Tikkurila worldwide

Ajankohtaista teollisessa maalauksessa


Teollinen maalaus

Tikkurila juhlii 150-vuotista taivaltaan vuonna 2012

14.2.2012 12.52

Tikkurila on tarjonnut suojaa ja kauneutta jo 150 vuotta. Pienestä öljynpuristamosta on kasvanut yksi maalialan johtavista yrityksistä Pohjoismaissa sekä Venäjällä ja muissa valituissa Itä-Euroopan maissa. Väriä elämääsi Tikkurilasta.

Aluksi pellavansiemenistä puristettiin rehukakkuja karjalle, ja pellavaöljyä käytettiin pintakäsittelyyn sellaisenaan. Vuonna 1867 alkoi vernissankeitto ja vuonna 1919 maalien ja lakkojen teollinen valmistus. 1920-luvulla käynnistyneet laajamittainen markkinointi ja asiakaskoulutus jatkuvat edelleen. 1960-luvulla yhtiön toiminta laajeni sävytysteknologian puolelle, mutta vuonna 2000 Tikkurila palasi alkuperäiseen tehtäväänsä eli kehittämään, valmistamaan ja markkinoimaan maalia.

Tikkurila 150 years

Tikkurila täyttää 150 vuotta vuonna 2012. Yhtiön virallinen syntymäpäivä on elokuun 14. päivä. Juhlavuotta vietetään yhdessä eri sidosryhmien kanssa läpi vuoden. Juhlavuoden ulkoasun sitovat yhteen virallinen tunnusmerkki, kuvakonsepti ja iskulause "Colorful visions since 1862" / "Värikkäitä visioita vuodesta 1862".

Keväällä 2012 julkaistaan Tikkurilan historiasta kertova kirja nimeltä "Värikartta – 150 vuotta Tikkurilan tarinoita". Suomenkielinen teos ilmestyy helmikuussa ja lyhyemmät englannin- ja venäjänkieliset versiot hiukan myöhemmin.

Kestävää kauneutta – sosiaalisen vastuun ohjelma

Vuonna 2012 panostetaan entistä enemmän sosiaaliseen vastuuseen. Tikkurila on vastuullinen toimija, joka haluaa edistää lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten sekä vähäosaisten ihmisten hyvinvointia osallistumalla aktiivisesti projekteihin, joissa maalilla ja väreillä luodaan iloa, viihtyisyyttä ja kestävää kauneutta erilaisiin tiloihin ja ympäristöihin. 

Osana 150-vuotisjuhlavuotta Tikkurila lanseeraa sosiaalisen vastuun ohjelman "Kestävää kauneutta", jonka tarkoituksena on entisestään korostaa Tikkurilan vastuullisuutta markkinoilla ja alueilla, joilla yritys toimii.

Lisätietoja juhlavuodesta, Tikkurilan historiasta ja sosiaalisista projekteista Tikkurilan juhlavuoden internet-sivuilta osoitteesta www.tikkurilagroup.com/fi/150.
Tikkurila Emblem150 years lime


Palaa otsikoihin
 


Muistilista

Muistilistasi on tyhjä

Aina kun näet tämän symbolin ja klikkaat sitä, niin kyseinen kohde siirtyy muistilistallesi.