Tikkurila worldwide
Tikkurila Oyj TUOTESELOSTE
18.12.2013
(entinen pvm. 6.2.2012)
 

Novaplast 7 sisämaali

TYYPPI Vesiohenteinen, liuotteeton painepolymeerimaali. Novaplast 7
SOVELTUVUUS Sisämaalaukseen, betoni-, rappaus-, tasoite-, kipsilevy-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen uudis- ja huoltomaalaukseen käyttöohjeen mukaan.
KÄYTTÖKOHTEET Katto- ja seinäpinnat kuivissa sisätiloissa; esim. asuinhuoneet, keittiöt, toimisto- ja kevyen kulutuksen julkiset tilat.

TEKNISET TIEDOT
  Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
11
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012 312 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 02 ja 313 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 03
Maalaustarvikeryhmä 2001 31 Vesiohenteiset dispersiomaalit RL 2 (RT-luokitus)
Perusmaalit A ja C
Värisävyt Tikkurilan Symphony 2436 värikartan mukaan sävytettävät värit. Sävytettyihin tuotteisiin tulee pieniä määriä apuliuotteita.
Värikartat Tikkurila Symphony 2436 värikartta
Kiiltoryhmä Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus Imeville pinnoille 5-7 m²/l. Imemättömille pinnoille 9-11 m²/l.
Pakkaukset A-perusmaali: 2,7, 9 l ja 18 l.
C-perusmaali: 9 ja 18 l.
Ohenne Vesi
Työtapa Sively, telaus tai ruiskutus.

Korkeapaineruiskutus
-suutin 0,017" - 0,021"
-ohennemäärä 0-10 til. %.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Pölykuiva 1/2 tuntia. Päällemaalauskuiva 1-2 tuntia.
Märkähankauskestävyys SFS-EN 13300 luokka II, ISO 11998.
Kemikaalienkestävyys Kestää puhdistuskemikaaleja sekä heikkoja liuotteita, kuten esim. lakkabensiiniä.
Lämmönkestävyys 85 °C, ISO 4211-3.
Kiinteäainetilavuus n. 42 %.
Tiheys n. 1,3 kg/l, ISO 2811.
Varastointi Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.
Esikäsittely Maalaamaton pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa esim. Novaplast 2:lla.

Ennen maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat laimennetulla Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat ja kiiltävät maalipinnat himmeäksi ja poista hiontapöly. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa tarvittaessa Novaplast 2:lla.
Maalaus Ensimaalaus:
Sekoita Novaplast 7 hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, siveltimellä tai ruiskulla 1-2 kertaa.

Huoltomaalaus:
Novaplast 7:lla maalatut pinnat voit huoltomaalata samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Katso esikäsittely.
Työvälineiden puhdistus Poista ylimääräinen maali työvälineistä ja pese vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä.

Pinnat voidaan puhdistaa kuivalla harjalla tai pölypyyhkeellä. Likaiset pinnat puhdistetaan neutraaliin (pH 6 - 8) pesuaineliuokseen kostutetulla nihkeällä siivousvälineellä. Pinta ei saa jäädä märäksi puhdistuksen jälkeen. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista pinta kevyesti kuivalla tai nihkeällä puhdistusliinalla.
EU VOC -raja-arvo (cat A/a) 30g/l(2010)
Novaplast 7 sisältää VOC max. 30 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Ympäristöseloste
KULJETUS VAK/ADR -
mtl151205/inh090704/pih171213/8346001


Takaisin


 


Muistilista

Muistilistasi on tyhjä

Aina kun näet tämän symbolin ja klikkaat sitä, niin kyseinen kohde siirtyy muistilistallesi.