Tikkurila worldwide
Faxe lattiaoljyt tyokuva

Puulattiat - öljyäminen

Kiinnostus puulattioiden öljykäsittelyyn on Suomessa kasvamassa. suosituimpia kohteita ovat julkiset tilat, hotellihuoneet, ravintolat, risteilylaivojen promenadit sekä toimistot.


Öljykäsitelty puu kestää kulutusta jä säilyy luonnollisen kauniina. Faxe-tuotesarja edustaa eurooppalaista puunkäsittelytapaa parhaimmillaan. Tuotesarjasta löytyy öljy ja öljytyn lattian hoitoon tarvittavat tuotteet.  Tuotteet on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, joten ne suojaavat ja puhdistavat puupintoja luonnollisella tavalla. Öljy soveltuu suojaksi hiotuille tai höylätyille puupinnoille. Öljykäsittelyn jälkeen lattia on himmeäpintainen ja miellyttävä jalkojen alla.

Väritön öljylattia

Puun väriä korostava öljykäsittely tehdään Faxe lattiaöljyllä. Öljyäminen syventää kauniisti puun omaa väriä. Esimerkiksi jalopuilla sävyttämätön öljy on usein kaunein vaihtoehto. Ennen varsinaisen lattiaöljyn levitystä lattia käsitellään Faxe esikäsittelyaineella, joka avaa puun huokoset niin että öljy imeytyy paremmin. Öljyämisen voi tehdä joko käsin tai lattianhoitokonetta apuna käyttäen.

Sävytetty öljylattia

Öljytty lattia voi olla myös kuultavan valkoinen tai patinoituneen harmaa. Mustalla lattiaöljyllä tehdään dramaattinen , tyylikäs ja moderni vaikutelma. Perinteinen mäntylattia  saa helposti  raikkaamman ilmeen tummalla palisanterilla tai tummalla mahongilla.

Faxe lattiaöljyt sävytetään Combicolor sävytysaineella. Värivaihtoehtoja on viisi: Valkoinen, harmaa, musta, tumma palisanteri ja tumma mahonki. Puun oma väri vaikuttaa lopputulokseen, jonka vuoksi sävykoealue kannattaa tehdä näkymättömään paikkaan / puunäytteelle ennen varsinaista öljyämistä.

Faxe puulipeä valkoinen minimoi auringon UV-säteiden vaikutusta vaaleilla puupinnoilla. Puulipeällä vaalennettu ja Faxe öljyllä öljytty pinta pysyy uudenvalkoisena pitkään. Faxe puulipeä valkoinen tasaa värillisen värillisen öljyn imevyyttä ja on ehdoton esikäsittely valkoiseksi sävytetylle öljylle. Puulipeä Valkoisen käyttö on suositus myös tummempien Combicolor värien alla, sillä näin lopputuloksesta tulee tasainen. Lipeän tekee tummat sävyt aavistuksen pastellisemmiksi, joka tulee ottaa suunnittelussa huomioon.

Öljylattian hoito
Öljylattia pysyy parhaassa kunnossa, kun se imuroidaan normaalisti ja puhdistus tehdään säännöllisesti. Faxe pesu- ja hoitoaine laimennetaan vedellä ja pinta pyyhitään nihkeällä sienellä tai mopilla tai puhdistetaan lattianhoitokoneella. Huomattavasti kuluneet alueet voidaan käsitellä paikallisesti Faxe lattiaöljyllä.

Työvälineet valitaan lattian koon mukaan - lattianhoitokone tehostaa työtä yli 30 m2 yhtenäisillä lattiapinnoilla. Pienempien lattioiden öljyäminen ja hoito onnistuu käsityövälineillä.

Öljyttyjen puulattioiden puhdistus- ja hoito-ohjeFaxe Combicolor värimallit                - pohjalla mänty

FAXE manty Mahonki

FAXE manty palisanteri


Mahonki

Palisanteri


FAXE manty musta

FAXE manty harmaa


Musta

Harmaa


FAXE manty valkoinen

FAXE mänty öljytty


Valkoinen

Mänty - öljytty
 


Muistilista

Muistilistasi on tyhjä

Aina kun näet tämän symbolin ja klikkaat sitä, niin kyseinen kohde siirtyy muistilistallesi.