Lyhyesti
Työohjeet
Tuoteseloste
Värit
Maalilaskuri
Avainlippu
 

Koulutaulumaali

Maalaa liitutaulu sinne, missä sitä tarvitset

Vesiohenteisella Koulutaulumaalilla voit maalata liitutaulun seinään, kalusteeseen tai pikkuesineeseen. Liitu tarttuu hyvin maalattuun struktuuripintaan ja se on helppo pyyhkiä pois. Vakioväreinä perinteiset koulutaulun värit: musta ja merenvihreä.


KiiltäväMatta
Tuote soveltuu sisäseiniinTuote on vesiohenteinenTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
9
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l

Tee seinästäsi muistitaulu tai taideteos

Musta seinä tarkkaan harkitussa paikassa ryhdistää tilan. Kun se toimii lisäksi liitutauluna, siihen voi kirjoittaa viestejä tai ostoslistan. Taitava voi piirtää seinälleen vaikkapa vaihtuvia kuvia tai tekstata mietelauseita eri fonteilla.

Liitutaulu toimii myös kalusteissa

Lasten piirustuspöytä, menu suoraan ruokapöydässä, eri vaatekappaleille nimetyt lipastonlaatikot - vain mielikuvitus on rajana! Hyödynnä tartuntapohjamaalia hankalienkin kalustepintojen maalaamiseen.

Askartelijoiden suosikki

Koulutaulumaalia on helppo hyödyntää askartelussa ja tuunaamisessa. Tee vanhoista tarjottimista liitutaulukylttejä tai maalaa mehupulloihin nimikyltit. Jos omat ideat loppuvat kesken, niitä löytyy lisää netistä.


Tikkurila Oyj TUOTESELOSTE
10.1.2012
(entinen pvm. 1.10.2004)
 

Koulutaulumaali vesiohenteinen

TYYPPI Vesiohenteinen maali koulutaulujen maalaukseen. Koulutaulumaali
SOVELTUVUUS Koulutaulujen maalaukseen. Liitukirjoitus tarttuu hyvin maalattuun struktuuripintaan ja se voidaan helposti pyyhkiä pois.
KÄYTTÖKOHTEET Koulutaulut.

TEKNISET TIEDOT
  Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
9
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012 319 Muut vesiohenteiset seinä- ja kattomaalit sisäkäyttöön
Maalaustarvikeryhmä 2001 39.9 Muut vesiohenteiset dispersiomaalit (RT-luokitus)
Värisävyt Merenvihreä n:o 555 ja musta n:o 202.
Kiiltoryhmä Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus 9-12 m2/l.
Pakkaukset 1 l.
Ohenne Vesi
Työtapa Sively tai ruiskutus.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % n. vuorokausi.
Kemikaalienkestävyys Hyvä.
Kiinteäainetilavuus n. 35 %
Tiheys n. 1,0 kg/l, ISO 2811
Varastointi Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +15 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely Maalaamaton pinta:
Puhdista maalaamaton vaneripinta liasta ja pölystä ja pohjamaalaa Otex tartuntapohjamaalilla.

Ennen maalattu pinta:
Pese pinnat Maalipesu pesuaineella, huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Hio pinta, poista hiontapöly ja pohjamaalaa Otexilla.
Maalaus Sekoita Koulutaulumaalin pinnalla oleva struktuuriaine hyvin maalin joukkoon ennen käyttöä. Ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä siveltimellä tai ruiskulla 1-2 kertaa.
Työvälineiden puhdistus Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta: Puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla, tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla tai nihkeällä puhdistusliinalla.
Huoltokäsittely Vesiohenteisen Koulutaulumaalin päälle voidaan suoraan tehdä huoltomaalaus Koulutaulumaalilla
EU VOC -raja-arvo (cat A/d) max. 130 g/l (2010).
Koulutaulumaali sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS VAK/ADR -
joa100112/inh070704/pih100112/361-S

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin

Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.