Lyhyesti
Työohjeet
Tuoteseloste
Värit
Maalilaskuri
AvainlippuM1MEDJoutsenmerkki
 

Helmi Kiiltävä

Monipuolinen kalustemaali

Helmi on vesiohenteinen ja hajuton kalustemaali, jonka avulla loihdit helposti kauneutta ja kestävyyttä kotisi erilaisille pinnoille.

Monipuolinen ja helppokäyttöinen Helmi kuivuu nopeasti ja tarttuu hyvin vaativiinkin pintoihin. Siksi sen kanssa on ilo poimia pensseli käteen ja nauttia värien voimasta.

KiiltäväMatta
Tuote on vesiohenteinenTyöväline: telaTyöväline: ruiskuTyöväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
10
m2/l

Joka paikan maali

Helmi-sarjan korkealaatuiset tuotteet soveltuvat erinomaisesti kodin erilaisille pinnoille. Kalusteiden ja pikkuesineiden lisäksi voit maalata Helmellä mm. ikkunapuitteet, ovet, listat, kaapistot ja lämpöpatterit. Hajuton Helmi helpottaa elämää kotona myös maalausurakan aikana, sillä se kuivuu nopeasti ja on turvallinen.

Väriä elämään

Helmi-maalit voidaan sävyttää Tikkurilan Symphony-värijärjestelmän tuhansiin eri väreihin. Lisäksi Helmi-sarjaan kuuluvat virkeät vakiovärilliset pikkupurkit, joilla annat helposti lisää ikää ja iloista ilmettä kodin pikkuesineille.

Kiiltävää kauneutta

Kiiltävä Helmi korostaa tummien ja syvien sävyjen voimaa. Vaaleissa sävyissä se heijastelee valoa sisälle esimerkiksi ikkunasyvennyksissä käytettynä. Kiilloilla voi leikitellä maalaamalla seinät himmeiksi ja kalusteet samaan väriin kiiltäviksi.


TUOTESELOSTE
16.9.2013
(entinen pvm. 12.6.2012)
 

Helmi kalustemaali, kiiltävä

TYYPPI
Akrylaattimaali.
SOVELTUVUUS
Sisämaalaukseen puu-, puukuitulevy-, lastulevy- ja metallipinnoille. Soveltuu sekä korjaus- että uudismaalaukseen, myös aikaisemmin alkydi- ja katalyyttimaaleilla maalattujen pintojen uudelleenmaalaukseen. Ei sovellu nitroselluloosalakalla käsiteltyjen pintojen uudelleen maalaukseen.
KÄYTTÖKOHTEET
Ovet, listat, ikkunanpuitteet, lämpöpatterit, kaapistot, huonekalut ym.

TEKNISET TIEDOT
Tuote on kiiltävä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
10
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012
321 Puu- ja metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit sisäkäyttöön RL 03...04
Maalaustarvikeryhmä 2001
33 Vesiohenteiset kalustemaalit RL 1...3 (RT-luokitus)
Perusmaalit
A ja C
Värisävyt
Tikkurilan Symphony 2436-värikartta.

Lisäksi vakiovärit listavalkoinen, musta ja valkoinen.
Kiiltoryhmä
Kiiltävä (2/RT-luokitus)
Riittoisuus
8-10 m2/l.
Pakkaukset
A: 0,225 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l.
C: 0,225 l, 0,9 l, 2,7 l.

Vakiovärit 1/3 l ja 1 l.
Ohenne
Vesi
Työtapa

Sively keinokuitusiveltimellä, telaus


Ruiskutus:
- Sivuilmaruiskutus: ruiskutuspaine 3-4 bar, suutin 1,4-1,8 mm ohennus 20-40 til.-%
- Suurpaineruiskutus: suutinpaine 140-160 bar, suutin 0,009"-0,013", ohennus 0-5 til.-%
- Ilma-avusteinen korkeapaineruiskutus: suutinpaine 80-120 bar, hajoitus 1-2 bar, suutin 0,009"-0,011", ohennus 0-5 til.%
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %
Pölykuiva 1 tunnissa. Päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.
Pesunkestävyys
Kestää yli 5000 harjausta, SFS 3755
Kemikaalienkestävyys
Kestää puhdistuskemikaaleja ja heikkoja liuotteita kuten esim. lakkabensiiniä. Kahvin, teen jne. jättämät värilliset tahrat on pyyhittävä tuoreeltaan.
Valonkestävyys
Ei kellastu.
Kiinteäainetilavuus
n. 40 %
Tiheys
1,2 kg/l valkoisena, ISO 2811
Varastointi
Suojattava pakkaselta.
MED-Sertifikaatti

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +8ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila (n. +15 ºC) ja korkeahko kosteuspitoisuus (50-70 % RH) pidentävät maalin aukioloaikaa ja helpottavat työskentelyä.
Esikäsittely
Maalaamaton pinta:
Puhdista uudet pinnat huolellisesti liasta ja pölystä parhaan mahdollisen tarttuvuuden varmistamiseksi. Käsittele oksakohdat Oksalakalla. Pohjamaalaa uudet puu- ja puukuitulevypinnat Helmi tai Otex -pohjamaalilla. Pohjamaalaa metallipinnat Rostex Super Akva tai Rostex Super-ruosteenestopohjamaalilla.

Imevälle eli huokoiselle alustalle suositetaan ensin pohjamaalausta 5-10 % ohennetulla pohjamaalilla ja välihiontaa. Tämän jälkeen pinta maalataan ohentamattomalla pohjamaalilla.

Ennen maalattu pinta:
Pese aikaisemmin maalatut pinnat Maalipesu-pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Poista heikosti kiinni oleva maali kaavinraudalla. Hio kovat, kiiltävät ja tehdasmaalatut maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Kittaa kolot ja syvennykset Presto Kalustekitillä tai Pikasilotteella ja hio kitatut kohdat. Pohjamaalaa Helmi tai Otex –pohjamaalilla, metallipinnat Rostex Super Akva tai Rostex Super- ruosteenestopohjamaalilla.
Maalaus
Ensimaalaus:
Sekoita maali huolellisesti pohjaa myöten ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä siveltimellä, telalla, maalaustyynyllä tai ruiskulla 1-2 kertaa. Suurille pinnoille maali kannattaa levittää ensin telalla ja tasoittaa sen jälkeen siveltimellä. Parhaiten maalaukseen soveltuvat keinokuitusiveltimet, joiden harjasten päät ovat monihaaraiset..

HUOM! Jos pohjamaalina käytetään alkydipohjamaalia, niin lopullinen tartunta pohjamaaliin saavutetaan 2 viikon kuluttua pintamaalauksesta. Vältä tänä aikana esim. maalarinteipin liimaamista maalipinnalle.
Työvälineiden puhdistus
Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet
Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta:
Puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla tai nihkeällä puhdistusliinalla.
Huoltokäsittely
Huoltomaalaus:
Mikäli aikaisempi maalaus on tehty HELMI pintamaalilla, voidaan huoltomaalaus tehdä suoraan sen päälle ilman pohjamaalia. Katso kohta Esikäsittely.
EU VOC -raja-arvo
(cat A/d) 130g/l(2010)
Helmi sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO
Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen. Ympäristöseloste
KULJETUS
VAK/ADR -
joa110313/km240613/mkv110313/365-

Värit

Symphony 2436 -värikartta

Tikkurila Symphony on markkinoiden laajin ja nykyaikaisin värijärjestelmä. Symphony on räätälöity maalimateriaalin ehdoilla. Käyttäessäsi Symphony-värijärjestelmän värejä voit luottaa siihen, että maalattu kohde on tarkalleen värisuunnitelmasi mukainen.

Tunne Väri -värikartta

Tikkurilan Tunne väri -kokoelman on koottu 263 väriä, joiden nimet luovat mielikuvia ja johdattavat valintaasi.

Kaunis Koti -värilastut

Uudistetut Kaunis Koti -lastut tarjoavat entistä monipuolisemman ja selkeämmän järjestelmän kodin värivalintojen avuksi. Loimme viisi toisistaan poikkeavaa perustyyliä, joista asiakas voi ensin valita sen, mikä tuntuu omalta. Esivalitun tyylin puitteissa on helpompi puntaroida yksityiskohtaisia ratkaisuja.

Maalilaskuri

Käsiteltävä pinta-ala
m
m
Maalin riittoisuus, kun pinta on…
1L =
1L =
Pinnan käsittely
Maalataan
kertaa
Tuotteen menekki, kun pinta on…
litraa
litraa
Virhe!

Ohjeita

Menekki vaihtelee käsiteltävästä pinnasta ja sen kunnosta riippuen. Imeytymiseen vaikuttavat mm. pinnan karkeus ja puun kuivumisaste sekä huokoisuus. Esimerkiksi pitkään käsittelemättömänä olleeseen hirsipintaan kuluu huomattavasti enemmän puunsuojaa kuin uuden pinnan käsittelyyn.

Menekkiä laskettaessa huomioi, että pyöröhirren menekki on 1.5 kertaa suurempi kuin normaalisti. Huomioi myös nurkkasalvokset pinta-alassa.

Pyöristä ylöspäin

Koska astioiden täyttöaste on yleensä 90 % (sävytysvara), kannattaa litramäärät pyöristää ylöspäin ja varata tuotetta riittävästi, jotta työ ei keskeydy tarpeettomasti ja väristä tulee tasainen.