kuvitti kärppien seikkailut Oulun keskustaan Aleksanterinkadulle.
Muraalin värit valittiin Facebook-äänestyksessä, johon osallistui yli tuhat ihmistä. Väreiksi valikoituivat kirkkaat ja voimakkaat sävyt ja aiheeksi oululaisten tunnuseläin kärppä.

Katso video Oulun muraalista

Vantaan muraali koreilee Laurean kampuksen seinässä

Heinäkuussa Laurea-ammattikorkeakoulun julkisivu sai sarjakuva- ja kuvataiteilija Tommi Musturin suunnitteleman ja katutaiteilija Ruusan (Rosa Kivinen) maalaaman uuden värikkään ulkoasun. Muraalin suunnitteluun osallistui Laurean opiskelijoita ja henkilökuntaa. Teoksen lähtökohtana on joki, jolla kuvataan elämää ja kasvua. Teos hyödyntää rakennuksen muotoja ja haluaa värikkyydellään tuoda esiin monimuotoista Vantaata.

Katso video Tikkurilan muraalista

Joensuun muraalissa kaupungille ominaisia yksityiskohtia

Joensuun Suvanto- ja Torikadun kulmaan elokuussa maalattu Pohjois-Karjalan maakuntatunnuksia esittelevä muraali on kuvataitelija Katja Kouvalaisen käsialaa. Sen värien valintaan osallistui lähes 2 000 ihmistä Facebookissa. Joensuulainen Kouvalainen on halunnut teoksellaan kuvastaa konstailemattomuutta, iloisuutta, ystävällisyyttä, kotiseuturakkautta ja luonnonläheisyyttä – sitä, mitä hänen mielestään pohjoiskarjalaisuus puhtaimmillaan on.

Jyväskylän muraali valmistui syyskuussa

Neljäs Tikkurilan Suomi 100 -muraaleista valmistui syyskuussa Jyväskylään. Taidemaalari Rauha Mäkilä loihti sympaattisen August II-nimisen teoksen Vapaudenkadulle keskustan tuntumaan. Inspiraatiota Mäkilä haki vierailemalla jyväskyläläisessä päiväkodissa. Yhdessä lasten kanssa hän pohti, minkälainen taide piristäisi lapsia katukuvassa.

Teksti: Päivi Kivilä

Kuvat: Tero Pajukallio, Olli Ruhanen


Tutustu tuotteeseen

Kivisil

Kivisil-julkisivumaali

 

Betoni-, rappaus- ja mineraalilevypintojen ulkomaalaukseen

Tuote on täyshimmeä
Tuote soveltuu ulkoseiniin Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
4
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
6
m2/l

Kontaktibanneri_2018
Tarvitsetko neuvoa suunnittelussa? Ota yhteyttä >>