Tikkurila worldwide
Tikkurila Oyj TUOTESELOSTE
6.3.2012
(entinen pvm. 25.3.2010)
 

Paneeli-Ässä himmeä

TYYPPI Vesiohenteinen, sävytettävä, akrylaattilakka sisäkäyttöön. Paneeli-Ässä paneelilakka himmeä
SOVELTUVUUS Erilaisille puu-, paneeli-, hirsi-, betoni- ja tiilipinnoille kuivissa sisätiloissa.  Ei sovellu lattioiden tai kalusteiden käsittelyyn.
KÄYTTÖKOHTEET Paneeliseinät ja -katot sekä hirsipinnat.

TEKNISET TIEDOT
  Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
12
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012 161 Seinä- ja kattopintojen vesiohenteiset pölynsidonta-aineet, 511 Puupintaisten seinien ja kattojen vesiohenteiset lakat RL 01...02 (RT-luokitus)
513 Kiviainespintaisten seinien, kattojen ja kalusteiden vesiohenteiset lakat RL 02
Maalaustarvikeryhmä 2001 71.1 Sisälakat RL 2 (RT-luokitus)
Perusmaalit EP
Värikartat Kuultavat värit sisätiloihin
Kiiltoryhmä Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus Höylätyille pinnoille 8-12 m2/l
Pakkaukset 0,9 l, 2,7 l, ja 9 l
Ohenne Vesi
Työtapa Sively, ruiskutus
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Pölykuiva n. 1/2 tunnin kuluttua. Seuraava käsittely tai hionta voidaan suorittaa 2-3 tunnin kuluttua. Käyttöönottokuiva seuraavana päivänä. Lakkapinta saavuttaa lopullisen kovuuden n. 1 kk:n kuluessa lakkauksesta.
Kiinteäainetilavuus 22 %.
Tiheys n. 1,0 kg/l, ISO 2811
Varastointi Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden 30 - 80 %.
Esikäsittely Käsittelemätön puupinta:
Puhdista puupinta liasta ja pölystä. Kostuta se kevyesti vedellä, anna kuivua ja hio nousseet puukuidut pois. Poista hiontapöly.

Ennen lakattu pinta:
Pese aikaisemmin lakattu pinta Maalipesulla ja huuhdo huolellisesti vedellä. Poista erittäin huonokuntoinen lakkapinta kokonaan maalinpoistoaineella tai hiomalla. Käsittele kuten uusi puupinta.
Lakkaus Sekoita lakka huolellisesti pohjaa myöten ennen käyttöä ja ajoittain käytön aikana. Ohenna tarvittaessa vedellä. Lakkaa 2 kertaa puun syiden suuntaisesti. Mikäli käytät sävytettyä tuotetta, suorita ensin koelakkaus erilliselle puukapulalle varmistuaksesi oikeasta väristä. Käsitellyn pinnan lopullinen väri riippuu puun lajista, kovuudesta ja alkuperäisestä värisävystä sekä käsittelykertojen määrästä. Ohenna sävytetty lakka ensimmäiseen käsittelyyn 20-30% vedellä. Yleensä toivottu väri ja kiiltoaste saavutetaan kahden kerran käsittelyllä. Käsittele pinnat aina yhtäjäksoisesti kokonaan ja suurilla paneelipinnoilla muutama paneeli kerrallaan yhtenäisen värin aikaansaamiseksi.
Työvälineiden puhdistus Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen lakan poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet Tarvittaessa aikaisintaan n. 1 kk:n kuluttua lakkaamisesta.

Puhdista pinta kevyesti nihkeäksi puristetulla siivousvälineellä, pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla ja neutraalilla (pH 6-8) pesuaineella. Pinta ei saa jäädä märäksi. Erittäin likaiset pinnat voidaan puhdistaa heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivouspyyhettä tai pesusientä käyttäen. Huuhtele pinta huolellisesti.
Huoltokäsittely Huoltolakkaus:
Paneeli-Ässällä lakatut pinnat voit huoltolakata samantyyppisellä vesiohenteisella lakalla. Katso kohta esikäsittely.
EU VOC -raja-arvo (cat A/e) 130g/l(2010)
Paneeli-Ässä sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS VAK/ADR: ei luokiteltu
joa211211/niear270510/pih211211/845 6404 ja 846 6404


Takaisin


 


Muistilista

Muistilistasi on tyhjä

Aina kun näet tämän symbolin ja klikkaat sitä, niin kyseinen kohde siirtyy muistilistallesi.