Tuotteet
Tikkurila

Faxe puulipeä valkoinen

Faxe puulipea valkoinen
Tuote soveltuu sisälattiaan
Työväline: sivellin

Tyyppi

Käyttövalmiiksi laimennettu lipeäliuos puupinnoille. Faxe Puulipeä Valkoinen on erityisesti suunniteltu hidastamaan puun kellastumista ja antamaan puulle vaalea, kuultava ja tasainen pinta. Sisältää vaalentavaa pigmenttiä ja suojaa puuta auringon UV-valolta.


Soveltuvuus

Käytetään pohjusteena uusille, käsittelemättömille tai vasta hiotuille puulattioille ennen käsittelyä sävytetyllä Faxe Lattiaöljyllä. Suositellaan erityisesti vaaleille puulajeille kun halutaan pitää puun pinta vaaleana pidempään. Tummilla puulajeilla kuten esim. tammi ja pyökki suosittelemme koesivelyä. Vain sisäkäyttöön.


Käyttökohteet

Puulattiat kuivissa sisätiloissa.


Tekniset tiedot


Riittoisuus

 n. 8-10 m2 / l

Pakkaukset

2,5 l ja 5 l

Työtapa

Levitys keinokuitusiveltimellä, nailonharjalla.

Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %

n. 5 h. Kuivumisaika riippuu oleellisesti ilman suhteellisesta kosteudesta, lämpötilasta sekä puun kosteusprosentista.

Kiinteäainetilavuus

< 25 %

Tiheys

1,1 kg/l

Varastointi

Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET


Käsittelyolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava puhdas ja kuiva, lämpötilan vähintään +10 º C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Esikäsittely

Pyyhi pinnat ensin Faxe Esikäsittelyaineella tuotteen ohjeen mukaan.
Vihje! Estääksesi puun kuitujen nousemisen lipeöinnin aikana hio pinta esikäsittelyn kuivuttua hiomapaperilla tai verkolla, karkeus 100-120.


Käsittely

Ravista purkkia hyvin ennen käyttöä ja käytön aikana. Levitä lipeä keinokuitusiveltimellä tai nailonharjalla puun syiden suuntaisesti. Tasoita työsaumat lipeän ollessa vielä kostea. Tasaisen, mahdollisimman vaalean lopputuloksen aikaansaamiseksi valkoiseksi sävytetyllä öljyllä, toista lipeäkäsittely edellisen kuivuttua. <br>Käyttäessäsi ruskeaksi, harmaaksi tai mustaksi sävytettyä öljyä, pyyhi lipeäkäsittelyn kuivuttua pinnalle jäänyt ylimääräinen valkoinen pigmentti pois nihkeällä sienellä tai siivousliinalla ja tasoita puun pinta tarvittaessa hienolla hiomapaperilla tai verkolla. <br>Yhdistä ja sekoita useamman purkin sisältö muoviastiaan tasalaatuisen lopputuloksen varmistamiseksi. Sekoita hyvin ennen käsittelyä ja sen aikana. <br>Lopputulos riippuu mm. esikäsittelystä, puualustan huokoisuudesta ja omasta väristä. Suosittelemme aina koekäsittelyä pienelle alueelle ennen koko alueen käsittelyä. <br> ja Puun kuivuttua lattia käsitellään FAXE Lattiaöljyllä.


Työvälineiden puhdistus

Pese työvälineet vedellä tai Tikkurilan Pensselipesulla.


KÄYTTÖTURVALLISUUS


Varottava kemikaalin joutumista iholle ja silmiin. Käytettävä sopivia suojakäsineitä. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote.

Käyttöturvallisuustiedote


YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO

Valmistetta ei saa päästää viemäriin, vesistöön eikä maaperään. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.


KULJETUS

VAK/ADR ei luokiteltu


joa030112/mhj240309/pih030112/0017027


Yllä mainitut tiedot perustuvat laboratoriokokeisiin sekä käytännön kokemuksiin ja ne on tarkistettu tuoteselosteeseen merkittynä päivänä. Tuotteen laadun varmentaa toimintajärjestelmämme, joka täyttää ISO 9001 -tasoisen laatujärjestelmän ja ISO 14001 ympäristöhallintamallin vaatimukset. Emme vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tuotteen käytöstä vastoin käyttöohjeita tai tarkoitusta.

Takaisin