Tikkurila worldwide
Tikkurila Oyj TUOTESELOSTE
1.8.2004
(entinen pvm. 27.8.2003)
 

Nostalgia Mehiläisvaha

  Valmistus lopetettu
29.12.2010
Korvaava tuote Pigrol Zen Mehiläisvahaöljy
 

TYYPPI Liuotteeton, mehiläisvahasta ja puhtaista kasviöljyistä valmistettu puupintojen käsittelyaine. Nostalgia mehiläisvaha
SOVELTUVUUS Hiotuille puupinnoille kuivissa sisätiloissa. Nostalgia mehiläisvaha tekee puusta likaa hylkivän, mutta pinta ei kestä vettä eikä kovaa rasitusta.
KÄYTTÖKOHTEET Seinä- ja kattopaneelit, huonekalut, leikkikalut.

TEKNISET TIEDOT
  Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
15
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
25
m2/l
Maalaustarvikeryhmä 2001 78 Vahat sisäkäyttöön RL 1...3 (RT-luokitus)
Pakkaukset 0,5 l ja 5 l
Työtapa Levitys nukkaamattomalla rievulla tai siveltimellä.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Öljy imeytyy puuhun. Ylimääräinen öljy pyyhitään pois, minkä jälkeen pinta on käyttövalmis
Kiinteäainetilavuus 18 %
Tiheys 1,1 kg/l, ISO 2811
Varastointi Suojattava pakkaselta.
Poistumiskuvaus Valmistus lopetettu

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Käsittely Levitä puupuhtaalle tai Nostalgia esikäsittelyaineella puhdistetulle pinnalle ja annan imeytyä 30 min. Viimeistele pinta hankaamalla sitä puun syiden suuntaisesti nukkaamattomalla puuvillarievulla.
Työvälineiden puhdistus Pese työvälineet vedellä ja saippualla. Hieman kovettuneen vahan poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet Tarvittaessa aikaisintaan n 1 kk:n kuluttua vahaamisesta: Poista tahrat tuoreeltaan nihkeällä rievulla ja neutraalilla (PH 6-8) pesuaineella. Tarvittaessa hio tahrat pois ja uudista pinta Nostalgia Mehiläisvahalla.
Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO Voidaan hävittää talousjätteiden mukana. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS VAK/ADR -
hok301004/ins300404/nvi151104/0017012


Takaisin


 


Muistilista

Muistilistasi on tyhjä

Aina kun näet tämän symbolin ja klikkaat sitä, niin kyseinen kohde siirtyy muistilistallesi.