Lyhyesti
Työohjeet
Tuoteseloste
Värit
Maalilaskuri
M1
 

Zen Petsivaha

Kaunis, luonnollinen lopputulos puulle

Zen Petsivaha on luonnon omaa karnaubavahaa sisältävä vesiohenteinen suoja-aine kodin eri puupinnoille. Sen avulla voit käsitellä kalusteet, ovet ja ikkunanpuitteet sekä paneeliseinät ja -katot kuivissa sisätiloissa.

Tuote soveltuu sisäseiniinTuote on vesiohenteinenTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
10
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
13
m2/l

Antaa puulle sen arvoisen lopputuloksen

Kun haluat puupuhtaille paneeleille, kalusteille tai koriste-esineille kauniin himmeän, luonnollisen pinnan, on Zen Petsivaha valintasi. Se muodostaa likaa ja vettä hylkivän pinnan ja suojaa puuta.

10 kaunista sävyä

Zen Petsivahasta sinulla on valittavanasi 10 kaunista luonnonläheistä sävyä. Puun oma sävy vaikuttaa vahvasti lopputulokseen, joten muista aina tehdä koesively.Tikkurila Oyj TUOTESELOSTE
15.1.2013
(entinen pvm. 3.1.2012)
 

Pigrol Zen Petsivaha

TYYPPI Luonnon karnaubavahaa sisältävä vesiohenteinen suoja-aine sisäkäyttöön. zen petsivaha
SOVELTUVUUS Puupuhtaiden pintojen pintakäsittelyaine, joka imeytyy puuhun ja muodostaa luonnollisen likaa ja vettä hylkivän pinnan.
KÄYTTÖKOHTEET Paneeliseinät ja -katot, kalusteet, ovet ja ikkunanpuitteet kuivissa sisätiloissa. Soveltuu myös hirsipinnoille.

TEKNISET TIEDOT
  Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
10
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
13
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012 711 Seinä- ja kattopintojen vesiohenteiset vahat ja öljyt sisäkäyttöön RL 01...05
Maalaustarvikeryhmä 2001 78 Vahat sisäkäyttöön RL 1...3 (RT-luokitus)
Värisävyt Valmisvärit Origami, Raku, Tatami, Samurai, Dan, Kombu, Koto, Futon, Kimono ja Sake.
Kiiltoryhmä ei määriteltävissä
Riittoisuus 10-13 m2/l, puulaadusta riippuen. 375 ml riittää noin 3,5-5 m2  ja 750 ml n. 7-10 mkertakäsittelyyn.
Pakkaukset 375 ml, 750 ml ja 2,5 l (vain sävyistä Sake, Origami, Tatami ja Koto)
Ohenne Vesi
Sekoitussuhde Tuote käytetään ohentamattomana.
Työtapa Levitys vaahtomuovisiveltimellä, -sienellä tai keinokuitusiveltimellä.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Pölykuiva n. ½-1 tunnissa. Uudelleen käsiteltävissä 1-2 tunnin kuluttua. Käyttöönottokuiva vuorokauden kuluttua.
Kiinteäainetilavuus n. 24%.
Tiheys 1,0 kg/l, ISO 2811.
Varastointi Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely Puhdista puupinta liasta ja pölystä. Kostuta se kevyesti vesisumulla, anna kuivua ja hio nousseet puukuidut pois. Poista hiontapöly.
Käsittely Sekoita Zen Petsivaha huolellisesti, ajoittain myös käytön aikana. Levitä 1-2 kertaa puun syiden suuntaisesti esim. vaahtomuovisiveltimellä tai sienellä. Koska tuote on ohutta, helpoimmin sopivan määrän saa levitettyä käyttämällä vaahtomuovisivellintä tai -sientä. Kahden kerran käsittely antaa kiiltävämmän ja vahamaisemman pinnan.

Ennen kuin aloitat, kokeile Zen Petsivahaa huomaamattomaan paikkaan. Puulajin ominaisuudet vaikuttavat lopulliseen väriin ja kiiltoon. Käsittele pienet pinnat yhtäjaksoisesti kokonaan ja suuret paneelipinnat 1-2 paneelia kerrallaan yhtenäisen värin aikaansaamiseksi. Jos haluat väristä kuultavamman, ohenna sitä värittömällä Petsivahalla (Sake), ei vedellä.
Työvälineiden puhdistus Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen Zen Petsivahan poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla tai nihkeällä puhdistusliinalla. Poista tahrat tuoreeltaan nihkeällä rievulla ja neutraalilla (pH 6-8) pesuaineella.
EU VOC -raja-arvo (cat A/f) 130g/l(2010)
Zen Petsivaha sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte ongelmajätteiden keräilypisteeseen.
KULJETUS VAK/ADR: ei luokiteltu
uju090113/hok051010/pih090113/0017070-9

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin

Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.