Tikkurila worldwide
Tikkurila Oyj TUOTESELOSTE
7.3.2012
(entinen pvm. 25.3.2010)
 

Kiva-kalustelakka, himmeä

TYYPPI Vesiohenteinen, kellastumaton, sävytettävä akrylaattilakka sisäkäyttöön. Kiva Kalustelakka himmeä
SOVELTUVUUS Puupinnoille kuivissa sisätiloissa käyttöohjeen mukaan. Ei sovellu lattioiden lakkaamiseen (käytä lattioiden lakkaukseen Parketti-Ässä -lattialakkaa).
KÄYTTÖKOHTEET Huonekalut kuten pöydät, tuolit, kirjahyllyt ym., leikkikalut sekä paneeliseinät, puukatot, ovet ja vastaavat puupinnat. Soveltuu myös maalattujen ja petsattujen pintojen suojalakkaukseen.

TEKNISET TIEDOT
  Tuote soveltuu sisäseiniin Tuote soveltuu sisäkattoon Tuote on himmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
14
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012 511 Puupintaisten seinien ja kattojen vesiohenteiset lakat RL 01...02 (RT-luokitus)
512 Puupintaisten seinien ja kattojen sekä puukalusteiden, ovien ja ikkunapuitteiden vesiohenteiset lakat RL 03...04
Maalaustarvikeryhmä 2001 71.1 Sisälakat RL 2 (RT-luokitus)
Perusmaalit EP
Värikartat Kuultavat värit sisätiloihin
Kiiltoryhmä Himmeä (5/RT-luokitus)
Riittoisuus 8-14 m2/l. Lakan kulutus on riippuvainen puulajista, puun huokoisuudesta ja kovuudesta.
Pakkaukset 0,225 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l
Ohenne Vesi
Työtapa Sively, sienilevitys tai ruiskutus.
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Pölykuiva n. 1/2 tunnissa. Hionta ja seuraava käsittely voidaan suorittaa 2-3 tunnin kuluttua. Käyttöönottokuiva seuraavana päivänä. Lakkapinta saavuttaa lopullisen kovuuden n. kahden viikon kuluessa lakkauksesta. Tänä aikana on vältettävä kovaa rasitusta, puhdistuskäsittelyä, tarraavien ja kuumien esineiden asettamista lakatulle pinnalle.
Kemikaalienkestävyys Kestää puhdistuskemikaaleja ja heikkoja liuotteita, kuten esim. lakkabensiiniä. Kahvin, teen jne. jättämät värilliset tahrat on pyyhittävä tuoreeltaan.

Kestää hyvin öljyjä ja rasvoja.
Kiinteäainetilavuus n. 32 %
Tiheys n. 1,0 kg/l, ISO 2811
Varastointi Suojattava pakkaselta.

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10ºC ja ilman suhteellisen kosteuden 30 - 80 %.
Esikäsittely Uusi puupinta:
Puhdista puupinta liasta ja pölystä. Kostuta se kevyesti vedellä, anna kuivua ja hio nousseet puukuidut pois. Poista hiontapöly.

Ennen lakattu pinta:
Pese pinta Maalipesulla ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio pinta himmeäksi. Poista erittäin huonokuntoinen lakkapinta kokonaan maalinpoistoaineella tai hiomalla. Käsittele kuten uusi puupinta.
Lakkaus Sekoita Kiva kalustelakka huolellisesti pohjaa myöten ennen käyttöä ja ajoittain käytön aikana. Ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä siveltimellä, sienellä tai ruiskulla 2-3 kertaa.

Mikäli käytät sävytettyä tuotetta, suorita ensin koelakkaus erilliselle puukapulalle varmistuaksesi oikeasta väristä. Käsitellyn pinnan lopullinen väri riippuu puun lajista, kovuudesta ja alkuperäisestä värisävystä sekä käsittelykertojen määrästä. Ohenna sävytetty lakka ensimmäiseen käsittelyyn n. 20-30% vedellä. Yleensä toivottu väri ja kiiltoaste saavutetaan kahden kerran käsittelyllä. Käsittele pinnat aina yhtäjaksoisesti kokonaan ja suurilla paneelipinnoilla muutama lauta kerrallaan yhtenäisen värin aikaansaamiseksi.
Työvälineiden puhdistus Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen lakan poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet Tarvittaessa aikaisintaan n. kahden viikon kuluttua lakkaamisesta:

Puhdista pinta kevyesti nihkeäksi puristetulla siivousvälineellä, pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla ja neutraalilla (pH 6-8) pesuaineella. Pinta ei saa jäädä märäksi. Erittäin likaiset pinnat voidaan puhdistaa heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivouspyyhettä tai pesusientä käyttäen. Huuhtele pinta huolellisesti.
Huoltokäsittely Kiva kalustelakalla lakatut pinnat voit huoltolakata samantyyppisellä vesiohenteisella lakalla. Katso kohta esikäsittely.
EU VOC -raja-arvo (cat A/e) 130g/l(2010)
Kiva sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Tyhjät pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle.
KULJETUS VAK/ADR: ei luokiteltu
joa211211/niear010610/pih211211/476 6404


Takaisin


 


Muistilista

Muistilistasi on tyhjä

Aina kun näet tämän symbolin ja klikkaat sitä, niin kyseinen kohde siirtyy muistilistallesi.