Huonekalujen maalaus

Huonekalujen maalaamiseen on kaksi syytä: pintojen suojaaminen kulutukselta ja likaantumiselta sekä huonekalujen kaunistaminen. Tarjolla on lukemattomia värejä, ja maalilla voit myös luoda persoonallisia yksityiskohtia ja erikoisefektejä.

Esimerkkejä löydät Tikkurilan värikartoista ja maalausoppaista (mm. Tikkurila Symphony -värilastut, Kalustemaalit-värikartta, Taika Väriopas).  Erikiiltoisilla maaleilla saadaan aikaan visuaalisesti hyvinkin erilainen lopputulos.

Tikkurilan valikoimissa on huonekalujen maalaamiseen sekä perinteisiä liuoteohenteisia (Empire, Miranol) että moderneja vesiohenteisia vaihtoehtoja (Helmi, Taika Helmiäismaali).Työvaiheet


1. Esikäsittelyn tarkoituksena on tehdä huonekalun pinta soveltuvaksi käytetylle maalille. Huolellinen pohjatyö on välttämätöntä hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Esikäsittelyyn kuuluu vanhojen pintojen pesu esim. Tikkurilan Maalipesulla ja irtoavan vanhan maalin poistaminen. Ennen maalausta sekä vanhat että uudet pinnat hiotaan, minkä jälkeen vuorossa on hiontapölyn poisto, pohjamaalaus, tasoitus/kittaus ja pohjamaalaus tasoitetuille kohdille. Sopiva hiomapaperin karkeus pohjahionnassa on 80–100, pintahionnassa 100–120. Muista myös suojata ympäristö maaliroiskeilta.

2. Maalin levitykseen käytetään yleensä sivellintä. Vesiohenteiset tuotteet levitetään keinokuituisella ja liuoteohenteiset luonnonharjaksisella siveltimellä. Suurilla pinnoilla voit käyttää levitykseen myös superlon- tai mohairtelaa, mutta muista tasoittaa pinta leveällä tasoittajasiveltimellä heti telauksen jälkeen.

3. Maalin kuivuminen ja siihen tarvittava aika riippuu käytetystä maalityypistä ja kuivumisolosuhteista (lämpötila, ilman suhteellinen kosteus). Anna kalusteiden, etenkin tuolien ja pöytäpintojen, kuivua ainakin kaksi viikkoa ennen käyttöönottoa. Jos käytät liuoteohenteisia tuotteita, muista huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta maalaustyön ja kuivumisen aikana.

4. Puhdista vesiohenteisten tuotteiden työvälineet saippualla ja vedellä ja liuoteohenteisten Lakkabensiinillä tai Pensselipesulla. Toimita nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräilypisteeseen.

Vaikka olisit tehnyt työn huolellisesti, voi valmiissa maalipinnassa silti esiintyä virheitä.


Valumat:
Olet ehkä levittänyt maalia niin, että kerrospaksuus vaihtelee, tai ohentanut maalia liikaa.

Ilmakuplat:
Olet ehkä sekoittanut tai ohentanut maalia liikaa tai käyttänyt väärää ohennetta. Myös oikean työvälineen valinta on tärkeää.

Sävy- ja kiiltovaihtelut:
Et ole ehkä sekoittanut maalia riittävästi tai levitysmäärä vaihtelee. Mahdollisesti pohjamaali puuttuu tai maalaus on tehty liian kylmissä ja/tai kosteissa olosuhteissa.

Huono peittävyys:
Olet ehkä käyttänyt liian vähän maalia tai maalauskertojen määrä ei ole riittävä.

Roskat:
Yleinen syy. Tämän voit välttää valitsemalla laadukkaat työvälineet ja poistamalla hiontapölyn huolellisesti.

Liuote- ja vesiohenteisilla tuotteilla on eroja, joista tärkeimmät on koottu alla olevaan taulukkoon.OminaisuusLiuoteohenteinen maali

Empire

Miranol

Vesiohenteinen maali

Helmi Kalustemaali

Taika Helmiäismaali

Haju

Voimakas, muista hyvä tuuletus

Mieto

Valuminen

Ei valu

Valuu herkemmin

Työstö

Helppo. Työstöaika riittävän pitkä --> tasainen lopputulos

Vaativahko. Työstöaika lyhyehkö --> helposti epätasainen pinta

Ohenne

Lakkabensiini 1050

Vesi

Työvälineiden pesu

Lakkabensiini, Tikkurilan Pensselipesu

Vesi ja saippuaOhjeet kalusteilleKontaktibanneri_2018
Kaipaatko lisätietoa tuotteesta? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme >>