Tikkurila worldwide
Tikkurila Oyj TUOTESELOSTE
17.1.2011
(entinen pvm. 1.4.2008)
 

Paneelikatto Valkoinen

TYYPPI Vesiohenteinen akrylaattimaali. Paneelikatto Valkoinen
SOVELTUVUUS Vanhojen ja uusien paneelikattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen ja lakattujen paneelikattojen uudelleenmaalaukseen.
KÄYTTÖKOHTEET Vanhojen ja uusien paneelikattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen ja lakattujen paneelikattojen uudelleenmaalaukseen.

TEKNISET TIEDOT
  Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
5
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
6
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012 311 Vesiohenteiset sisäkatto- ja seinämaalit RL 01
Maalaustarvikeryhmä 2001 31 Vesiohenteiset dispersiomaalit RL 2 (RT-luokitus)
Värisävyt Valkoinen.
Kiiltoryhmä Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus 5-6 m2/l
Pakkaukset 3 l ja 10 l
Ohenne Vesi
Työtapa Sively
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Kosketuskuiva noin 1 h kuluttua. Päällemaalauskuiva noin 2 h kuluttua.
Kiinteäainetilavuus 36 %
Tiheys 1,3 kg/l, ISO 2811
Varastointi Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +8°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila (n. +15°C) ja korkeahko kosteuspitoisuus (50-70 % RH) pidentävät maalin aukioloaikaa ja helpottavat työskentelyä.
Esikäsittely Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä parhaan mahdollisen tarttuvuuden varmistamiseksi. Käsittele oksakohdat Oksalakalla.

Pese aikaisemmin maalatut tai lakatut pinnat Maalipesulla etiketin ohjeen mukaan. Anna kuivua. Poista heikosti kiinni oleva maali tai lakka kaavinraudalla ja hio koko pinta. Poista hiontapöly. Kittaa pinta tarvittaessa Presto Pikasilotteella ja hio kitatut kohdat. Poista hiontapöly.
Maalaus Sekoita PANEELIKATTO Valkoinen huolellisesti ennen käyttöä. Tuotetta käytetään ohentamattomana. Levitä runsaasti keinokuitusiveltimellä kahteen kertaan. Maalaa uudet paneelit ensimmäisen kerran irrallaan ennen asentamista. Maalaa pontit ohuelti. Tummuneiden paneeleiden maalaus saattaa vaatia useampia käsittelykertoja ja pohjamaaliksi suosittelemme Tixomatt- sisäkattopohjamaalia.
Työvälineiden puhdistus Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta: puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla, pesumopilla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.
EU VOC -raja-arvo (cat A/d) max. 130 g/l (2010).
Paneelikatto Valkoinen sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä on noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO Nestemäinen maalijäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS VAK/ADR -
hok110706/akk090606/mkv17012011/0065680


Takaisin


 


Muistilista

Muistilistasi on tyhjä

Aina kun näet tämän symbolin ja klikkaat sitä, niin kyseinen kohde siirtyy muistilistallesi.