Tikkurila Oyj TUOTESELOSTE
30.1.2012
(entinen pvm. 15.8.2005)
 

Maalipesu

TYYPPI Alkalinen maalattavan pinnan puhdistus- ja esikäsittelyaine sisä- ja ulkokäyttöön. Maalipesu
SOVELTUVUUS Puhdistaa maalaamattomat pinnat liasta, rasvoista, öljystä, vahasta ym. Soveltuu maalausta edeltävään esikäsittelyyn koville ja kiiltäville maalipinnoille. Laimentamaton Maalipesu puhdistaa ja himmentää pinnan edesauttaen uuden maalikerroksen tarttumista. Lateksimaalipinnat ja muut himmeät maalipinnat voidaan esikäsitellä 1:10 tai 1:5 vedellä laimennetulla Maalipesulla. Soveltuu erittäin likaisten pintojen pesuun, jossa tarvitaan voimakasta liuotustehoa ilman liuotehaittoja. Ei suositella peltikaton pesuun.
KÄYTTÖKOHTEET Seinät, lattiat, huonekalut, ovet, erilaiset rakennuslevyt ja -laatat, veneet ym.

TEKNISET TIEDOT
  Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu ulkoseiniin Tuote soveltuu sisälattiaan Tuote on vesiohenteinen
Maalaustuoteryhmä 2012 015 Maalipintojen pesuaineet
Maalaustarvikeryhmä 2001 01.1 Alkalipesuaineet (RT-luokitus)
Pakkaukset 1 l, 5 l.
Ohenne Vesi
Työtapa Puhdistusliina, moppi tai lattianhoitokone.
Tiheys 1,0 kg/l, ISO 2811
Varastointi Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittely Suojaa lasipinnat ja muut pinnat, jotka voivat syöpyä aineen vaikutuksesta.
Levitä Maalipesu laimentamattomana koville ja kiiltäville maalipinnoille harjalla, sienellä tai kankaalla. Anna vaikuttaa muutama minuutti. Pese pinta esim. harjalla ja huuhdo huolellisesti vedellä.
Laimentamaton Maalipesu puhdistaa ja himmentää pinnan edesauttaen uuden maalikerroksen tarttumista.
Lateksimaalipinnat ja muut himmeät maalipinnat voidaan esikäsitellä 1:10 tai mikäli pinnat ovat hyvin likaiset 1:5 vedellä laimennetulla Maalipesulla. Huuhtele käsittelyn jälkeen pinta huolellisesti puhtaalla vedellä.
Laimennettuna 1:10 Maalipesua voidaan käyttää myös pintojen puhdistusaineena.
Kokeile ensin Maalipesun vaikutusta (laimennettuna tai laimentamattomana käyttötarkoituksen mukaan) pienelle alueelle käsiteltävää pintaa.
Tietyt maalipinnat voivat vahingoittua käytettäessä Maalipesua liian väkevänä liuoksena.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Syövyttävä
Syövyttävä
Sisältää: Kaliumhydroksidia, butyylidiglykolia. VOIMAKKAASTI SYÖVYTTÄVÄÄ. Käytettävä sopivaa suojavaatetusta, suojakäsineitä ja silmien- tai kasvonsuojainta. Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. Riisuttava välittömästi saastunut vaatetus. Vältettävä höyryn hengittämistä. Huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta. Onnettomuuden sattuessa tai tunnettaessa pahoinvointia hakeuduttava heti lääkärin hoitoon (näytettävä tätä etikettiä, mikäli mahdollista). Säilytettävä lukitussa tilassa ja lasten ulottumattomissa. Sisältää < 5 % anionisia pinta-aktiivisia aineita ja < 5 % fosfaatteja. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Laimeat huuhteluvedet voidaan johtaa viemäriin tai antaa imeytyä maaperään. Tyhjät, kuivat myyntipakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS VAK/ADR 8 III
ofl120106/hsa30122011/akk041005/nvi231003/0061901