Tikkurila worldwide

Ajankohtaista teollisessa maalauksessa


Teollinen maalaus

Habitare huokuu väreissä, muodoissa ja materiaaleissa

13.9.2011 11.53

Syksyn mielenkiintoisin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma on Habitare, joka pidetään 14. -18.9. Helsingin Messukeskuksessa. Messuilla on nähtävissä uusia trendejä erilaisissa väreissä, muodoissa ja materiaaleissa.

Pintakäsittelyllä on merkittävä rooli puupintojen ja muiden materiaalien erinomaiseen kestävyyteen ja kauniiseen ulkonäköön. Puun pinnan elävöittämiseksi messuilla on nähtävillä useita erilaisia toteutuksia läpikuultavista peittäviin pintoihin. Väreissä löytyy muun muassa hillittyä eleganssia, sähäköitä väriyhdistelmiä sekä erilaisia efektejä ja struktuureja. Monille asiakasyrityksillemme Habitare tuo vuosi toisensa jälkeen mahdollisuuden lanseerata uusia tuotteita tehokkaasti ja näkyvästi.


Vaikka Tikkurila ei tänä vuonna ole messuilla mukana näytteilleasettajan ominaisuudessa, olemme olleet asiakkaidemme apuna värisuunnittelussa sekä kehittämässä heille uusia pintakäsittelyratkaisuja. Niin tänä vuonna kuin aikaisempinakin vuosina useilla messuosastoilla on ihailtavina kalusteita, ovia ja muuta puumateriaalia, jotka on käsitelty Tikkurilan pintakäsittelytuotteilla.

Klikkaa kuvia suuremmaksi


Tunto K484

Tunto X398

Tunto Y396

Trenditerveisiä maailmalta


Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike seuraa työkseen trendejä. Hän kuvailee mielenkiintoisia yksityiskohtia tulevista väritrendeistä sekä maailmalta haetuista vaikutteista seuraavasti:


RaikeTämänhetkisiä selkeitä megatrendejä ovat kierrätys ja ympäristötietoisuus. Kierrätysmateriaaleista kehitetään aivan uusia materiaaleja ja vanhoille tavaroille keksitään uusia käyttötarkoituksia. Myös jätteiden minimointi on tärkeää. Maaleissa trendi näkyy tiettynä luonnollisuutena ja kevyinä pintakäsittelyinä. Tikkurilalla tähän toiveeseen vastaa uusi Zen − luonnonöljyihin perustuva tuotesarja, joka soveltuu sekä kuluttaja- että teollisuuskäyttöön.

Elämän jäljet saavat nyt näkyä ja tietty kuluneisuus on haluttua. Puupinnat saavat näyttää vanhoilta ja kulahtaneilta, esimerkiksi ruosteisen näköiset huonekalut puutarhakalusteissa ovat uutta. "Nyt tavoitellaan rappioromantiikkaa, sopivasti kulunutta pintaa ja raffia, hieman raakaa vaikutelmaa. Uutta on myös täysmattapinnat kalusteissa ja keittiökalusteissa".Sisä- ja ulkomaalauksen trendit


Tikkurila ProHouseVaikutteita 70-luvun värimaailmasta on nähtävissä mm. huonekaluissa. Nyt yhdistetään ennakkoluulottomasti esimerkiksi sammaleenvihreää ja okrankeltaista. Muita suosittuja sävyjä ovat harmaat, mudan värit ja maitokahvit, tosin harmaa tuntuu pikkuhiljaa syrjäyttävän saven ja mudan sävyt. Valkoinen tyyli jatkuu edelleen, siinä korostuvat erilaiset struktuurien vaihtelut, himmeän ja kiiltävän yhdistelmät. Vihreän odotetaan tulevan sisämaalaukseen: vielä suosittuja ovat luonnolliset kellanvihreät, mutta tulossa on ehkä kylmiä sinertäviä vihreitä. Metallinsävyissä näkyy kuparia. Ulkomaalauksessa uutta on musta. Mustaa käytetään pienissä yksityiskohdissa ja jopa koko taloja on maalattu mustaksi. Esikuvia löytyy muun muassa Tanskasta ja Ruotsista, jossa on paljon mustia moderneja puutaloja.

 

Entistä kestävämpää puutalorakentamista


Puutalorakentamisessa uutta on puujulkisivujen uudet ekologiset ja kustannustehokkaat pintakäsittelyratkaisut. Tikkurilan markkinoille tuoma ProHouse-pintakäsittelykonsepti edistää puurakentamista ja kestävää kehitystä. Valitsemalla ProHouse-pintakäsittelymenetelmä saavutetaan onnistunut lopputulos, joka pidentää huoltomaalausväliä ja vaikuttaa myönteisesti rakennusten jälleenmyyntiarvoon.
Palaa otsikoihin
 


Muistilista

Muistilistasi on tyhjä

Aina kun näet tämän symbolin ja klikkaat sitä, niin kyseinen kohde siirtyy muistilistallesi.