Yleisimmät kysymykset sisämaalauksesta

Miten maalaan nokiset tai nikotiinin värjäämät, aikaisemmin maalatut sisäseinät ja -katot?

Haluaisin saunaani väriä. Voinko käsitellä myös lauteet sävytettävällä saunasuojalla?

Maalasin vanhan pöydän pinnan, ja maali kuplii. Mistä tämä johtuu?

Miten teen värillisen kuultokäsittelyn ja lakkaukset puulattiaan?

Millä maalilla voin maalata lapseni leluja?

Maalasin kirjahyllyni vesiohenteisella Helmi kalustemaalilla. Pintaan jäi selvät siveltimen jäljet. Mikä meni pieleen?

Voiko melamiini-, MDF- ja filmivaneripintoja maalata? Pinta tuntuu niin sileältä, että mahtaako siihen mikään maali tarttua?


Olohuoneessamme on lakattu paneelikatto. Vuosien myötä puun pinta on kellastunut ja tummunut. Huoneen ilme on melko alakuloinen. Haluaisin, että katto olisi vaalea mutta että puu kuultaisi kuitenkin läpi. Onko tämä mahdollista?
Tummuneita, lakattuja pintoja voidaan vaalentaa, mutta vanhasta paneelista ei saa enää uuden puun väristä muuten kuin höyläämällä tummunut pinta pois. Tämä on taas varsin suuri operaatio.

Voit käsitellä pinnan valkoisella sävytetyllä Paneeli-Ässä paneelilakalla. Sitä saa sekä himmeänä että puolihimmeänä. Valkoisuusasteita on viisi, ja maalikaupassa on mallilauta näistä sävyistä. Huomaa kuitenkin, että mallilauta on tehty uudelle, vaalealle puupinnalle, joten tee koesively ennen koko kattopinnan käsittelyä. Kovin tummalla puulla läpikuultava valkoinen lakka saattaa näyttää raidalliselta ja kuin "maidolta" tumman puun päällä.

Lopputulokseen vaikuttavat alta kuultava tummentunut puupinta, lakan valkoisuusaste sekä käsittelykertojen määrä. Sivele paneelilakkaa muutaman paneelin leveydeltä koko katon pituudelta, jotta kattoon ei jää työsaumoja. Lakkavärikartassa on paljon mielenkiintoisia värejä, jotka sopivat myös vanhoille pinnoille valkoisen lisäksi.

Varmin keino tumman paneelipinnan raikastamiseksi on peittomaalaus. Pohjamaalaa pinta ensin Tixomatilla. Pintamaalaa Paneelikatto Valkoisella. Käytä pehmeää ja paksua sivellintä. Levitä Tixomatt ohuemmin, Paneelikatto Valkoinen paksusti.

Millä voin maalata saunan betonipintaisen palomuurin?

Millä voin käsitellä keittiöni puisen työtason?

Käsittelin puulattian pellavaöljyllä. Miksi lattia tuntuu tahmealta?

Aion maalata huoneistoni kaikki sisäseinät. Voinko maalata suoraan tapetin päälle?

Miksi en saa maalarinteippiä siististi irti seinästä? Joskus osa teipistä jää seinään, joskus taas osa maalista seuraa teipin mukana.

Olen kiinnostunut sablonimaalauksesta, mutta en oikein luota kykyihini. Voiko tavallinen kotimaalari onnistua sablonimaalauksessa?

Miksi alkydimaalilla maalaamani sisäovet ja niiden karmit kellastuvat paikka paikoin, lähinnä niistä kohdista, jotka jäävät