Uusi Lastensairaala valmistuu vauhdilla

Uusi Lastensairaala 2017 -hanke on kokonaisuutena aikataulussa. Työmaalla työskentelee parhaillaan noin 210 henkilöä. Tikkurila Oyj tukee hanketta lahjoittamalla sairaalaan sisämaalit.

Yhtiö haluaa edistää lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten hyvinvointia osallistumalla aktiivisesti projekteihin, joissa maalilla ja väreillä luodaan iloa, viihtyisyyttä ja kestävää kauneutta erilaisiin tiloihin ja ympäristöihin. Sairaaloissa maaleilla voidaan saada aikaan tiukimmatkin kestävyys- ja hygieniavaatimukset täyttäviä pintoja, ja oikein valituilla väreillä voidaan edistää kaikenikäisten ihmisten hyvinvointia ja toipumista.

ULS, Stenbäckinkatu lounaaseen.

Ensimmäinen osa Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeesta (ULS) valmistuu sairaalateknisten laitteiden asennusta varten vuoden 2017 lopussa, ja koko sairaala luovutetaan kesäkuussa 2018. Tikkurila-konsernin maaleja käytetään myös Tukholman Nya Karolinska Solna -sairaalassa, joka valmistuu samoihin aikoihin lastensairaalan kanssa.

Hanke etenee aikataulussa

Ennen juhannusta ULS-hankkeen tilanne oli projektijohdon mukaan seuraava:

– Rakennussuunnittelu on edennyt tilajako‐osien suunnittelusta kalusteiden ja muiden tilavarusteiden suunnitteluun.

– Rungon asennustyöt ovat A‐ ja B‐lohkojen osalta valmistuneet. Sisätiloissa ovat käynnistyneet levyseinien asennustyöt sekä tasoite‐ ja maalaustyöt.

– Tekniikka‐asennuksista ovat menossa ilmanvaihtokonehuonetyöt, runkokanavien ja ‐putkistojen asennukset sekä turvahyllyjen asennukset.

Joidenkin lahjoittajien materiaalitoimituksista suuri osa on jo hoidettu, ja muiden toimitukset ovat käynnistymässä. Tikkurilan tasoite- ja maalitoimitukset aloitettiin jo keväällä 2016.

Havainnekuva potilashuoneesta.

Maalaustyöt aloitettu

Myös sisävalmistusvaiheen työt ovat käynnistyneet aikataulun mukaisesti. Tikkurilasta on toimitettu ULS-hankkeen työmaalle tasoitteita, pohjamaaleja ja pintamaaleja.

Tärkein tuotteista on viime syksynä markkinoille tullut Argentum 20, joka on vaativien kohteiden hygienian hallinnan avuksi kehitetty vesiohenteinen, puolihimmeä erikoispintamaali sisäseiniin ja kattoihin. Yhdessä hyvän laitoshygienian kanssa hopea-aktiivia sisältävä tuote estää bakteerikannan kasvua maalipinnalla. Se soveltuu erityissuunnittelukohteisiin (MaalausRYL 2012:n rasitusluokka 06) ja täyttää myös maalaustuoteryhmän 315 laatuvaatimukset.

ULS, Stenbäckinkatu koilliseen.

M1-luokkaan kuuluvaa Argentum 20 -erikoispintamaalia on määritelty Uudessa Lastensairaalassa tiloihin, joissa on tavallista korkeammat hygieniavaatimukset. Näitä ovat laboratoriotilat, leikkaussalit ja niihin liittyvät käytävät ja aputilat, vastaanottotilat, seurantatilat, eristystilat, keskustelutilat, heräämöt ja niihin liittyvät aputilat, tutkimushuoneet, hoitaja-asemat, potilashuoneet ja niihin liittyvät valvontatilat, käytävät sekä hissiaulat.

Tasoite- ja maalaustyöt alkoivat alkukesällä. Ensimmäisillä lohkoilla pintoja on jo välimaalissa, eli kerros pohjamaalia ja yksi kerros pintamaalia on jo levitetty. Pohjamaalina on käytetty esim. Luja Yleispohjamaalia, joka on homesuojattu erikoisakrylaattimaali kosteisiin tiloihin ja muihin erityiskohteisiin. Pintamaalaukset Argentum 20:lla ja Luja 7:llä aloitettiin A 1 -lohkolla elokuun puolivälissä.

Teksti: Arja Schadewitz

Kuvat: Arkkitehtitoimisto SARC Oy


Lue lisää uudesta Lastensairaalasta >>

Lue Nya Karolinska Solna sairaalaprojektista >>


Mainitut tuotteet

Argentum20

Argentum 20 -erikoispintamaali - UUTUUS

Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili- ja yleisimmät rakennuslevypinnat sisätiloissa. Soveltuu sekä ensi- että huoltomaalaukseen.

Riittoisuus: n. 5–8 m²/l. Maalilaskuri
Työtapa:

Telaus, sively tai korkeapaineruiskutus.

- suutin 0,015"–0,021"
- ohennemäärä 0–5 til.-%
Ohenne: Vesi
Tuoteseloste Käyttöturvallisuustiedote
Tikkurila-Luja-7-09L

Luja 7, pintamaali, himmeä

Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili-, lastulevy-, kipsilevy ja puukuitulevypinnoille sisätiloissa. Soveltuu sekä uusille että ennen maalatuille pinnoille.

Riittoisuus:

n. 5-8 m²/l.

Maalilaskuri
Työtapa:

Telaus, sively tai korkeapaineruiskutus.

-suutin 0,015"- 0,021"
-ohennemäärä 0 – 5 til.-%
Ohenne: Vesi
Värikartat: Tunne väri, KaunisKoti ja Tikkurila Symphony 2436 värikartta
Tuoteseloste Käyttöturvallisuustiedote
Luja Yleispohjamaali 9L

Luja Yleispohjamaali

Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili- ja pahvipintojen sekä lastu-, kipsi- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen.
Soveltuu sekä uusille että ennen maalatuille pinnoille. Tarttuu hyvin myös aikaisemmin maalatuille puhtaille dispersio-, alkydi-, epoksi- ja katalyyttimaalipinnoille.

Riittoisuus: 7-10 m2/l imemättömille alustoille.
5-8 m2/l imeville alustoille. Maalilaskuri
Työtapa: Telaus, sively tai korkeapaineruiskutus.

-suutin 0.015" – 0.021"
-ohennemäärä 0 – 10 til.- % 
Ohenne: Vesi
Tuoteseloste Käyttöturvallisuustiedote