Tikkurila worldwide
Tikkurila Oyj TUOTESELOSTE
16.9.2013
(entinen pvm. 12.6.2012)
 

Helmi kalustemaali, puolihimmeä

TYYPPI Akrylaattimaali. Helmi puolihimmea
SOVELTUVUUS Sisämaalaukseen puu-, puukuitulevy-, lastulevy- ja metallipinnoille. Soveltuu sekä korjaus- että uudismaalaukseen, myös aikaisemmin alkydi- ja katalyyttimaaleilla maalattujen pintojen uudelleenmaalaukseen. Ei sovellu nitroselluloosalakalla käsiteltyjen pintojen uudelleen maalaukseen.
KÄYTTÖKOHTEET Ovet, listat, ikkunanpuitteet, lämpöpatterit, kaapistot, huonekalut ym.

TEKNISET TIEDOT
  Tuote on puolihimmeä Tuote on vesiohenteinen Työväline: tela Työväline: ruisku Työväline: sivellin
Tuotteen riittoisuus karkealla pinnalla
8
m2/l
Tuotteen riittoisuus sileällä pinnalla
10
m2/l
Maalaustuoteryhmä 2012 321 Puu- ja metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit sisäkäyttöön RL 03...04
Maalaustarvikeryhmä 2001 33 Vesiohenteiset kalustemaalit RL 1...3 (RT-luokitus)
Perusmaalit A ja C
Värisävyt Tikkurilan Symphony 2436-värikartta.

Lisäksi vakiovärit listavalkoinen, keltainen, musta, punainen, sininen, valkoinen ja vihreä.
Värikartat Tikkurila Symphony 2436 värikartta, Tunne väri ja KaunisKoti
Kiiltoryhmä Puolihimmeä (4/RT-luokitus)
Riittoisuus 8-10 m2/l.
Pakkaukset A: 0,225 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l
C: 0,225 l, 0,9 l, 2,7

Vakiovärit 1/10 l, 1/3 l, 1 l ja listavalkoinen myös 3 l.
Ohenne Vesi
Työtapa

Sively keinokuitusiveltimellä, telaus


Ruiskutus:
- Sivuilmaruiskutus: ruiskutuspaine 3-4 bar, suutin 1,4-1,8 mm ohennus 20-40 til.-%
- Suurpaineruiskutus: suutinpaine 140-160 bar, suutin 0,009"-0,013", ohennus 0-5 til.-%
- Ilma-avusteinen korkeapaineruiskutus: suutinpaine 80-120 bar, hajoitus 1-2 bar, suutin 0,009"-0,011", ohennus 0-5 til.%
Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Pölykuiva 1 tunnissa. Päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.
Pesunkestävyys Kestää yli 5000 harjausta, SFS 3755
Kemikaalienkestävyys Kestää puhdistuskemikaaleja ja heikkoja liuotteita kuten esim. lakkabensiiniä. Kahvin, teen jne. jättämät värilliset tahrat on pyyhittävä tuoreeltaan.
Valonkestävyys Ei kellastu.
Kiinteäainetilavuus n. 40 %
Tiheys 1,2 kg/l valkoisena, ISO 2811
Varastointi Suojattava pakkaselta.
MED-Sertifikaatti MED-B-7148_Helmi

KÄYTTÖOHJEET
Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +8ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Matalahko lämpötila (n. +15 ºC) ja korkeahko kosteuspitoisuus (50-70 % RH) pidentävät maalin aukioloaikaa ja helpottavat työskentelyä.
Esikäsittely Maalaamaton pinta:
Puhdista uudet pinnat huolellisesti liasta ja pölystä parhaan mahdollisen tarttuvuuden varmistamiseksi. Käsittele oksakohdat Oksalakalla. Pohjamaalaa uudet puu- ja puukuitulevypinnat Helmi tai Otex -pohjamaalilla. Pohjamaalaa metallipinnat Rostex Super Akva tai Rostex Super-ruosteenestopohjamaalilla.

Imevälle eli huokoiselle alustalle suositetaan ensin pohjamaalausta 5-10 % ohennetulla pohjamaalilla ja välihiontaa. Tämän jälkeen pinta maalataan ohentamattomalla pohjamaalilla.

Ennen maalattu pinta:
Pese aikaisemmin maalatut pinnat Maalipesu-pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Poista heikosti kiinni oleva maali kaavinraudalla. Hio kovat, kiiltävät ja tehdasmaalatut maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Kittaa kolot ja syvennykset Presto Kalustekitillä tai Pikasilotteella ja hio kitatut kohdat. Pohjamaalaa Helmi tai Otex –pohjamaalilla, metallipinnat Rostex Super Akva tai Rostex Super- ruosteenestopohjamaalilla.
Maalaus Ensimaalaus:
Sekoita maali huolellisesti pohjaa myöten ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä siveltimellä, telalla, maalaustyynyllä tai ruiskulla 1-2 kertaa. Suurille pinnoille maali kannattaa levittää ensin telalla ja tasoittaa sen jälkeen siveltimellä. Parhaiten maalaukseen soveltuvat keinokuitusiveltimet, joiden harjasten päät ovat monihaaraiset.

HUOM! Jos pohjamaalina käytetään alkydipohjamaalia, niin lopullinen tartunta pohjamaaliin saavutetaan 2 viikon kuluttua pintamaalauksesta. Vältä tänä aikana esm. maalarinteipin liimaamista maalipinnalle.
Työvälineiden puhdistus Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.
Hoito-ohjeet Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta:
Puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti.

Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla tai nihkeällä puhdistusliinalla.
Huoltokäsittely Huoltomaalaus:
Mikäli aikaisempi maalaus on tehty HELMI pintamaalilla, voidaan huoltomaalaus tehdä suoraan sen päälle ilman pohjamaalia. Katso kohta Esikäsittely.
EU VOC -raja-arvo (cat A/d) 130g/l(2010)
Helmi sisältää VOC max. 130 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO Vie tyhjät, kuivat pakkaukset kierrätykseen tai yleiselle kaatopaikalle. Toimita nestemäinen maalijäte vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen. Ympäristöseloste
KULJETUS VAK/ADR -
joa110313/kmm240613/mkv110313/366-


Takaisin


 


Muistilista

Muistilistasi on tyhjä

Aina kun näet tämän symbolin ja klikkaat sitä, niin kyseinen kohde siirtyy muistilistallesi.